MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 35 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2016-10-13 23:49:04 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Stres? ? Kot potrzebuje kilku, kilkunastu tygodni na klimatyzację. W tym czasie nie powinno się zmieniać karmy. Potem można próbować zmienić stopniowo. Przynajmniej tak mi doradzali na kocim forum. Kotek mógł również zjeść coś z podłogi. Obserwuj. Jeżeli będzie mial mniejszy apetyt, zmiana zachowania, to może warto skonsultować się z wetem?

P.s Iams to też nie jest najlepszy wybór. Polecam applaws. Jest bardzo wysoki % zawartości mięsa. A najlepiej odstawić na kilka dni mokre jedzenie i zostać tylko na karmie suchej żeby wszystko wróciło do normy.

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 13-10-2016 23:52 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-10-14 01:43:31 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BlackJack

Post #3 Ocena: 0

2016-10-14 06:08:24 (9 lat temu)

BlackJack

Kobieta

Z nami od: 09-09-2011

Kotek byl odrobaczony i szczepiony. Moze to i sters, tylko jaki? Zachowuje sie normalnie, wesoluki, biega, skacze, chce sie bawic. Zostaniemy na razie na suchym na pare dni , zobaczymy. Dzieki

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2016-10-14 07:41:08 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ww, twój kot znalazł już domek na czas twojego urlopu Obrazek
:-]
Więc chyba masz z głowy szukanie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2016-10-14 09:15:39 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

GhostDogg

Post #6 Ocena: 0

2016-10-14 16:06:14 (9 lat temu)

GhostDogg

Mężczyzna

Z nami od: 22-12-2015

Cytat:

2016-10-13 19:27:37, BlackJack napisał(a):
Mam pytanie odnosnie mojego kotka. Ma ok 18 tygodni, my go mamy od 6. Jak trafil do nas byl karmiony feliksem (mokre)i purina one( suche). Ten feliks nie bardzo mu smakowal i ni puszczal bardzo smierdzce baki. Zmieniliscy feliksa na Iams. Baczki ustaly a pokarm mu smakowal, zjadal chetnie. Od dwoch dni ma jakby biegunke a od wczoraj zalatwia sie poza kuweta. W czym problem? To nasz pierwszy kotek w zyciu i w zasadzie uczymy sie opieki nad nim.

Koty, podobnie jak ludzi, mozna leczyc jedzeniem. Mam od lat koty, moje nigdy nie mialy gazow, w ogole pierwszy raz slysze o takiej przypadlosci u kotkow. Karmy przez Ciebie wymienione sa chyba najpodlejsze z mozliwych...
Poczytaj sobie o BARFie. Wiem, ze to wymaga nieco wiedzy i wysilku, ale zapewniam Ciebie, ze warto.
Masz malucha, byc moze cos zjadl, np. slimaka, czy roslinke niewlasciwa kotkom. Zalatwia sie poza kuweta, bo mysli, ze jego problem, to wina kuwety. Zmien karme, malego szybko przyzwyczaisz do zmiany. Nie narzucam, poczytaj sobie i jezeli nie zedcydujesz sie na naturalne karmienie, to przynajmniej kup cos wartosciowego. Pamietaj tez o swiezej wodzie. Jezeli zdecydujesz sie na BARF odpada pojenie kota.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2016-10-14 18:44:45 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Jesli jestes pewna,ze nie ma robakow to prawdopodobnie cos zjadl albo szkodzi mu karma. Ja kociakowi bym dala 3 dni- odstaw karme i mokra i sucha, gotuj swieza piers albo udko z kurczka i dawaj to 2-3X dziennie (bez skory, kosci, soli itp). Oprocz tego wegiel leczniczy(taki ludzki, w kazdym polskim sklepie dostaniesz) pol tabletki rozpuszczonej w malej ilosci wody,strzykawka lub lyzeczka do pyska x3 dziennie do ustapienia objawow. Jesli po 3 dniach dalej bedzie mial biegunke albo w miedzyczasie poczuje sie gorzej to do veta. I postaraj sie pilnowac, czy pije wode.
A zalatwia sie poza kuwetka bo pewnie go piecze i faktycznie mysli,ze nieprzyjemne odczucia to wina kuwetki.

Do góry stronyOffline

BlackJack

Post #8 Ocena: 0

2016-10-14 19:07:50 (9 lat temu)

BlackJack

Kobieta

Z nami od: 09-09-2011

Dziekuje za rady. O BARFie czytalam ale mnie to wystraszylo. Przy obecnym trybie zycia jaki mamy bylo by to trudne. Wode pije, nawet calkiem duzo. U veta dostalismy probki karmy Hills ale jemu to nie smakowalo wogole, ani mokre ani suche. Ten Iams to wiem ze nie najlepszy wiec zmienie jak tylko kotek poczuje sie lepiej. Na razie od wczoraj nic nie zjadl( pije wode) . Jutro kupie wegiel, zobaczymy.To moj pierwszy kotek w zyciu i chyba musze sporo sie nauczyc.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2016-10-14 19:19:12 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

18 tyg kotek moze bezpiecznie dla niego byc bez jedzenia (ale z woda) ok 36 godzin- nie wiecej. Kocieta sa delikatniejsze duzo od szczeniat. Sprobuj zalatwic mu ten wegiel jeszcze dzisiaj, dopiero 7 jest. I ugotuj kurczaka,od wczoraj nie je, to juz doba.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2016-10-14 22:50:22 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

18 tygodniowy kotek 36 godzin bez jedzenia? ? Stanowczo za długo. Max 24.... Jeżeli kotek ma biegunkę to powinno się wrócić do jedzenia które może nie było zbyt zdrowe, ale kotek je dobrze tolerowal. Pozostać na suchej karmie przez 2-3 tyg żeby wszystko wróciło do normy a potem stopniowo mieszać starą z nową i obserwować. Jeżeli kotek w ogóle nic nie je to ja bym poszła do weta jutro rano.

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 35 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,