MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 269 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 268 | 269 | 270 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 269 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla2

Post #1 Ocena: 0

2022-11-07 07:22:14 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Stres - ludzie mają takie same skłonności do łysienia (kobiety bardziej) - jest to spowodowane warunkami psychicznymi i łysa plama na głowie pojawia się i tak zostaje nawet na kilka lat. Potem odrasta.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2022-11-07 21:14:24 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2022-11-07 01:51:51, Emeryt56 napisał(a):
Ja ponowię moje pytanie: czy ktoś praktycznie u swojego kota z tym się spotkał?

Przerabiane rozne wersje u roznych zwierzakow, w tym u kotow.
Dlatego wspomnialam o szerokim spektrum potencjalnych przyczyn.
Zaskoczyla mnie z gory zalozona diagnoza, ze to grzybica.

Na razie, jesli sie nie powieksza, nie pogarsza stan skory czy samopoczucie kota, dalabym mu czas, poobserwowala.
Duza szansa, ze z czasem przejdzie.
Jako ciekawostka, Szara po zmianie domu, niby sie zaaklimatyzowala bezproblemowo, weszla jak do siebie, ale...wylysiala na tylnich lapach od wewnetrznej strony i na podbrzuszu.
Stracila futro samoistnie, nie wylizywala sie, tylko zrobila sie po prostu lysa.
A po kilku miesiacach zaczela stopniowo porastac.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2022-11-07 21:32:13 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Moze byc reakcja na stres. Nie mialam tak z kotami ale pare lat temu jak naszemu kucykowi "zszedl' dlugoletni towarzysz zycia, to caly byl w lysych plamach. Panika byla niezla, bo my zwierzyny to mamy od groma i ciut, ciut lacznie z alpakami. Nic mu nie bylo, wszystkie badania na grzyby i pasozyty czyste. Po roku przeszlo i zarosl. Oprocz tego zadnych objawow- jadl normalnie, pracowal normalnie, zachowywal sie jak zwykle i w stadzie nic sie nie zmienilo.
A i wtedy wysiwial zupelnie na pysku- w ciagu 2 tyg...

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #4 Ocena: 0

2022-11-08 08:55:46 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Nowe wyrko 🤪

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 08-11-2022 09:00 ]

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2022-11-08 08:59:22 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Obrazek

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2022-11-08 11:09:11 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Ciekawe
"A homeless kitten has stunned vets at a UK animal charity, being the first cat they have seen that is neither male nor female.

Hope, a 15-week-old tabby and white cat, was originally thought to be female when it was admitted to the Cats Protection rescue centre in Warrington, but vets found no external sex organs.

Cats Protection’s senior field veterinary officer, Fiona Brockbank, said it appeared to be a case of agenesis – the failure of an organ to develop – which she and her colleagues had never seen before.

Vets said they had seen hermaphrodite cats – with male and female sex organs – though they were rare. However, after an investigation, they found Hope had no sex organs, externally or internally.

Brockbank said: “There’s an outside possibility of some ectopic ovarian tissue hiding away internally but we think this is extremely unlikely … This is so rare that there isn’t really a commonly used term for this condition, but it is effectively sexual organ agenesis.

“While this means we don’t have any previous cases [on which] to base our knowledge of how this will affect Hope in the future, we spent time monitoring this cat to ensure they can urinate and defecate appropriately before they were considered ready for rehoming.”

Hope, who is described as a playful kitten, has endeared itself to staff and volunteers at Cats Protection’s Warrington adoption centre, where it was first admitted and underwent investigations, and the Tyneside adoption centre in Gateshead.

The Tyneside centre manager, Beni Benstead, said: “Discovering Hope’s special status has been an exciting time, as none of us has seen this before or is likely to again.

“Hope has been a delight to care for and it is fantastic that they are now ready to be adopted. We know they will bring someone many years of fun and companionship. We would also be extremely grateful to hear updates on our Tyneside superstar.”

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 08-11-2022 11:22 ]

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2022-11-08 11:13:18 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2022-11-08 08:59:22, ZlotaPerla2 napisał(a):
Obrazek

To luksusowa kanapa dla kota. A tych skor na podlodze kot nie rusza? Ja mialam taka z renifera i kotka dzielnie wyrywala z niej wlosy i musialam schowac skore do szafy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #8 Ocena: 0

2022-11-08 12:01:24 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Rich - luksusowa kanapa/ szezlong prosto z carbootu :-] jak brałam, bo tylko wiedziałam, że jak kotu nie podpasuje to będzie foot stool ;-) a tu szok - lubi.

Tych skór nie drze, skóry same linieją na maxa, mało co na nich zostało, trzeba codziennie trzepać, renifera się pozbyłam po pierwszym dniu - tyle kłaków w życiu nie widziałam, ale mam nowy dywanik w łazience po remoncie, takie fajowy flaffi, milusi z dłuższymi kłaczkami i namiętnie mi te kłaczki wydziera! :-/

To chyba nic nowego, że zwierzęta TEŻ się rodzą z wadami genetycznymi względem Sexu.

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 08-11-2022 12:02 ]

Do góry stronyOnline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2022-11-08 20:18:08 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Alez sobie miejscowke na kanape futrzak znalazl :).
Tylko dlaczego ten kominek wylaczony?

Maat, koty i inne zyjace miewaja rozne deformacje genetyczne, taki urok.
Ciekawe, jak sie bedzie rozwijac w okresie, gdy normalnie hormony dzialaja.
Albo tacy spece, ze nie bardzo wiedza, czego szukaja.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2022-11-08 21:13:09 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Obrazek

A to celebryta z lokalnego Tesco. Slawny na fb, pisano o nim w gazetach. Zadomowil sie w miejsowym Tesco, zwykle spal na drewienku i workach z ziemia przy drzwiach, ale wlazi tez do sklepu, na polkach tez go widzialam. Wszyscy go kochaja, i jak zniknal, to byla ogolno osiedlowa akcja poszukiwawcza. Frank sie znalazl. Miejscowy ciesla zbudowal mu domek, dlugo Franek go ignorowal, a dzis widze, ze zmienil zdanie i domek zaakceptowal. Frank ma wlasciciela, i on w wywiadzie opowiedzial jak historia Tesco cat sie zaczela. Kot odorowadzal z tata dzieci do szkoly, i jak czekal pod Tesco, ludzie go dokarmiali, bo mysleli ze jest bezdomny. No to sie tak przyzwyczail i zadomowil. Nikt nie osmiela sie zwracac uwagi. Miejscowi by predzej wyrzucili takiego ze sklepu, niz Franka. I slusznie; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 269 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 268 | 269 | 270 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,