MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Marzę o wyjeździe na stałe, najlepiej do Londynu

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Luthien

Post #1 Ocena: 0

2014-01-17 23:50:18 (11 lat temu)

Luthien

Kobieta

Z nami od: 17-01-2014

Wielu ludzi wyjeżdża ze względu na pracę, zdaje się, że to jest ich główny motyw i gdyby mieli lepszą pracę w Polsce zostaliby w kraju. A co z innymi powodami? Dla mnie oczywiście wyższe zarobki również są ważne, ale takie rzeczy jak po prostu większa atrakcyjność kulturowa jest równie poważnym powodem, aby wyjechać. Polska rzeczywistość mnie nie zachwyca. Wydaje mi się, że życie na przykład w Londynie jest ciekawsze niż tu. Nie widzę w Polsce perspektyw na przyszłość, da się tutaj przeżyć, ale szału nie ma. Są kraje, które oferują lepsze możliwości.

Od zawsze marzyłam o życiu w innym kraju niż Polska, chociaż przez jakiś czas. Nie wyobrażam sobie życia tylko w jednym kraju. Chcę poznać coś więcej niż to co znam.

Nie siedziałam może za granicą wystarczając długo, aby to poczuć, ale nie czułam żadnej tęsknoty za krajem. Tęsknić mogę za ludźmi, którzy zostali, ale bez przesady, wydaje mi się, że wszędzie są ludzie i towarzystwo znajdzie się zawsze. Zależy od nastawienia

Teraz nadchodzi czas, żeby zrealizować plan. Niedługo kończę studia i nic nie będzie mnie tutaj trzymało, specjalnie tak planowałam wszystko, żeby być wolna i móc pojechać gdziekolwiek chcę. Angielski znam dobrze, uwielbiam ten język od dziecka, to nie jest tak, że jadę w ciemno bez znajomości języka. Na początek mam zamiar wyjechać na praktyki lub wolontariat na dłuższy okres czasu, żeby sprawdzić jak się tam będę czuła. Chcę się dowiedzieć czy byście polecali Londyn?

Marzą mi się też studia za granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: +1

2014-01-18 00:03:40 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Luthien

Post #3 Ocena: 0

2014-01-18 00:27:34 (11 lat temu)

Luthien

Kobieta

Z nami od: 17-01-2014

Dzięki za odpowiedź :)
To racja, mamy szczęście, że żyjemy w takich czasach.

Niestety wcześniej nie miałam możliwości, żeby wyjechać na studia, trochę rodzina na mnie wywierała nacisk, uważali, że się nie da tego wszystkiego załatwić, poza tym pieniędzy nie było. Im się w głowie nie mieściło, żeby na studia wyjeżdżać. Uznałam, że postudiuję w Polsce, a później wyjadę i sama to sobie załatwię.

Już wiem o co miałam zapytać :P Czy podoba Wam się życie w Londynie, szczególnie jeżeli chodzi o ludzi, których tam spotykacie? Czy udało się Wam przystosować? I czy jest jakaś szansa na lepszą pracę, kiedy jest się z innego kraju, ale zna się język? Boję się dwóch rzeczy, samotności (o sporo osób o tym pisało) i tego, że niczego tam nie osiągnę, zostanę sprzątaczką (oczywiście cenię każdą pracę, nikomu niczego nie ujmuję) Od kiedy tylko skończyłam liceum pracuję w przeróżnych miejscach i chciałabym zrobić jakiś postęp, czyli pracować po studiach w zawodzie, każdy chyba tego chce.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #4 Ocena: 0

2014-01-18 00:33:45 (11 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2014-01-18 00:03:40, ewa28300 napisał(a):
Ale zeby zatesknic za krajem to trzeba z niego wjechac na dluzej niz wakacje.
...
A za Krajem zatesknisz wczesniej czy pozniej

Ja tutaj jestem 5 lat i za krajem nie tęsknię -może wszystko przede mną :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2014-01-18 01:37:15 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Diabolique

Post #6 Ocena: 0

2014-01-18 12:33:42 (11 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Cytat:
(...)chciałabym zrobić jakiś postęp, czyli pracować po studiach w zawodzie, każdy chyba tego chce.

Jaki to zawod?
Inter arma enim silent leges.

Do góry stronyOffline

active

Post #7 Ocena: 0

2014-01-18 21:21:32 (11 lat temu)

active

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-01-2014

spam = ban

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #8 Ocena: 0

2014-01-18 21:33:05 (11 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

reklama:)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-01-18 21:52:19 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2014-01-19 16:37:05 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja mieszkam w Londynie od siedmiu lat , pochodze z malego ale pieknego miasta w Polsce i tak jak Tobie zawsze marzylo mi sie mieszkanie w wielkim miescie . Czy mi sie tu podoba ? Jak najbardziej , chociaz przydaloby sie jakby bylo troszke bielej no ale nic z tym juz nie zrobisz
Co do tesknoty za krajem ? Nie tesknilem nigdy za krajem , a za ludzmi , zostawilem tam wielu przyjaciol i znajomych , ale z biegiem czasu zastapilem ich nowymi znajomosciami a Ci ktorzy zostali w Polsce tez sie pozmieniali , maja swoje rodziny itd i juz nie jest i nigdy nie bedzie tak jak wtedy gdy wyjechalem . Moja Mama juz nie zyje , zostala mi tylko siostra i chrzesniaki i tylko do nich czasem pojade , ale po paru dniach tesknie za Londynem :-D Poza tym poznalem tu swoja przyszla zone ( mamy slub wsierpniu o ile dziewczyna sie rozmysli :-D ).
Ludzie w Polsce twierdzili ze albo i tak pojde do kryminalu albo zapije sie na smierc , nie wiem moze mieli racje , gdy bylem nastolatkiem , rozrabialem i znacznie naduzywalem alkoholu , takze moja Mama bardzo cieszyla sie gdy po maturze wyjechalem .Nie zaluje i nigdy nie zalowalem tej decyzji , chociaz wiadomo , ze poczatki zawsze sa trudne .

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,