Wziac wynikow z tego wszystkiego, ale zadzwonie jutro, bo chcialam
Koledze vetowi z Pl pokazac.
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-04-2024 20:23 ]
Str 310 z 328 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2024-04-30 20:22:31 (rok temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
On sugerowal te zeby ale najpierw to usg bylo zeby wykluczyc watrobe ( albo zeby wydoic kolejne 300) Przeciwbolowy jest metacan ale mam zaczac jutro niby. Ten zab sie ruszal bo sprawdzalismy wczoraj. Ja im mowilam ze lepiej zeby przy mnie ten zastrzyk uspokajacz dali, a oni mysleli ze jak on wczoraj przy badaniu krwi byl ok to dzis tez bedzie ok. A dzis byl od rana glodny no i zostal sam na pare godzin czekal na ten zabieg, no to nie dziwi, ze ich pogryzl. On juz tam ma kartoteke u nich bo w czasach covida tez ich chyba podrapal/ pogryzl. Zapomnialam
Wziac wynikow z tego wszystkiego, ale zadzwonie jutro, bo chcialam Koledze vetowi z Pl pokazac. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-04-2024 20:23 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2024-04-30 20:28:52 (rok temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
To szukaj sensownych wetow, zamiast rzeznika.
Metacam jest lekiem ostatniego rzutu, jak juz nie ma nic do stracenia, a nie w takiej sytuacji, gdzie trzustka rzuca sie w oczy, do tego watroba w tle. Skanu raczej nie zywca nie robili, co sie wydarzylo naprawde, nie dojdziesz. Przy takich wskazaniach usg i badania krwi maja sens. Jesli chcesz, podrzuc wyniki krwi (jak dostaniesz), zobaczymy, na ile weci zaszaleli. Uparlabym sie na opioidy, by skontrolowac reakcje bolowa. Ile on schudl i w jakim czasie, ile i co je? [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 30-04-2024 20:33 ] |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2024-04-30 20:40:24 (rok temu) |
Schudl przez rok 2 kg. Pisalam kiedys, ze podejrzewam demencje, ze taki jakis osowialy chodzii od smierci Misty. On mial zawsze nadwage, powyzej 6 kg wazyl nawet rok temu przy rutynowym sprawdzaniu przy szczepieniu. A teraz jest 4.9. No mial wczoraj krew , dzis usg i probowali wlasnie bez sedation, potem sie okazalo ze jednak musi dostac zastrzyk. To usg to robili zeby sprawdzic czy nie ma zadnego guza, jak powiedzialam, z jego siostra na raka zmarla.
Tak jest plan zeby i dziasla sprawdzic, i oni nie maja rtg wiec gdzies tam referal chca robic. Ja tu sprawdze u znajomych z cat charity, bo oni maja swoich sprawdzonych vetow.ten metacan jest tylko na 7 dni chyba. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-04-2024 20:44 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2024-04-30 20:44:05 (rok temu) |
To jest bardzo duzo. Wspominalas, ale nie w takim przedziale czasu i takiej utracie wagi. No i poza cat charity warto samemu zrobic research wsrod wetow, co i gdzie maja sensownego (wspolczuje od razu).
Ok, z waga nie jest tragicznie, ale czas sie przyjrzec i kotu i diecie, kontrolowac. W razie czego nie ma co sie bac bezzebnego kota, doskonale sobie radza ![]() [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 30-04-2024 20:46 ] |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2024-04-30 20:46:13 (rok temu) |
Ta utrata wagi i ta osowialosc to nie z dnia na dzien, to wlasnie tak od roku, po smierci Misty.
Teraz dostal normalna swoja sucha karme z probiotykiem i zezarl wszystko. Dostal tez w osobnej miseczce jakis gourmet, to zezarl sos i tunczyka w wodzie, zostawil. To jego ulubione dania. On zwykle jadal albo royal albo ostatnio science plan dla sensitive brzuszkow, a teraz dla kotow seniorow 7 lat plus. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-04-2024 20:48 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2024-04-30 20:48:06 (rok temu) |
Przy metacamie wystarczy jedno podanie, a przy trzustce tylko ja dobije.
