Tabletki z obrzydzeniem dala rade przelknac, za to pro biotyk ze strzykawiki nie dalo rady wsztryknac do pyszczka. Zmieszalam z mokrym gastro intestial food, z tego co widze wszystko wylizane, to dobrze.
Str 266 z 328 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2022-10-23 18:20:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
8 lat chyba. Miala kolo roku jak ja adpoptowalam w 2015, ale ze to znalezione dzikie koty byly, to tylko mniej wiecej mozna ustalic ich wiek. Ogolnie ona zawsze zdrowsza byla od brata, lsniace futro, ekologiczna dieta (kot polujacy) a tu od miesiaca cos nie tak, stad myslalam, ze przez ta tune za kazdym razem po zjedzeniu tunczyka cos sie zaczelo dziac. No i teraz takie beidactwo ostatnio, chude osowiale.
Tabletki z obrzydzeniem dala rade przelknac, za to pro biotyk ze strzykawiki nie dalo rady wsztryknac do pyszczka. Zmieszalam z mokrym gastro intestial food, z tego co widze wszystko wylizane, to dobrze. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2022-10-26 19:50:28 (3 lata temu) |
Minx juz po ultrsound i ponoc wszystko w porzadku. Caly czas na antybiotyku i gastrointestinal diecie. Te gastro dieta to jakas zdrowsza tak? bo nie chce jej samej w pokoju zamykac juz dluzej, wiec oba beda to jadly. Dotychczas ja zamykalam, bo brat by jej podzeral. Podczas tego leczenia znaczysie.
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-10-2022 19:51 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2022-10-26 21:26:11 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Drugi kot moze jesc bez problemu to jedzenie. Ja daje swoim suche z tej serii. Kupilam je pierwszy raz 3 lata temu, jak wzielam Kudlatego i zostawial mi smierdziele w toalecie.
Carpe diem.
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2022-10-26 21:28:35 (3 lata temu) |
Wlasnei suche tez chce gastro...kupic, bo one na dobra sprawe wola suche. Jest w Amazonie. RC.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2022-10-26 22:10:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Porównaj ceny na kilku stronach, ja zwykle kupuje z Zooplus.
Carpe diem.
|
|
|
kksiezniczka | Post #6 Ocena: 0 2022-11-03 20:56:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Jejku moja 15-letnia Krysia jakaś taka płaczliwa się zrobiła. Ale apetyt ma, kupy robi to może tylko tak sobie miauczy…
Zwierzaki powinny żyć dłużej noooo ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2022-11-03 21:03:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Czyli nie tylko moj neurotyk jakis glosny sie zrobil i ma pretensje do calego swiata?
O to , ze swiatlo na noc na schodach ma byc (byc moze gorzej widzi po ciemku), ze zimno i ogrzewanie sie nalezy, ze glaskac i rozpieszczac, a nie wloczyc sie po swiecie i tysiac innych kocich smuteczkow. Swoja droga 15 la, to zacny wiek. Moze jakies badania by sie przydaly, jesli dawno nie byly robione? Czasem z zmiana por roku, pogoda problemy geriatryczne lubia sie pokazywac. |
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2022-11-03 21:14:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Zima blisko wiec moj Sprytek zre na potege. Wciaga dwie, 100 grams, puszeczki dziennie i poprawia suchym chipem. Wazy juz 6,3 kg.
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2022-11-03 21:35:13 (3 lata temu) |
Opowiem wam historie z kotem jako postac centralna, jaka mialam niedawno w pracy.
No wiec jak wiecie ja pracuje teraz z uchodzcami z Ukrainy, i mialam niedawno taka dziewczyne z dzieckiem i kotem. Przyjechala tu na family scheme, czyli zdana namieszkanie u rodziny. A rodzina jak sie okazalo jakas sciemniona i przy pierwszej okazji wyrzucili ja (z dzieckiem) i z kotem z domu. Gdyby byla tu w ramach systemu sponsorow, to by sie nia council zajal, bo maja srodki od rzadu na to, ale ze byla przez family scheme, to jest traktwana jak kazdy inny bezdomny. Czyli jako ze ma dziecko, to znalazl jej council jakis pokoj w hotelu councilowskim. No tylko, ze nie zgodzili sie na kota. No to odmowila, i powiedziala im, ze woli spac na ulicy z kotem niz go zostawic. Ja to akurat rozumiem, ale system angielski to takie 84, zwlszcza jesli w gre wchodzi council i social services. Facet z counsilu, ktory sie zajmowal jej sprawa sie piekli, zebym jej wytlumaczyla, ze jak ona wybiera bezdomnosc na ulicy to on musi social services powiadomic i jej odbiora dziecko. To jej tlumaczymy- szczesliwie mialam kolege rusko jezycznego po godzinach w pracy. Dobra, zrozumiala, ale kota nie odda i tyle. Skontaktowalam sie z organizacja adopcyjna kotow, probowalismy ja nawowic ze oni na chwile sie zajama tymi kotem, dopoki ona soebie czegos nie znajdzie na stale. Gdzie tam. W koncu wynajela gdzies miejscowke gdzie jej sie na tego kota zgodzili. Ja malo zawalu przez nia nie dostalam w tamten dzien, i wciaz nie wiem w sumei jak sie ta historia skonczy, bo ona niewiele zarabia, w dodatku stracila pare zmian przez te zawirowania z sytuacja mieszkaniowa. U mnie ma mimo wszystko plusa za to , ze na glowie stanela, a kota nie oddala. Tak przy okazji, mam jeszcze jedna klientke Angielke, bezdomna z psem i tez odmowila lokum z cuncilu, bo nie zgadzaja sie na zwierzeta. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Maat17 | Post #10 Ocena: 0 2022-11-03 21:45:37 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Bo to jest tak, ze pies czy kot to tez “czlowiek”.
|