MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

UK, czy zostać w Polsce??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Geronimo

Post #1 Ocena: 0

2013-12-28 23:46:51 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Cytat:

2013-12-28 23:43:34, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2013-12-28 23:40:13, Geronimo napisał(a):
To ja pomogę, bo widzę brak zdecydowania.
Zostać w Albanii... *THUMBS UP*

Ja też Ci pomogę. Kolejny durny wpis nie na temat i odpoczniesz od forum.

...aha...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-12-29 00:06:32 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-12-28 23:33:07, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2013-12-28 23:30:03, krakn napisał(a):
najpierw przećwiczyć usamodzielnianie się w Polsce.
żaden problem zabrać walizkę i poszukać stancje.

Sama zapłać za wynajęty pokój, za jedzenie itd...
Szkoła życia, bardzo szybko u mamy przestanie być "zbyt nad opiekuńczo"

Bez przesady. Skoro rodziców stać to nawet z ich pieniędzmi bedzie to jakieś usamodzielnienie. Co nie oznacza iż nie warto iść do pracy, chociażby po to aby mieć kontakt z ludźmi czy czasami zaszaleć za swoje.
Na zarabianie po to aby się utrzymać samodzielnie przyjdzie czas.

Nie powiedziałem że permanentnie, a tylko spróbować. Jak to jest, bo na razie nie wie co ma.

A praca dodatkowa to jak najbardziej, poza tym w ten spoób udowodni rodzicom że bez mamy cycka też da rade :-8.
Bo po prostu wygląda że nie wierzą w jej umiejętność przeżycia.
I nie twierdzę że to robią w złej woli, wręcz przeciwnie.

Tatuś kolegi do szkoły średniej latał za synkiem i pilnował czy aby koszulkę ma nie spoconą :-]
Ludzie różnie mają. A dzieci też inaczej odbierają to co rodzice oferują.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Diabolique

Post #3 Ocena: 0

2013-12-29 01:57:41 (12 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Cytat:
Moje główne pytanie- czy mi się to opłaca, patrząc na standardy życiowe jakie mam teraz, a jakie miałabym tam?

Nie, nie oplaca sie.

Na studiach tak czy siak masz mozliwosc wymiany studenckiej.
Inter arma enim silent leges.

Do góry stronyOffline

karola960605

Post #4 Ocena: 0

2013-12-29 18:24:38 (12 lat temu)

karola960605

Kobieta

Z nami od: 28-12-2013

Zapomniałam dodac, ze jeśli wszystko dobrze pójdzie, będę się tam przeprowadzac z dwójka przyjaciół. :)

Do góry stronyOffline

barjan

Post #5 Ocena: +1

2013-12-29 23:56:29 (12 lat temu)

barjan

Kobieta

Z nami od: 04-08-2011

Kochanie (pozwol ,ze potraktuje Cie jak corke)
Kazdy czlowiek potrzebuje wolnosci -Ty nie jestes wyjatkiem,ale na prawde masz jeszcze duzo czasu,aby sie jej nalykac .Teraz stopniowo poszerzaj swoja swobode zdobywajac zaufanie rodzicow .Udowadniaj im na kazdym kroku ,ze jestes rozsadna ,madra dziewczyna.Ze wiesz czego chcesz w zyciu,co chcesz robic w przyszlosci.I ,ze wiesz skad sie biora pieniadze -ktorych jak piszesz nie brakuje w Twoim domu.Jestes szczesciara -okaz swoim rodzicom szacunek i wdziecznosc za ten fakt.To bedzie pierwszy dowod Twojej dojrzalosci .
Zastanawia mnie w czym przejawia sie nadopiekunczsc Twoich rodzicow?
Mama sprzata w Twoim pokoju ,robi Ci sniadanka i kanapki do szkoly,pierze Twoja bielizne? Pewnie powiesz ,ze to Ci nie doskwiera. Ale przykre i upierdliwe jest to ,ze kontroluje i ogranicza Twoje wyjscia ,pozne powroty do domu ,to z kim sie spotykasz.Mozesz to zmienic -wez sprawy w swoje rece-odciaz mame-zrob sniadanie czy obiad dla rodziny .Przestan myslec jaka jestes nieszczesliwa -spraw aby uszczesliwic swoich najblizszych,a moze komus w swoim sasiedztwie mozesz pomoc? To drugi przejaw dojrzalosci.
Nie bedziesz musiala uciekac od rodzicow -sami pozwola Ci odejsc ,gdy stwierdza ,ze jestes dojrzala i odpowiedzialna osoba.

