MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce mnie wyrzucić...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 5 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NoNickname

Post #1 Ocena: 0

2013-12-08 15:54:10 (12 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2013-12-08 07:58:43, martek302 napisał(a):
Mój mąż w Anglii przebywa od marca 2013 roku, ja z trójką dzieci pozostałam na wynajętym mieszkaniu w Polsce. Wynajął pokój i tak pracował na dwa domy oboje ledwie wiązaliśmy koniec z końcem. Po rozmowie z właścicielką zgodziła się abym przyjechała z dziećmi że odstąpi nam dwa pokoje i, że będzie nam pomagać. Nasz związek wisiał już na włosku dlatego zdecydowałam się dołączyć wraz z dziećmi do męża. Ale kobieta jest bez serca jest dobrze gdy widzi pieniądze. Jestem tutaj od 25.10 dwóch synów zdążyłam zapisać do szkoły najmłodszy ma dwa latka. Właścicielka ni stąd ni zowąd zażądała płatności 280f tygodniowo, a jak jej powiedzieliśmy, że tyle nie mamy to kazała nam się wynosić. W jednym pokoju zamieszkuje jej mąż alkoholik ktory jest codziennie pijany. Nie mam tutaj nikogo nie mam gdzie zwrócić się o pomoc. Ona już chce pakować nam walizki i wystawiać za drzwi. Mąż rano do pracy, wraca wieczorem a ja rano ide zaprowadzic chłopców do szkoły co zrobię jeśli nie wpuści mnie do domu. Proszę o wszelką radę i pomoc. Moj tel.07956006867

[ Ostatnio edytowany przez: <i>martek302</i> 08-12-2013 08:02 ]

Jeżeli chcesz znać odpowiedź na wszystkie dręczące Ciebie pytania,to weź kartkę,spisz je po kolei i zadzwoń dzisiaj do organizacji Shelter tel.0808 800 4444

Jeżeli nie mówisz po angielsku,zaznacz to na wstępie,i po podaniu w jakim języku chcesz rozmawiać, zostaniesz połączona z tłumaczem.

Połączenie z tą organizacją jest bezpłatne z tel.stacjonarnego i z komórek w sieciach Vodafone,O2,EE i Virgin Mobile.

Będziesz rozmawiała z prawnikiem,więc solidnie przygotuj się do tej rozmowy,chodzi głównie o to,żebyś nie mówiła chaotycznie,i żebyś sama nie pogubiła się podczas rozmowy.

Jeżeli mogę Ci coś podpowiedzieć,to zapisz sobie pytania i zachowaj między nimi odstęp na odpowiedzi.
Najważniejsze rzeczy notuj na bieżąco,bo po zakończonej rozmowie możesz nie wszystko pamiętać.

Acha,i nie opowiadaj im całego swojego życia :-) bo interesować ich będzie tylko to co dzieje się w Anglii.

Linia może być zajęta,ale nie poddawaj się i dzwoń - dzisiaj do godz. 17.00

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-12-09 00:03:42 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-12-09 07:22:51 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2013-12-09 08:09:35 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

A w Londynie "mieli ogarnięte i za co"? Ci chyba nie...

Ja bym jeszcze stawiał na dwa powody "czemu ludzie są w Londynie" (niekoniecznie ci). "Bo wszyscy jadą do Londynu" i dlatego, że nie słyszeli o niczym innym niż o Londynie.

Nie żeby np. nie wiedzieli jak jest poza Londynem, bo o tym jak jest w Londynie też nie wiedzą.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Natija

Post #5 Ocena: 0

2013-12-09 09:40:31 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

W Londynie na pewno jest łatwiej znaleźć prace na początku..I później też jest łatwiej znaleźć jak się robotę straci..pewne sprawy nie są kwestią wyboru a raczej przymusu..łapiesz robotę tam gdzie jest..szczególnie jak są dzieci.. A tak nagle zmienić robotę,zmienić szkołę,miejsce zamieszkania to nie jest łatwo..powiedziałabym ch..e ciężko bez żadnych oszczędności..ludzie..trójka dzieci na utrzymaniu :-U.. też wolałabym mieszkać poza Londynem ale póki co okoliczności takie a nie inne i tutaj nas rzuciło..jak tylko będzie możliwość to się stąd wynosimy..

