MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyrzucenie z domu

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Tush26

Post #1 Ocena: 0

2014-01-15 09:34:16 (11 lat temu)

Tush26

Kobieta

Z nami od: 18-11-2008

Cytat:

2014-01-14 14:16:00, ewamik napisał(a):
Cytat:

2014-01-14 13:53:27, Tush26 napisał(a):
jej jak przykro slyszec ale co to za matka wyzucajac wlasne dziecko na prog...patologia

ja jako matka nigdy ale to nuigdy bym nie wyzucila dziecka na prog

z drugiej strony sa grupy wsparcia noclegownie, zadzwon 112 na policje to nie emergency numer powiedza ci co masz robic

Nie wyrzuciłabys dziecka z domu? A co dziecko zrobi,gdy już Ciebie zabraknie na świecie? Z czego będzie żyć? Ani emerytury ani nic?
Jako 20-30-35latek znajdzie sobie szybko pracę...ale gdy do 60-tki nie pracuje,to co dalej? Kto go przyjmie do pracy,skoro nawet cięzko mu bedzie miotłe do zamaitania utrzymać?
Hmm? Dlatego moim zdaniem lepiej wyrzucic na ulicę 30-latka . Poklnie pod nosem,pójdzie do kolegi,do noclegowni....i prace nzajdzie w końcu. Rodzice poumierają i kto utrzyma te biedne dziecko? zostanie bezdomny. Myślałas kiedyś o tym?

ale chodzilo mi bardziej iz ja jako matka nie wyzucilabym z domu dzieca ale z drugiej strony nigdy bym swojego dziecka nie wychowala w ten sposob ze byloby smierdzacym leniem, niestety duza miarka tutaj jest zalezna od wychowania dziecka w jakich wartosciach itp.
sa inne rozwiazania jak wynajem pokoju i przeprowadzenie dziecka dac na 1 miesiac i reszta wola dla ciebie

z drugej strony nie mialam takiej sytuacji bo jestem z rodziny ciezko pracujacej gdzie lenistwo i niechec nuie wchoidzi w rachube mam nadzieje swojemu dziecku przekacac te same wartosci

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2014-01-15 09:48:12 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

mówisz,że nie wychowałabyś. Ta osoba z mojej rodziny ma 4 dzieci. 2 dzieci pracuje ostro,maja po 29lat,własne mieszkania,pozycję w pracy. Najmłodszy studiuje,dorabia w wakacje. Ten najstarszy jest leniem. Wszytkie dzieci wychowywała tak samo.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #3 Ocena: 0

2014-01-15 09:53:20 (11 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Jest coraz więcej badan potwierdzających tezę ze wychowanie w niewielkim stopniu kształtuję nasza osobowość. Nie jest tak ze rodzimy się jak tabula rasa.
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #4 Ocena: 0

2014-01-15 09:57:55 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Oczywiscie, ze sie da wychowac nieroba w rodzinie, gdzie panuje dosc duzy etos pracy. Mam doskonaly przyklad...nierob jak stad do Meksyku, do tego stopnia, ze woli nie miec na jedzenie niz isc do pracy i na jedzenie zarobic.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-01-15 10:01:55 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2014-01-15 09:34:16, Tush26 napisał(a):
Cytat:

2014-01-14 14:16:00, ewamik napisał(a):
Cytat:

2014-01-14 13:53:27, Tush26 napisał(a):
jej jak przykro slyszec ale co to za matka wyzucajac wlasne dziecko na prog...patologia

ja jako matka nigdy ale to nuigdy bym nie wyzucila dziecka na prog

z drugiej strony sa grupy wsparcia noclegownie, zadzwon 112 na policje to nie emergency numer powiedza ci co masz robic

Nie wyrzuciłabys dziecka z domu? A co dziecko zrobi,gdy już Ciebie zabraknie na świecie? Z czego będzie żyć? Ani emerytury ani nic?
Jako 20-30-35latek znajdzie sobie szybko pracę...ale gdy do 60-tki nie pracuje,to co dalej? Kto go przyjmie do pracy,skoro nawet cięzko mu bedzie miotłe do zamaitania utrzymać?
Hmm? Dlatego moim zdaniem lepiej wyrzucic na ulicę 30-latka . Poklnie pod nosem,pójdzie do kolegi,do noclegowni....i prace nzajdzie w końcu. Rodzice poumierają i kto utrzyma te biedne dziecko? zostanie bezdomny. Myślałas kiedyś o tym?

ale chodzilo mi bardziej iz ja jako matka nie wyzucilabym z domu dzieca ale z drugiej strony nigdy bym swojego dziecka nie wychowala w ten sposob ze byloby smierdzacym leniem, niestety duza miarka tutaj jest zalezna od wychowania dziecka w jakich wartosciach itp.
sa inne rozwiazania jak wynajem pokoju i przeprowadzenie dziecka dac na 1 miesiac i reszta wola dla ciebie

z drugej strony nie mialam takiej sytuacji bo jestem z rodziny ciezko pracujacej gdzie lenistwo i niechec nuie wchoidzi w rachube mam nadzieje swojemu dziecku przekacac te same wartosci

W efekcie tez bys wyrzucila z domu, tylko w troche zwolnionym tempie.
Nie do konca da sie przewidziec, co z dziecka wyrosnie, nie tylko wychowanie w domu ma wplyw.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-01-15 10:05:32 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #7 Ocena: 0

2014-01-15 11:01:39 (11 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

nie Tobie oceniać - zwłaszcza na podstawie kilku literówek!
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-01-15 15:36:41 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie