MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podróż do Manchasteru

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stdu11

Post #1 Ocena: 0

2013-11-02 14:25:11 (12 lat temu)

stdu11

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2012

Witam!
Za niedługo wybieram się pociągiem do Manchesteru, trasa będzie wyglądać tak, kilka stacji do London Victoria ----> Metrem z Victorii na London Euston i z Euston pociągiem na Stockport lub Manchaster Piccadilly, i tego samego dnia z powrotem. Jako że za dużo pociągami nie jeżdżę, a już na pewno nie takie trasy to mam do Was kilka pytanek.
Po pierwsze cena biletu, czym się różni off-peak od anytime? Tzn w jakich godzinach obowiązuje off-peak?
Jeżeli znalazłem bilet na za dwa tygodnie off-peak i aktualnie on kozstuje 100f to w dniu w którym go będę kupował będzie w takiej samej cenie czy muszę kupić wcześniej?
Ceny sprawdzam na www.nationalraio.co.uk , czy w tą cenę jest wliczony również bilet na metro?
Zakładając że do Manchasteru będę jechał w godzinach off-peak i będę chciał wrócić koło 22 to czy będę mógł normalnie na tym bilecie jechać czy muszę dopłacić do normalnego biletu?

Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2013-11-02 14:43:33 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie wiem jakie sa godziny off peak ale mozesz sobie to sprawdzic na stronie VirginTrains.co.uk
Bilety kupywane z wyprzedzeniem sa duzo tansze... przykladowo zabukowalem kiedys bilety w dwie strony Londyn-Manchester z miesiecznym wyprzedzeniem i zaplacilem 25 funtow lacznie , a raz kupilem bilet z Manchesteru do Londynu w jedna strone w dzien wyjazdu i zaplacilem okolo 66-67 funtow
Jak wpiszesz przy zakupie biletu stacje poczatkowa London Victoria to w cenie biletu bedzie tez przejazd metrem.

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 02-11-2013 14:46 ]

Do góry stronyOffline

stdu11

Post #3 Ocena: 0

2013-11-02 14:57:18 (12 lat temu)

stdu11

Mężczyzna

tak tyle że moja stacja początkowa nie jest London Victoria, tam mam pierwszą przesiadkę, więc to chyba też obejmuje bilet metra?
I na jakiej zasadzie są te bilety, dotąd na krótszych trasach przy kupnie biletu dostawałem tylko dwa, do celu, i powrotny? W takim wypadku też będą tylko dwa, czy dostanę osobne na metro?
Rejon z którego wyruszam obejmuje Southern Railway, a nie Virgin Trans czy to ma jakieś znaczenie?

Dzięki i pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2013-11-02 15:02:36 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

No to bedziesz mial wazny bilet od stacji poczatkowej do koncowej w tym takze na metro
Beda to normalnie dwa bilety , jak bedziesz wychodzil z metra na Euston to bilet Ci wyskozy z bramki i bedzie w dalszym ciagu aktualny az do Manchesteru...

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2013-11-02 16:40:36 (12 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Sprobuj kupic bilety przez ta strone - moze wyjda taniej

bilety kupno
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

stdu11

Post #6 Ocena: 0

2013-11-02 18:15:33 (12 lat temu)

stdu11

Mężczyzna

ok dzięki, Wielim czyli ten sam bilet który wrzucam do bramki przy pierwszej stacji, nastepnie wrzucam przy wejsciu i wyjsciu do metra
i przy wyjściu ze stacji w Manchasterze?
dobrze to rozumiem?

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2013-11-03 11:16:40 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Tak ten sam bilet, bedzie Ci wyskakiwal z bramki na kazdej stacji przesiadkowej i chyba tylko w Manchesterze juz wiecej nie wyskoczy :-D Takze bez problemu na jednym kawalku papieru dojedziesz do celu :)

Do góry stronyOffline

stdu11

Post #8 Ocena: 0

2013-11-03 12:38:11 (12 lat temu)

stdu11

Mężczyzna

jeszcze raz dzieki wielkie, mam tylko jedno pytanie i temat wyczerpany, chodzi wlasnie o ta podroz metrem z London Victora na London Euston, wejscie do metra znajduje się bezpośredni na stacji? czy sa odpowiednie tabliczki, znajde to bez problemu?

Do góry stronyOffline

Demiqa

Post #9 Ocena: 0

2013-11-03 12:53:17 (12 lat temu)

Demiqa

Kobieta

Z nami od: 26-10-2013

Jak juz bedziesz w Manchester, to Twoj bilet jest wazny tez na City Zone Metrolink do Picadilly Gardens, Deansgate, St Peter Square, Victoria, Shudehill, Market Street etc.

Ja zawsze bralam bardzo wczesniej rano albo pozniej wieczorem ( przed 9am to bedzie off peak albo po 7pm jakos tam. )

Jka ktos wspomnial, kupujac bilet wczesniej zaoszczedzisz.
Masz rozne rodzaje biletow ale uwazaj jesli kupisz Addvance- bo wtedy musisz wziac ten pociag o tej godzinie i z data biletu inaczej zaplacisz za nowy (czesto £70 w ten sam dzien).

Ja kiedys sie spoznilam i odjechal i tylko milaam szczescia,ze sie zlitowal i mi pozwolil wziac nastapny bez doplaty. Ale ja go na usmiech wiesz;p

Do góry stronyOffline

stdu11

Post #10 Ocena: 0

2013-11-05 11:08:09 (12 lat temu)

stdu11

Mężczyzna

jeszcze tylko pytanie, gdzie odbiera się bilety zakupione przez internet, i z której firmy mam wybrać bo stacja z której zaczynam podlega jeszcz e pod Southern a jak wybieram Manchaster to automatycznie mi zmienia na Virgin Trains, czy to ma jakieś znacznie?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,