MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 78 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 77 | 78 | 79 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 78 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maria13

Post #1 Ocena: 0

2018-10-29 20:54:59 (7 lat temu)

Maria13

Kobieta

Z nami od: 30-05-2017

Mój Hill's nie chce ruszyć karmy digestive gdzie pani doktor poleciła ... oddam ja... nie polecam takiego typu karm .. koteczka poszła do adopcji zaczeli ja w nowym domu karmić źle najtańsza karma marketowa, oddali kota bo ma chore jelita ... wcześniej było mówione jak mają karmić .. kot jest zdrowy ..marzyłam gdzieś po cichu o kocie kartuskim ale przyszło życie, jak policzyłam ile puszek można kupić i nakarmić bezdomne to w domu pojawily się te co przeszły piekło. .. nieoszlifowane diamenty; ) kociaki ze schroniska miały gorszy start ale są tak samo piękne... właśnie na kolanach zasnął mój odratowany koteczek. Czekamy na wyniki badań trzymajcie kciuki :)

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 29-10-2018 21:08 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla

Post #2 Ocena: 0

2018-10-29 21:10:12 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Ta degistive to taki veci no1 na kiszki, nie wazne ze papka smierdzaca.

Nie slyszalam wczesniej o kotach kartuskich, pieknosci!

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2018-10-29 21:54:39 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Rzadko wet bywa dietetykiem, na ogol poleca to, co ma na zbyciu, ewentualnie dal sie wkrecic firmom od karm przemyslowych.
Najbardziej bawia mnie karmy dla poszczegolnych ras. Przy tym ani dla kundelkow ani dla dachowcow nie ma nic, chociaz chyba najwieksza grupa docelowa :).
A najlepiej sie sprawdza na ogol proste rozwiazanie, kot jest drapieznikiem, wiec miecho. Przy okazji latwiej stosowac diete eliminacyjna.

Nie wiem, czy juz podrzucalam kota-wiewiore, somalijczyka.
Jak sie rozejrzalam po znajomych, wielu ma rasowcow z odzysku, z adopcji. Z fundacji, od ludzi, ktorym sie znudzil, badz hodowla wydaje pety niehodowlane.
I roznych ras, brytolki, egzotyczne, niekiedy dachowce o pieknym, nietypowym umaszczeniu.

Do góry stronyOffline

Maria13

Post #4 Ocena: 0

2018-10-30 08:02:25 (7 lat temu)

Maria13

Kobieta

Jesli ktos zastanawia sie nad kupenm kota rasowego, ta rasa jest Kot kartuski (Chartreux) jest mega "zdrowa". Oczywiscie tylko z dobrej hodowli polecam. Poproscie o wyniki badan genetycznych rodzicow i tego kociaka co kupujecie , powini to wam zapewnic. Osobowosc tych kotow przypomina mi pieski. Nie sa tak leniwe jak brytyjskie. W Polsce wiele razy mi mowili (weci tez) ze najbardziej zdrowe sa dachowce i kundle. Wszyscy przeszli selekcje naturalna. Mocni jak atom. Kastracja/sterylizacja tez przedluza zycie zwierzat.
https://www.koty.pl/rasa/kot-kartuski-chartreux/
https://zwierzetainformacje.pl/kot-kartuski/

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 30-10-2018 08:20 ]

Do góry stronyOffline

kaprysek

Post #5 Ocena: 0

2018-10-30 08:24:41 (7 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Z nami od: 19-02-2008

