2014-01-14 14:16:00, ewamik napisał(a):
2014-01-14 13:53:27, Tush26 napisał(a):
jej jak przykro slyszec ale co to za matka wyzucajac wlasne dziecko na prog...patologia
ja jako matka nigdy ale to nuigdy bym nie wyzucila dziecka na prog
z drugiej strony sa grupy wsparcia noclegownie, zadzwon 112 na policje to nie emergency numer powiedza ci co masz robic
Nie wyrzuciłabys dziecka z domu? A co dziecko zrobi,gdy już Ciebie zabraknie na świecie? Z czego będzie żyć? Ani emerytury ani nic?
Jako 20-30-35latek znajdzie sobie szybko pracę...ale gdy do 60-tki nie pracuje,to co dalej? Kto go przyjmie do pracy,skoro nawet cięzko mu bedzie miotłe do zamaitania utrzymać?
Hmm? Dlatego moim zdaniem lepiej wyrzucic na ulicę 30-latka . Poklnie pod nosem,pójdzie do kolegi,do noclegowni....i prace nzajdzie w końcu. Rodzice poumierają i kto utrzyma te biedne dziecko? zostanie bezdomny. Myślałas kiedyś o tym?
ale chodzilo mi bardziej iz ja jako matka nie wyzucilabym z domu dzieca ale z drugiej strony nigdy bym swojego dziecka nie wychowala w ten sposob ze byloby smierdzacym leniem, niestety duza miarka tutaj jest zalezna od wychowania dziecka w jakich wartosciach itp.
sa inne rozwiazania jak wynajem pokoju i przeprowadzenie dziecka dac na 1 miesiac i reszta wola dla ciebie
z drugej strony nie mialam takiej sytuacji bo jestem z rodziny ciezko pracujacej gdzie lenistwo i niechec nuie wchoidzi w rachube mam nadzieje swojemu dziecku przekacac te same wartosci