Wykastrowany na czas.
Karmiony - paszteciki "dla kotecka" po 82zł/kg

Str 286 z 328 |
|
---|---|
tesstickle | Post #1 Ocena: 0 2023-06-13 08:18:59 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Nietrzymanie moczy tu raczej nie zachodzi, on to robi celowo a nie przypadkiem popuszcza gdy gdzieś zaległ.
Wykastrowany na czas. Karmiony - paszteciki "dla kotecka" po 82zł/kg ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2023-06-13 09:51:14 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moja kotka zalatwia sie poza toaleta jak cos jej sie nie podoba. Wlasnie w niedziele znalazlam, ze zalatwila sie na blacie w utility room na lezaca tam rekawice do mycia samochodu. Sprzatnelam i znowu to samo. W przeszlosci zaslonilismy kartonem nieuzywany zlew w utility room, bo robila tam kupe. Teraz zamknelismy utility room i zobaczymy co dalej. Nie wiem co jej sie nie podoba tym razem.
Ona w standardzie od lat robila numer 1 do dziurki w wannie, ale nie gonilismy jej z tym, bo nie jest to jakis wielki problem. Toalety czyste, wiec trudno zgadnac co jest nie tak, moze prostest, ze nie wychodzila na dwor albo z powodu proby dania jej nowego jedzenia. Carpe diem.
|
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2023-06-13 09:54:05 (2 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Po powrocie ze szpitala, kot sika krwią.
|
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2023-06-13 10:19:38 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
A kto był w szpitalu, kot czy właściciel?
Kurde, te koty to jednak mają jakieś odchyły, no unie została mania otwartych drzwi, dobrze, że przy wejściowych nie wyje, żeby były otwarte 😎 Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2023-06-13 12:59:45 (2 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Moj kocur leje w rozne miejsca w ramach kary. Poziomy kary sa rozne, w zaleznosci od mojego przewinienia. Czyli zasikanie jakiegos dywanika, podlanie szafy to za generalne niezadowolenie ze standardu zycia, np wieje, pada, nikt go nnie poglaskal. Oblanie butow, ubran, krzesla to za zamkniecie w domu/pokoju lub zaproszenie gosci. No i moj ulubiony poziom advance- oblewanie mi ksiazek na regalach. To za sprawy grubsze jak np zmiana karmy, zmiana drapaka na nowy, wymiana starych misek, wizyta u weterynarza. Ostanio wywalilam cala prawie nowa (raz/dwa razy czytana) kolekcje Gregory- 18 tomow. Musial sie nagimnastykowac zeby tam nasikac bo gorna polka, wygodnej pozycji nie mial na pewno.
|
|
|
ZlotaPerla2 | Post #6 Ocena: 0 2023-06-13 17:05:07 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
o kurde, to sa jaja
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2023-06-13 17:52:35 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
@tess, koty tez moga miec demencje.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2023-06-13 18:07:56 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
ZP, kazdy po paru latach zna swojego zwierzaka, a z przypadlosciami uczy sie radzic, podobnie jak ze dbaniem o zdrowie innych domownikow.
Czlowiek nie tyle musi wiedziec, czym kot sika, ale czyta wyniki badan. Jak nagle zmienia sie zachowanie zwierzaka, to mamy sygnal, ze cos sie dzieje ze zdrowiem. U kotow sikanie jest jednym z najbardziej charakterystycznych objawow, by zrobic przeglad. Jak futer od 'zawsze' reagowal sikaniem w nietypowych miejscach, a wyniki byly w porzadku, to bierze sie pod uwage, ze jest to forma pokazania niezadowolenia z roznych powodow. U nas jeden z gosci uparl sie przesunac kota z plamy slonca, to mu kot za chwile wyjasnil, ze nie nada, olewajac nogawki, gdy gosc siedzial przy kawie. Ale u Tess i u Stanislawskiego sa inne historie. Tess, mozna powiedziec, ze kot robi to 'celowo', chcac pokazac, ze go cos boli, cos sie dzieje. Byly jakies zmiany zwirku, jedzenia? Badania podstawowe juz byly wspomniane i wstrzymalabym sie z gdybaniem do czasu wynikow. Cena karmy nie zawsze odzwierciedla jakosc zawartosci, czesto jest tylko efektem nakladow na reklame. Stanislawski, znow za malo info, by gdybac. Bo moze byc tak, ze kot jest dobrze leczony, krysztaly pokaleczyly pecherz i stad chwilowo krew, a moze byc tak, ze infekcja w pelnym rozwoju, krwawienie jest jednym z efektow, leczenie niekoniecznie skuteczne, badz zwierzak trafil na rzeznika, nieuka, co pokaleczyl kota przy cewnikowaniu, wymuszonym wyproznianiu, czy na jaki jeszcze inny pomysl wpadl, by podbic rachunek. Nie wiadomo, ile krwi, czy tylko podbarwienie, czy mocz krwisty, czy skrzepy, czy swieza, jasna krew. Jakie badania i wyniki, co wyszlo na usg? PS. Aspektow psychologicznych doszukiwalabym sie na samym koncu, analizujac zmiany w domu, w zyciu codziennym. Demencja raczej nie startuje z dnia na dzien i akurat jedynie sikaniem na miekkie podloza. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 13-06-2023 18:09 ] |
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2023-07-19 22:42:42 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Polska mapa wg kotow:
![]() |
Maat17 | Post #10 Ocena: 0 2023-07-19 22:48:38 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Fajna ta mapa.
|