MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 37 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2016-11-30 08:35:55 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Moje osly tego aatu nie ruszyly: D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nEUROn

Post #2 Ocena: 0

2016-11-30 08:53:23 (9 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Pomogłem zagubionej w życiu i przyjąłem tymczasowo jednego z jej pięciu kotów na początku roku. Miała je chyba z 5lat.
Teraz chciałem zwrócić bo nie mam czasu na oswajanie.
Dostałem odpowiedź że nie może go odebrać bo ma uczulenie na koty.:-8
Kot tyle miesięcy ciągle siedzi gdzieś schowany cały dzień, nie wychodzi na dwór teraz, trochę wychodził latem.
Widzę go tylko gdy jest głodny i na sraniu do kuwety.
Jedziemy na święta na cały tydzień.
Chyba kupię mu domek ocieplany na dwór i dam żarcia na tydzień i wody albo oddam do schroniska lub do chińskiej restauracji bo się spasł od tego ciągłego siedzenia w miejscu.
Nawet się bawić nie chce.
Musiałem kubić dywanik na którym teraz śpi i testuje pazury bo mi po carpetach wcześniej jechał mimo że ma słupek do zabawy z podestami.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 30-11-2016 08:54 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2016-11-30 23:54:57 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2016-11-30 00:04:34, gosian napisał(a):
Lepsza od evolution naturally?

AATU, to sucha karma, o ile sie nie myle.
Evolution, to mokra, w saszetkach.
Dobrze pamietam?
Jedna od drugiej niekoniecznie lepsza, obie sa niezle, a futra i tak same decyduja, co zreja.
Ja tam z uporem maniaka trzymam glownie na surowiznie :).

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2016-12-01 11:41:26 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Nie, evolution jest również sucha. I mojej bardzo smakuje. Bardziej niż applaws.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2016-12-01 15:46:32 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

@nEUROn

Wyglada na to, ze twoj kot ma depresje. Nie wiadomo jakie mial zycie przedtem? O kims kto ma 5 kotow i je tak chetnie oddaje i nie chce przyjac z powrotem raczej dobrego zdania nie mam. Tak wiec pewnie fajnego zycia nie mial.

A jak probowaliscie go oswoic? Kupowaliscie zabawki, probowaliscie glaskac? A co z pieskiem, wciaz tez u was mieszka? Moze kot sie go boi?

Na swieta mozna kota ulokowac w hotelu, a potem zabrac sie za oswajanie. Pewnie sie was boi dlatego sie chowa po katach.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 01-12-2016 15:47 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2016-12-01 20:07:55 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Gosian, rzuc okiem na sklad suchej evolution i porownaj z np. AATU. Ze swojej strony moge polecic Taste of Wild, robia swietna (jak na przemyslowke) karme dla psow, a od jakiegos czasu rownie ciekawa dla kotow.
PS. Mam wrazenie, ze Neuron zartuje sobie ;).

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 01-12-2016 20:09 ]

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #7 Ocena: 0

2016-12-01 22:09:10 (9 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Żartuje?
A z czego?
Z chińskiej restauracji?
Pomogłem i zostałem z ręką w nocniku.
Zabawki, słupki, lekarstwa, jedzenie.
Dwa razy dziennie sprzątanie kuwety i odkurzanie bo jak wyjdzie to zawsze granulat na podłodze.
No hotelu to już nie będę finansował.
Dostanie budę bez łańcucha i wystarczy.
Znalazłem coś takiego.
Obrazek
Materac.
Suchy ekwipunek na tydzień i wodę butelkowaną.
Oraz broszurkę survival obrazkową jak przetrwać w mieście z parkiem za ogrodzeniem.

Cały dzień schowana śpi a gdy ja spię podłazi pod łóżko i zachciewa jej sie drapania i mi chrumka przy uchu.

Z psem w miarę.
Albo ucieka albo podchodzi do niego i nadstawia głowę by ją drapał.
A on nie wie o co jej chodzi.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 01-12-2016 22:10 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2016-12-01 22:16:03 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

A co zrobisz z psem na wakacje, tez do budy?

Jezu, przeciez ten hotel to nie az taki wydatek. Ja za apartament dla dwoch kotow zaplacilam jakies 150 £ za tydzien pobytu. I muzyke klasyczna im tam puszczali, pokoj z widokiem na stadnine. A i tak te moje bidoki wiekszosc czasu przytulone na werandzie spedzily. Gdzie tam nie daly sie poglasac nikomu. Jak mama; )

O, tak to wyglada:

http://www.lillyviewpethotel.com/

A nie, biednego zestresowanego kota na dwor na taki mroz!

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2016-12-01 22:27:13 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Kot nie zahartowany w zyciu na poldziko moze sobie nie poradzic, do tego kwestia lisow, moga sobie zrobic przekaske.
Tak jak wspomniales, albo schron/tymczas w ramach organizacji prokocich albo oddanie w dobre rece, jedno i drugie trudne, bo okres przedswiateczny, a kot dorosly.
Albo do kompletu do psa petsitter, koszt bedzie niewiele wyzszy, jakos hotele nie bardzo lubie, kolejna zmiana w zyciu zwierzakow, ktore juz swoje przeszly.
Zeby kota oswoic, mozna sie pobawic w karmienie w okreslonym czasie (zamiast stale obecnej pelnej miski), wolanie na smaka, cos dobrego, jak wraca sie do domu, zabawe w gonienie swiatla, z konczeniem zabawy na czyms do zlapania.
Do wlascicielki nie ma co uderzac, jasno sie zadeklarowala i trudno miec dobre zdanie o jej podejsciu do zwierzat.
Szkoda by mi bylo pozbywania sie futra, skoro jest fajnym towarzystwem dla psa, szczegolnie jak nikogo nie ma w domu, jest w gruncie rzeczy nieklopotliwa, malo wymagajaca.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2016-12-01 22:53:41 (9 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Pies ma opiekę na wakacjach moich synów.
Teraz jedziemy całą rodziną i psem.

Poprosiłem byłą właścicielkę o chociaż tydzień gdy będę poza domem.
Ani me, ani be ani pocałuj mnie w d...
Latem siedziała całymi dniami w ogrodach i jakoś z lisami nie było problemów.
Chyba zapach psa je odstrasza bo są wszędzie a nie w naszym ogrodzie.
A nie raz był i się spotkał z moim "dobermanem" i nie wymierzył wysokości ogrodzenia.
Myślał że było niższe.
A ta buda jest ocieplana.
To nie minus 20.
W żadne koszty już nie idę.
Mam dosyć.

Do góry stronyOffline

Strona 37 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,