Witam wszystkich cieplutko :) Widze że temat bliski mojemu sercu jako że już 7 miesiecy jestem szczesliwa posiadaczka mojego ukochanego kociamberka czarnuszka. Podzielę sie moim doswiadczeniem dotyczacym zywienia ,poniewaz nasze kociątko trafiło do nas jak miało 2 miesiące ,była to mała ,sliczna ,puchata czarna kuleczka .Ponieważ to był nasz pierwszy w życiu kotek ,uczyliśmy się siebie nawzajem. Zanim został przywieziony do domu ,przygotowaliśmy się na jego przyjęcie jak na małe dzieciątko :) Jako że sami jesteśmy zwolennikami organicznej żywności ,oczywiście posiadającej odpowiednie certyf. wiedzieliśmy że nasze kociątko również bedzie tak żywione,zatem zakupiliśmy karmę organiczną najwyższej jakości, którą na samym początku zjadał bardzo chętnie, zwłaszcza że zawierała niby 96% mięsa ,tak było do czasu, kiedy zaczął mieć problemy z wypróżnianiem oraz puszczał nam bardzo śmierdzące bączki, wtedy powiedziałam dość, przechodzimy na domowe jedzonko i to od razu, bez żadnego przyzwyczajania. Zakupiłam organiczne mięsko z kurczaka podudzia, indycze goloneczki, lamb , wołowinka,serduszka z kurczaka oraz udka z kaczki i ugotowałam to z marchewka,kawałkiem selera korzeń i pietruszka, pózniej to wszystko zmieliłam w malakserze ale nie na pasztet i do słoiczków .Poza tym ,raz dziennie dostaje na zmianę ,surowe organiczne mięsko wołowe lub krewetki które uwielbia, 2 razy w tygodniu surowe żółtko, też organic oraz suplementację : Felvital, Dental easy treat,Hairball ponieważ jest to kociamberek długowłosy, zakupiony w Pet Home . Od kiedy tak jest żywiony, nie ma żadnych problemów zdrowotnych ,nie bąkuje ,futerko ma piękne,wypróżnia się prawidłowo itp. Jeśli wychodzi do ogrodu to na smyczy ,jest właściwie kotkiem nie wychodzącym .Teraz ma 9 miesięcy ,waży 4 kg i jest naszą najwiekszą miłościa :) Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: kaprysek 30-10-2018 08:31 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2018-10-30 08:28:33 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Maria, te koty są Bardzo podobne do brytyjskich. Jak rozpoznać różnicę?

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 30-10-2018 08:31 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Maria13

Post #7 Ocena: 0

2018-10-30 08:29:48 (7 lat temu)

Maria13

Kobieta

bardzo dobre zywienie :)
Puppy and kitten sales at pet shops set to be banned
https://www.bbc.co.uk/news/uk-45266357

różnice pomiędzy kotem kartuskim a brytyjskim
osobiscie widze po ksztalcie glowy/pyska
http://blog.karmako.pl/koty/kot-kartuski-a-kot-brytyjski/

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 30-10-2018 08:37 ]

Do góry stronyOffline

kaprysek

Post #8 Ocena: 0

2018-10-30 08:42:45 (7 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Z nami od: 19-02-2008

Dziękuję Maria13 , podzieliłam się tylko moim doświadczeniem z obserwacji, jakie poczyniłam od kiedy trafił do nas. Zauważyłam jeszcze jedną taką nieprawidłowośc, zawsze po każdym szczepieniu jest apatyczny ,mało zjada ,więcej śpi,pamiętam jak po pierwszym razie byłam zrozpaczona ,nie wiedząc co mu jest ,wręcz się popłakałam , ale po jednej dobie szybko wszystko wróciło do normy,wtedy odetchnęłam z ulgą.Teraz już wiem ,że każde szczepienie tak odreagowuje i już nie wpadam w rozpacz ,tylko spokojnie go obserwuję ,czy nic złego się nie dzieje. Muszę przyznać że kastrację przeszedł spokojnie ,mimo że wsadziłam go w rękawek bawełniany, ponieważ często myje sobie futerko, to bałam się że rozliże sobie rankę ,ale bardzo dzielnie to zniósł :)

[ Ostatnio edytowany przez: kaprysek 30-10-2018 08:43 ]

Do góry stronyOffline

Maria13

Post #9 Ocena: 0

2018-10-30 08:54:09 (7 lat temu)

Maria13

Kobieta

i o to chodzi to czlonkowie naszych rodzin a nie tylko kot :) tak ja sama sie czuje fatalnie po szczepieniach. To jest wirus. Kociaki takie malutkie sa bardzo delikatne.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #10 Ocena: 0

2018-10-30 08:55:09 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Wcześniej Maria pisała, że krewetki to nie jest pokarm dla kota bo kot by sobie takiej krewetki nie złowił z oceanu, tudzież warzywa niewskazane, bo to czysty mięsożerca ;-) :-p

Gosia, tak na szybko, ten kartuski ma szczupłą buźkę, mnie się bardziej buźka brytyjskiego podoba, ale z drugiej strony kartuski ma bardzo ciekawą osobowość ;-)

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 78 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 77 | 78 | 79 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,