Osowialosc po odejsciu drugiego kota moze byc tydzien, dwa, a nie rok czasu. Jak juz zrobili usg, wydobadz moze tez opis, zamiast ogolnego ok. Powinny byc szczegoly, jak kot wyglada od srodka, jelita, nerki, watroba, grubosc scianek etc. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 30-04-2024 20:52 ] |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2024-04-30 20:57:38 (rok temu) |
Sprawdzilam w necie i chyba nie ma objawów trzustki. Jedynie moze mniejszy apetyt, ale to od paru dni ( nie od roku) .
Hmm, no nie wiem. On do teraz idzie sobie sie polozyc przy jej grobie. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2024-04-30 21:03:29 (rok temu) |
Gal, prosze sie, nie bambinizujmy. Zwierzaki sa pragmatyczne, maja swoje powody nastrojow, ale nie uczlowieczajmy.
Jak kot ma objawy trzustki widoczne, to juz jest zle. Karmom tez bym sie przyjrzala, niestety, to co dostaje, to dosc mierne marketowki bez szczegolnych wartosci. Przydaloby sie normalne, mokre, wysokomiesne, dobrej klasy zarelko, mieso, urozmaicenie. Probiotyk tak na stale, ma wskazania? [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 30-04-2024 21:26 ] |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2024-04-30 21:16:32 (rok temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2024-04-30 19:43:56, daavid napisał(a): £2500 funtów to jednak bardzo mało. Podejrzewam, że gdyby podwyższyła znacznie więcej to i tak zapłaciłaby niewiele mniej. Sam kupiłem ubezpieczenie , w sumie dla spokoju na 6K - teraz wiem, że to nie jest astronomiczna suma. Mój kot miał skan MRI, do tego konsekwencje i taki ma być koszt - lecznica sama sobie ma załatwić sprawę z ubezpieczeniem. W sumie koszty to właśnie 6K. A to być może nie koniec, chociaż kot ma się wybornie. Dobrze, ze Twój kot ma się dobrze. Koleżanka ma krotsze doświadczenie z rachunkami od weta, więc nie przemyślała tego. Ja już wiem, ze lepiej mieć ubezpieczenie i na wysoką kwotę. Mi na ten rok zostało 1700 funtów na polisie kotki, ale chyba już jest dobrze i na razie tylko będą badania kontrolne. W przyszłym roku będę płacić za ubezpieczenie jak za zboże, bo wszystkie 3 koty mialy wypłaty z polisy. Carpe diem.
|
daavid | Post #10 Ocena: 0 2024-04-30 22:32:16 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2024-04-30 21:16:32, Richmond napisał(a): Cytat: 2024-04-30 19:43:56, daavid napisał(a): £2500 funtów to jednak bardzo mało. Podejrzewam, że gdyby podwyższyła znacznie więcej to i tak zapłaciłaby niewiele mniej. Sam kupiłem ubezpieczenie , w sumie dla spokoju na 6K - teraz wiem, że to nie jest astronomiczna suma. Mój kot miał skan MRI, do tego konsekwencje i taki ma być koszt - lecznica sama sobie ma załatwić sprawę z ubezpieczeniem. W sumie koszty to właśnie 6K. A to być może nie koniec, chociaż kot ma się wybornie. Dobrze, ze Twój kot ma się dobrze. Koleżanka ma krotsze doświadczenie z rachunkami od weta, więc nie przemyślała tego. Ja już wiem, ze lepiej mieć ubezpieczenie i na wysoką kwotę. Mi na ten rok zostało 1700 funtów na polisie kotki, ale chyba już jest dobrze i na razie tylko będą badania kontrolne. W przyszłym roku będę płacić za ubezpieczenie jak za zboże, bo wszystkie 3 koty mialy wypłaty z polisy. Mam w umowie, że płace £125 + 10%. Także będzie mnie to kosztować. Mam nadzieję, że też nie będzie problemów z całą resztą. Przysłali mi nową ofertę na email i tam było napisane, że za MRI płacą tylko £1500. Umowę zaakceptowałem płacąc całość z góry - w samej polisie nie ma nic o limicie na MRI. Suma summarum wyszło na to co na samym początku wygooglowałem. Mam wrażenie że gdybym powiedział, że nie mam insurance I muszę liczyć się z kosztami to inaczej możnaby mnie potraktować. I tak całkiem na marginesie mam wrażenie, że przez podobne praktyki ceny za usługi dla ludzi w USA są tak wysokie. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 30-04-2024 22:33 ] |