Str 90 z 328 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kksiezniczka |
Post #1 Ocena: 0 2018-11-24 12:13:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat:
2018-11-24 00:14:02, galadriel napisał(a):
Moje koty jedza tylko sucha karme. Nie lubia nic innego. No, moze Sheeba kawalki miecha w sosie, ale potem zawsze maja luzne kupy, wiec widocznie nie powinny tego jesc skoro im szkodzi.
Ja miesa nie jem, brzydze sie, wiec nie bede im dodatkowo gotowac. Pamietam, ze kiedys tez nie chcialy miesa (kurczaka) jesc. Chociaz ludzie z hotelu dla kotow mowia, ze jadly kurczaka gotowanego.
Widzialam jakas nowa linie jedzenia dla kotow w lodowce w Tesco. Wlasnie jakies chyba "mokre" mieso, bo w lodowce. Moze sprawdze, czy bedze im smakowalo.
Gal, jak juz zauwazysz, to moze byc za pozno. Dla swietego spokoju postawilabym kwiaty poza zasiegiem kotow, albo sie pozbyla.
Spokojnie, jus sie znudzila i sie nimi nie przejmuje anymore. [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 24-11-2018 00:21 ]
Hehe - tez kiedyś nie jadłam mięsa, a i teraz rzadko je potrzebuje i robię tylko dla męża i syna. Sama czasem tylko trochę kurczaka, albo w sezonie kiełbasa z grilla. Ale odkąd mam psa i prawie od początku jest na raw diet, to musiałam przełamać swoje obrzydzenie i babram się w różnych częściach ciała zwierząt  A bywało mi słabo... Do tej pory pamiętam pierwszy kontakt z green tripe  Ja w nocy spać nie mogłam! ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2018-11-24 23:03:42 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Bosche, co to jest green tripe, brzmi obrzydliwie: D
@karjo, dzis dostaly gourmet taka mala puszke z mokrym jedzeniem. I zezarly. Tzn na poczatku polizaly i zostawily, ale potem patrze, miseczki puste: D Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
kksiezniczka |
Post #3 Ocena: 0 2018-11-25 04:12:53 (7 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat:
2018-11-24 23:03:42, galadriel napisał(a):
Bosche, co to jest green tripe, brzmi obrzydliwie: D
@karjo, dzis dostaly gourmet taka mala puszke z mokrym jedzeniem. I zezarly. Tzn na poczatku polizaly i zostawily, ale potem patrze, miseczki puste: D
Wbij sobie w Google pictures
Ale serio myślałam , ze umrę jak TO zobaczyłam. I to nie tylko obrzydliwie wyglada, ale śmierdzi tak ze
A co do kotów, to moja tez ma swoje wybrane smaki i nie każda karmę ruszy. Tez nieraz coś wywaliłam, bo jak poleży w misce to już dla niej nieświeże i i tak nie zje  ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2018-11-25 11:18:29 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nie wiem, czy w czyms pomoze  .
Ale troche mniej smierdzi i chyba mniej obrzydliwie wyglada swiezy zoladek kupowany u rzeznika.
Fakt, na poczatku mozna pasc ze wzgledu na 'walory' organoleptyczne, ale z czasem czlowiek sie przyzwyczaja.
A nawet jak nie, to zawsze jest opcja dla psa gotowanego miesa z warzywem, ryzem/kasza i suplementacja, a dla kota dobra mokra karma (Granata Pet, Grau, CatzFinefood itp.) z dodatkiem swiezego miesa; twarog, zoltko od czasu do czasu.
Gal, nie wierze, taka swiadoma osoba, full wypas zabawek dla kotow i nie zajrzalas, co w tym marketowkach siedzi?
|