Do 200 tyg znajdziesz w okolicach gdzie twój pracuje czyli Ealing..tylko że 1 bedroom,ale na początek dobre i to..tylko wiadomo że na depozyt trzeba mieć[LIST]

[ Ostatnio edytowany przez: Natija 09-12-2013 09:54 ]

Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2013-12-09 09:53:01 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-12-09 09:40:31, Natija napisał(a):
W Londynie na pewno jest łatwiej znaleźć prace na początku..I później też jest łatwiej znaleźć jak się robotę straci..pewne sprawy nie są kwestią wyboru a raczej przymusu..łapiesz robotę tam gdzie jest..szczególnie jak są dzieci.. A tak nagle zmienić robotę,zmienić szkołę,miejsce zamieszkania to nie jest łatwo..powiedziałabym ch..e ciężko bez żadnych oszczędności..ludzie..trójka dzieci na utrzymaniu :-U.. też wolałabym mieszkać poza Londynem ale póki co okoliczności takie a nie inne i tutaj nas rzuciło..jak tylko będzie możliwość to się stąd wynosimy..

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Natija</i> 09-12-2013 09:41 ]

Tak, tylko w tej sytuacji było trochę inaczej. Najpierw przyjechał mąż (miał wybór gdzie jechać) a później ściągnął do mieszkania w którym jeden pokój zajmuje alkoholik żonę z trójką dzieci...
280 funtów tygodniowo to dużo ale z drugiej strony patrząc to mówimy o rodzinie 2+3.
Opcji za wiele to nie mają. Albo znajda gdzieś pieniądze na depozyt na wynajęcie chociażby malutkiego mieszkanka albo musza się liczyć z wydatkami 230-280 funtów za wynajęcie dwóch pokoi dla pięciu osób. Jest jeszcze opcja przeprowadzki ale to wiążę się z szukaniem pracy.
Z jakiej strony nie spojrzeć to sytuacja jest nieciekawa. Najłatwiejsza opcja moim zdaniem jest jednak próba dogadania się z właścicielką mieszkania.

Do góry stronyOffline

Natija

Post #7 Ocena: 0

2013-12-09 10:00:54 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Może miał wybór może nie.. Może brał robotę w Londynie bo ktoś załatwił..nie zdecydowałabym się na takie warunki dla dzieci.. Z tym się zgadzam..

Dużo 280 na tydz. Za to znalazłby się 1 bedroom

Głupia ja:-U na 1 bedroom to bardzo ciężko znaleźć żeby chcieli trójkę dzieci..a juz na pewno nie przez agencję..

[ Ostatnio edytowany przez: Natija 09-12-2013 10:06 ]

Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2013-12-09 10:11:43 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wlascicielka/glowny lokator domu zgodzil sie pomoc i pomagal, zgadzajac sie na rodzine 5-osobowa przez 1,5 miesiaca, potem zazadal oplaty za wynajem lokum. Z jednej strony, za 5 osob w Londku to nie jest szalona cena, z drugiej - koszty i warunki (11 osob w domu) za takie kwoty sa zwariowane.

Pozostaja chyba opcje uzyskania pomocy w urzedzie (watpliwe ze wzgledu na czas pobytu), szukania pracy przez Martka (opieka nad dziecmi mozna sie wymieniac) badz pozostaniem na tanim pokoju mezczyzny i pracy w Londku, przeniesieniem sie reszty rodziny w tansze okolice (mieszkanie mozna znalezc juz za 400 - 500L z rachunkami w Manchester czy Birmingham, Derby itp.), znalezienie pracy przez Martka, poszukanie pracy dla meza i sciagniecie go do rodziny.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2013-12-09 10:13:02 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-12-09 10:00:54, Natija napisał(a):
Może miał wybór może nie.. Może brał robotę w Londynie bo ktoś załatwił..nie zdecydowałabym się na takie warunki dla dzieci.. Z tym się zgadzam..

Dużo 280 na tydz. Za to znalazłby się 1 bedroom

Głupia ja:-U na 1 bedroom to bardzo ciężko znaleźć żeby chcieli trójkę dzieci..a juz na pewno nie przez agencję..

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Natija</i> 09-12-2013 10:06 ]

Pokoje wychodzą na ogół wychodzą drożej ale nie potrzeba aż takiego wysokiego depozytu, referencji czy stałego kontraktu.
Nie przypuszczam aby Council tutaj za wiele pomógł, za krótko tutaj są. Na budgeting loan z jobcenter też chyba nie mają co liczyć.
CHB powinien być najszybciej oczywiście zakładając iż wszystko zostało zawieszone w Polsce.

Do góry stronyOffline

Natija

Post #10 Ocena: 0

2013-12-09 10:19:10 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Tak.. Tylko ciężko znaleźć kogoś co by się zgodził na trójkę na pokojach..

Musieliby popytać w councilu..każdy ma inne zasady.. U nas pół roku pracy,i bezdomność żeby móc aplikować o pożyczkę

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,