MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd Londyn - budowlanka/wykończeniówka - czy się opłaca ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Craven_2

Post #1 Ocena: 0

2013-12-11 07:47:09 (12 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Z calym szacunkiem jesli nie masz kwalifikacj to z elektryka bym sie za bardzo nie afiszowal bo nikt przy zdrowych zmyslach nie pozwoli komus kto "troche sie zna na elektryce" grzebac czy montowac nowej instalacji. Na to wszystko musza byc papiery bo jak cos sie zjara to sie ubezpieczalnia wyprze i klopotow bedzie od zatrzesienia. Wtyczke mozesz sobie w domu skrecic.

Reszta robot to jak najbardziej tak.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer AIM

MistrzBlachy

Post #2 Ocena: 0

2013-12-11 07:53:11 (12 lat temu)

MistrzBlachy

Mężczyzna

Z nami od: 11-12-2013

Craven_2
Chodziło mi raczej o takie proste prace elektryczne typu podłączanie AGD do zabudowy, gniazdek przełączników/podciągnięcie zasilania.
Dzięki za rade nie będę się z tym afiszował.Trochę przykro że mnie chcą tak zrobić bo miałem większe nadzieje na polepszenie życia sobie i swojej rodzinie.Jestem osobą dosyć zdetermninowaną na osiągnięcie swoich celów więc jestem dobrej myśli ;)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i czekam na jeszcze :D

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-12-11 08:03:45 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MistrzBlachy

Post #4 Ocena: 0

2013-12-11 08:15:03 (12 lat temu)

MistrzBlachy

Mężczyzna

Chyba tak zrobię i pojadę sam tym bardziej że narzeczona pracuje W PL (choć za marne pieniądze)i da radę jakiś krótki okres czasu sama zająć się dzieckiem i domem.
nawrocony
Ja celowałem tak 9-10 funtów na godzinę bo zdaje sobie sprawę że nie wszystko w branży budowlanej robi się tak samo w PL jak w UK. Trzeba nabrać doświadczenia i pewnie nauczyć się kilku nowych rzeczy i przerobić "trochę" godzin.
Nie zmienia to faktu że te 6 funtów za godzinę zniszczyło mi głowę od wczoraj ale prawda jest taka że muszę się gdzieś zahaczyć na początek i wtedy będzie łatwiej.
Rozmyślałem to jeszcze pod takim kątem że może to być taka zagrywka czy ktoś jest zdeterminowany i naprawdę chce pracować a po powiedzmy dwóch tygodniach dostanie już lepsze pieniądze.....sam nie wiem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-12-11 08:24:12 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-12-11 08:44:15 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MistrzBlachy

Post #7 Ocena: 0

2013-12-11 08:50:13 (12 lat temu)

MistrzBlachy

Mężczyzna

deco-Latifa
Mieszkanie wynajmiemy dopiero jak w UK staniemy na nogi.Musimy mieć jakieś zabezpieczenie żeby w razie niepowodzenia mieć do czego wrócić.Poza tym szkoda bo mieszkanie po remoncie :(
Najtrudniejsze będą pierwsze miesiące w UK ale trzeba myśleć pozytywnie i przede wszystkim pracować.Zdaje sobie z tego sprawę że moje podejście zostanie poddanie próbie nie raz...
Gdzie najtaniej można się wyżywić na początku w okolicach Croydon - Mitcham - Tooting?

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #8 Ocena: 0

2013-12-11 09:02:40 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

wyzywienie, to twoj najmniejszy problem. z taka stawka w Londynie, to chyba dobry namiot ci potrzebny, a z rodzina :-o o matko
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-12-11 09:03:57 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: +1

2013-12-11 09:29:45 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

6 funtow szału nie robi , to wręcz żenująco śmieszna stawka ale ja jakieś 6 lat temu zaczynałem za 2, 50 :-D wracając do tematu , bierz ta robote nawet za 6x50h to masz 300 funtow. Oczywiście przyjedz sam i wynajmnij pokój blisko pracy - koszt max 100f na tydzien, oysterka na 2-3 , wyzywienie mysle przy oszczedzaniu to max 40 funtow na tydzien co daje 165 łącznie wiec 135 Ci zostaje tygodniowo, 520 miesięcznie wiec i na kredyt masz i odlozyc cos mozesz by za pare miesięcy ściągać rodzine !! W międzyczasie poznasz realia budowlanki w UK i w ciagu tych paru miesięcy albo dostaniesz lepsza stawke od polaczka albo znajdziesz lepszą prace za lepsza stawke!!! Jedz i nie zastanawiaj się !

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,