|
 |
|
Maria13 |
Post #5 Ocena: 0 2018-11-25 15:17:43 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2017 Skąd: Staines |
gourmet( to jak shelba) to nie jest dobrej jakosci jedzonko
znajoma ktora jest weganka mowila mi ze jak bedzie miec kota to tez ma byc weganem... riposta byla ostra ze to znecanie sie nad kotem nie dawanie mu odpowiedniego pokarmu!
znajoma pracuje w Peta brak slow
stanislawski moze twoj kot nie lubi tych drzwi bo zostaje czesto sam w domu?
raczej tutaj chodzi o psychologie bo jakby byl zapalenie pecherze to caly dom bylby znaczony, aczkoliwek nalezy to wykluczyc tylko poprzez weta [ Ostatnio edytowany przez: Maria13 25-11-2018 15:46 ]
|

|
 |
|
|
darraj |
Post #6 Ocena: 0 2018-11-25 16:21:42 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Obserwując częstotliwość wypowiedzi w tym wątku,sądze że w większość przypadków,sytuacja wygląda tak:
Ewentualnie tak:
 [ Ostatnio edytowany przez: darraj 25-11-2018 16:25 ] "We're all mad here" Mad Hatter
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #7 Ocena: 0 2018-11-25 16:44:13 (7 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Właśnie - co one mają z tym deptaniem?
|

|

|
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2018-11-25 16:52:28 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2018-11-25 16:44:13, stanislawski napisał(a):
Właśnie - co one mają z tym deptaniem?
To jest atawistyczne zachowanie. Koty mysla, ze jestes ich mama,a one wciaz sa kocietami, no i w ten sposob stymuluja gruczoly mleczne: 8 ; ) Obojetnie im przy tym czy to faktycznie gruczoly mleczne czy gruby brzuch czy kolana, czy wygodna kolderk. Wazne, ze czuje sie swietnie jak u mamy za piecem czy cos e ten desen; )
@Maria, gourmet im jednakowoz smakowal; )
@karjo, sprawdze gdzie to to mozna kupic. Ewentualnie pozostaje opcja zamieszkania razem z miesozerca i niech kotom gotuje; )
Mozna twarog kotom i zotko dodac? Te nazwy co wymienilas gdzie to dostepne w tej sicei pets for home?
Aha, a jeszcze chcialam dodac o tych liliach. Kot sie co prawda nimi przestal interesowac (a w sumei przedtem sprawial wrazeie, ze bardziej mu sie podoba zapach roz, no ale coz; ) natomiast na mnie sie lilie zemscily. Otos podcinalam im koncowki, jak zalecaja florysci i wymienialam wode. Wszystko w wannie bo duzy bukiet. No i te lilie sypia takim pomaraczowym proszkiem. Troche tego zostalo w wannie, splukalam, ale niedokladnie, a mowie sobei co mi tam, nalalam soie wody do wanny mimo, ze troche tego ich proszku zostalo. Po tej kapielijak mi wysypalo na nogach i biodrach jakies czerwone swedzace bable i nic nie dziala, ani laotrigine, ani wapno ani sterydowe masci: / No i wlasnie dzis doczytalam, ze moga te rosliny powodowac podraznienia skory/ wysypke. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 25-11-2018 17:02 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #9 Ocena: 0 2018-11-25 17:03:28 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zamawiam w Zooplusie, ostatnio niezle jest z dostawami, jesli wybiera sie DPD.
Pets at Home moze byc od drobiazgow, zabawka, kuweta, ale z jedzenia nie maja nic sensownego na dluzsza mete.
Mozna dawac twarog i zoltko, zoltko daje 1x tygodniowo, twarog poltlusty prawie codziennie (bez soli, bez dodatkow).
Kotom sie nie gotuje, poza pewnymi schorzeniami. jeszcze nie widzialam kotki nad kuchenka, gotujacej/piekacej myszy dla mlodych  .
Jak Gal napisala, ugniatanie jest atawizmem, odstresowaniem, poczuciem bezpieczenstwa, komfortu, nie wszystkie koty tak robia.
Darraj, czepiasz sie ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
|

|
 |
|
darraj |
Post #10 Ocena: 0 2018-11-25 17:23:39 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-11-25 17:03:28, karjo1 napisał(a):
Darraj, czepiasz sie ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
JA? Czepiam się? W życiu.
Atawizm,podoba mnie się to słowo. A to da się podciągnąć pod ten....no,atawizm:
 "We're all mad here" Mad Hatter
|

|
 |
|