Cytat:
2016-10-13 19:27:37, BlackJack napisał(a):
Mam pytanie odnosnie mojego kotka. Ma ok 18 tygodni, my go mamy od 6. Jak trafil do nas byl karmiony feliksem (mokre)i purina one( suche). Ten feliks nie bardzo mu smakowal i ni puszczal bardzo smierdzce baki. Zmieniliscy feliksa na Iams. Baczki ustaly a pokarm mu smakowal, zjadal chetnie. Od dwoch dni ma jakby biegunke a od wczoraj zalatwia sie poza kuweta. W czym problem? To nasz pierwszy kotek w zyciu i w zasadzie uczymy sie opieki nad nim.
Koty, podobnie jak ludzi, mozna leczyc jedzeniem. Mam od lat koty, moje nigdy nie mialy gazow, w ogole pierwszy raz slysze o takiej przypadlosci u kotkow. Karmy przez Ciebie wymienione sa chyba najpodlejsze z mozliwych...
Poczytaj sobie o BARFie. Wiem, ze to wymaga nieco wiedzy i wysilku, ale zapewniam Ciebie, ze warto.
Masz malucha, byc moze cos zjadl, np. slimaka, czy roslinke niewlasciwa kotkom. Zalatwia sie poza kuweta, bo mysli, ze jego problem, to wina kuwety. Zmien karme, malego szybko przyzwyczaisz do zmiany. Nie narzucam, poczytaj sobie i jezeli nie zedcydujesz sie na naturalne karmienie, to przynajmniej kup cos wartosciowego. Pamietaj tez o swiezej wodzie. Jezeli zdecydujesz sie na BARF odpada pojenie kota.