Str 7 z 328 |
|
---|---|
kik1976 | Post #1 Ocena: 0 2015-10-05 14:43:56 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
moi juz planuja psa i kota. narazie mam kota i szukam nieduzego pieska. niestety ceny sa takie ze szkoda gadac. a juz za zachodnia granica przynajmniej o 60% taniej. tylko cena promu to jakas porazka.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2015-10-05 16:30:42 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dobrze, ze kosztuja. Utrzymanie i opieka nad zwierzakami kosztuje. Jak kogos stac zeby zaplacic za zwierzaka, to bedzie w stanie go pozniej utrzymac. Poza tym jak sie slono za zwierze zaplaci to tak rychlo sie go potem nie porzuci, przynajmniej teoretycznie.
Wlasnie jutro ide z "dzieckiem" do veta. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Kupialm specjalna torebke dla kota (cat carrier bag) na ta okazje. ![]() Szukalam dzis wozka specjalnego dla zwierzatek, ale nigdzie nie znalazlam. Widzialam ostatnio babke z psem w takim wozku specjalnym. O, cos w tym stylu, widze ze na ebyu sa: ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
WybitnieWrednyW | Post #3 Ocena: 0 2015-10-05 17:54:20 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Na eBay u są po 25.
Chciałem swojej Mamie taki kupić, ale nie dała by rady wciagac po schodach. Znaczys ie wózekj jestm ochy, w przeciwienstwie do ... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: WybitnieWrednyWerdew 05-10-2015 17:55 ] |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2015-10-05 17:58:15 (10 lat temu) |
tak, cos w tej cenie. Niestety ja na jutrzejsza wizyte potrzebuje, to juz kupilam torbe na kota
![]() ![]() I tak kupie: ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
WybitnieWrednyW | Post #5 Ocena: 0 2015-10-05 18:08:52 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Mojej Mamie tak się podoba, że nawet była w stanie zaakceptować to że będą wołali Stara wariatka z kotem w wózku.
![]() Niestety, mieszka w bloku na piętrze. Nawet winda nie pomaga. ![]() |
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2015-10-05 18:45:07 (10 lat temu) |
o zwierzaki sie dba czy kosztuja czy nie. cena nie ma nic do tego, a idiota zawsze sie trafi.
dalej uwazam, ze to przesada. taka jest moda, a nie dbalosc o futro. jedne psy kosztuja 100-200 a inne 1200, tylko dlatego ze sa akurat modne, to samo z kotami. w pl jakos tez sa milosnicy zwierzat, ale nie ma takich cen. aha, i duzo drozesze sa kociaki czy szczeniaki, niz zwierzaki ktore maja rok i wiecej. wiec to nie ma nic wspolnego z miloscia i dbaniem. pozatym chodowcy, mimo duzej ceny np czesto wymieniaja reproduktora, no chyba, ze ma blekitna krew. moj kocur jest wlasnie takim odrzutkiem... [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 05-10-2015 18:50 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2015-10-05 20:23:53 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-10-05 18:08:52, WybitnieWrednyWerdew napisał(a): (...)Niestety, mieszka w bloku na piętrze. Nawet winda nie pomaga. ![]() No wlasnie, ja rodzicom tez chcialam kupic takie specjalne wspomagacze do chodzenia, ale to ciezkie jest no i moga byc problemy z wniesieniem na pietro: ![]() Cytat: Mojej Mamie tak się podoba, że nawet była w stanie zaakceptować to że będą wołali Stara wariatka z kotem w wózku.
![]() Ja bym sie na jej miejscu bardziej obawiala idiotow, ktorzy szczuja psy na koty. Pewnie nie bylaby w stanie obronic kota, a taki kot w wozku jest zdany na wlasciciela, bo nie moze uciec. Ja mam pejcz (taki do koni) w razie czego, choc tu gdzie mieszkam psy sa raczej dobrze wychowane i nie sa agresywne. Cytat: moj kocur jest wlasnie takim odrzutkiem...
Moje koty sa z Cat Protection. Sprobuj tu, moze bedzie taniej. http://www.battersea.org.uk/pogdogs O, nawet jest maly i moze mieszkac z kotami. Cziulala o imieniu Max. Link sie placze, nie wchodzi. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-10-2015 20:34 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
wkasik | Post #8 Ocena: 0 2015-10-06 07:14:54 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2014 Skąd: Swansea |
Moje to znajdy.
![]() Ale gdy myślałam o nowym kocie przed moimi znajdami, to przeglądałam adopcje w Cat Protection. Duży wybór a nie wszystkie pokazane. Wiem, ze cena za kota stała coś koło 40F, ale nie wiem czy się coś nie pozmieniało. Kot odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany i wykastrowany. |
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2015-10-06 07:19:48 (10 lat temu) |
jesli chodzi o koty, to nie mam raczej problemu ze znalezieniem, ale teraz szukam piesa, malego. poki co jestem bardzo bardzo cierpliwa i mam czas, az tak mi sie nie piekli... jakos znajde. ze schronista nie chcem brac z roznych powodow.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
wkasik | Post #10 Ocena: 0 2015-10-06 07:24:38 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2014 Skąd: Swansea |
Spróbuj na Pet4Homes
Ja dawałam tam ogłoszenie jak szukałam domu dla kociaków. Mają i koty i psy. Ceny różne, a także za free i osobne ogłoszenie do adopcji, też za free. |