Do góry stronyOffline

andreek

Post #6 Ocena: 0

2013-12-30 00:13:12 (12 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2013-12-29 23:56:29, barjan napisał(a):
Kochanie (pozwol ,ze potraktuje Cie jak corke)
Kazdy czlowiek potrzebuje wolnosci -Ty nie jestes wyjatkiem,ale na prawde masz jeszcze duzo czasu,aby sie jej nalykac .Teraz stopniowo poszerzaj swoja swobode zdobywajac zaufanie rodzicow .Udowadniaj im na kazdym kroku ,ze jestes rozsadna ,madra dziewczyna.Ze wiesz czego chcesz w zyciu,co chcesz robic w przyszlosci.I ,ze wiesz skad sie biora pieniadze -ktorych jak piszesz nie brakuje w Twoim domu.Jestes szczesciara -okaz swoim rodzicom szacunek i wdziecznosc za ten fakt.To bedzie pierwszy dowod Twojej dojrzalosci .
Zastanawia mnie w czym przejawia sie nadopiekunczsc Twoich rodzicow?
Mama sprzata w Twoim pokoju ,robi Ci sniadanka i kanapki do szkoly,pierze Twoja bielizne? Pewnie powiesz ,ze to Ci nie doskwiera. Ale przykre i upierdliwe jest to ,ze kontroluje i ogranicza Twoje wyjscia ,pozne powroty do domu ,to z kim sie spotykasz.Mozesz to zmienic -wez sprawy w swoje rece-odciaz mame-zrob sniadanie czy obiad dla rodziny .Przestan myslec jaka jestes nieszczesliwa -spraw aby uszczesliwic swoich najblizszych,a moze komus w swoim sasiedztwie mozesz pomoc? To drugi przejaw dojrzalosci.
Nie bedziesz musiala uciekac od rodzicow -sami pozwola Ci odejsc ,gdy stwierdza ,ze jestes dojrzala i odpowiedzialna osoba.

:-)*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #7 Ocena: 0

2014-01-02 23:46:20 (11 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Jesli chcesz sie po prostu wyfrunac z gniazda to nie musisz frunac az tak daleko :) Ale jesli widzisz swoja przyszlosc w UK a nie w Polsce to jednak polecam tu studia zrobic. Dostac sie nie az tak trudno a na licencjat dostaniesz pozyczke. Jesli kierunek studiow, ktory wybierzesz nie bedzie zbyt czasochlonny to dasz rade sie przy tym utrzymac nawet z kelnerowania.
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #8 Ocena: 0

2014-01-02 23:58:23 (11 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Dlaczego zawsze tak jest,ze dzieci tak szybko chca sie usamodzelniac, tak szybko chca byc dorosle?
A pozniej jest na odwrot, wlasnie dorosli chcieliby zostac dziecmi jak najdluzej...

Bardzo podoba mi sie wpis barjan, nic dodac nic ujac.
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

anneczka

Post #9 Ocena: 0

2014-01-03 14:30:51 (11 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Cytat:

2014-01-02 23:58:23, Izzkaa napisał(a):
Dlaczego zawsze tak jest,ze dzieci tak szybko chca sie usamodzelniac, tak szybko chca byc dorosle?
A pozniej jest na odwrot, wlasnie dorosli chcieliby zostac dziecmi jak najdluzej...

Bardzo podoba mi sie wpis barjan, nic dodac nic ujac.

Bo to jest tak, że dzieci myślą, że życie na własnyc rachunek jest duzo latwiejsze niz jest w rzeczywistosci...dopiero po ucieciu pepowiny od rodzicow i doznaniu wielu porazek i niepowodzen i trudnosci....doceniamy co straciliśmy :(
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

andreew

Post #10 Ocena: 0

2014-01-05 14:58:11 (11 lat temu)

andreew

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2014

Nie każdemu się udaje, ale warto spróbować. Tutaj historie Polaków, którzy wybrali Londyn:

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/1081192,wyjechali-z-lodzi-i-rozpoczeli-w-londynie-nowe-zycie-jak-im-poszlo,id,t.html

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,