MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 247 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 246 | 247 | 248 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 247 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2022-01-23 22:16:05 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-01-23 21:42:28, jolantina napisał(a):
mi chodziło cos co tak działa

co prawda nie mam kota, ale miałam problem z psimi pchłami. po pierwsze co ok 2 tygodnie kąpiel w morzu (pchły nienawidzą soli), w międzyczasie szampon plus naświetlanie chaty taka lampa. Ale u mnie łatwo o efekt, gdyż podłogi mamy wyłącznie gładkie, kafle lub panele. lampa chodziła pierwszym razem godzinne, potem skracałam czas co naświetlanie. Oczywiście chałupa po wietrzona solidnie.
Kupilam dokladnie taka ale nie za tyle ;)

Z całym szacunkiem, ale ozon to jest tlen trojczaateczkowy, w przeciwieństwie so dwu cząsteczkowego występującego w atmosferze. Taki 3 cząsteczkowy powstaje na skutek wyladowan atmosferycznych typu burza z piorunami lub na skutek przeskoku iskry pomiędzy przewodami czyli wtedy, gdy następuje zwarcie w instalacji. Można też skonstruować urządzenie elektryczne w którym iskra będzie się pojawiała cały czas pomiędzy biegunami. Nie jestem fizykiem, ale z elektrodami zamkniętymi w szklanej bance jest to niemożliwe do osiągnięcia. Choć mogę się mylić i radzę zasięgnąć opini fachowca. Nie wierzyć ślepo w teksty tych co chcą sprzedać.
Proponuję zwrócić uwagę, że uvc to nie ozon.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 23-01-2022 22:25 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2022-01-23 22:25:09 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Miałam kiedyś takie coś do kontaktu na komary. Przez całe lato żaden nie wpa, za to dzieci pogryzione były i te paskudy brzeczaly całą noc nad uchem. Nie za bardzo w to wierzę
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #3 Ocena: 0

2022-01-24 12:04:31 (3 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

tez nie jestem fizykiem, lekcje fizyki i matematyki omijałam z żelazna konsekwencja, ale wiem, ze uvc to nie ozonowanie, Te lampy kupiłam dawno temu, zanim stało się to modne, podpowiedziane mi przez teściowa, która pracowała w szpitalu, używano tegotypu lamp do dezynfekcji sal szpitalnych, na oddziale zakaźnym. A z teściową się nie dyskutuje ;).
Zartuję. Moja teściowa jest najlepsza na świecie
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2022-01-24 18:46:17 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wlasnie potraktowalam zwierzaki 'Advantage koty'. Na poczatek po kropli na kark, zobaczymy, czy nie bedzie reakcji.
Zrobilo sie cieplo, futra wychodza do ogrodu i ewidentnie ktores przynioslo cos.
Za pol godziny dolozymy reszte dawki, jesli bedzie ok.
Testowalismy w zeszlym roku i bylo skuteczne, podobnie jak Stronghold (inna substancja czynna niz w frontline).
Niby dziala na ok. miesiac, ale stosujemy nie czesciej niz raz do roku/poltora.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2022-01-25 08:13:20 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Mój kot łazi i nigdy pcheł nie przyniósł - raz teściowa przywiozła 😎 nie wiedziałam od kogo zacząć 😎
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2022-01-25 09:27:44 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Moje nie wychodzą a ktoś przyniósł. Kilka dni przed głaskałam sąsiada psa, może wtedy gdzieś jakaś wskoczyła i ją wniosłam? Nie wiem..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2022-01-25 09:39:00 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zaden z moich kotow nigdy nie mial pchel. Moze ten kociak Wielima przyniosl je od rodzicow?

Ja nie glaszcze zadnych kotow czy psow, zeby nic moim nie przyniesc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2022-01-25 09:49:28 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Pchly sa na trawie.... pogubione przez lisy I wiewiorki, a tych wszedzie pelno. Jak znajdzesz jedna, to znaczy ze jest 10.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2022-01-25 10:41:30 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

nie nie, pchła psia zdechnie na kocie, tym bardziej lisia czy z wiewórki

moja miała pchły od rodzinki jak ją przywiozłam - patologia, zwierzęta na kasę, jakoś to ogarnęłam szybko a potem teściowa. 😎
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2022-01-25 11:03:46 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-01-23 22:16:05, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-01-23 21:42:28, jolantina napisał(a):
mi chodziło cos co tak działa

co prawda nie mam kota, ale miałam problem z psimi pchłami. po pierwsze co ok 2 tygodnie kąpiel w morzu (pchły nienawidzą soli), w międzyczasie szampon plus naświetlanie chaty taka lampa. Ale u mnie łatwo o efekt, gdyż podłogi mamy wyłącznie gładkie, kafle lub panele. lampa chodziła pierwszym razem godzinne, potem skracałam czas co naświetlanie. Oczywiście chałupa po wietrzona solidnie.
Kupilam dokladnie taka ale nie za tyle ;)

Z całym szacunkiem, ale ozon to jest tlen trojczaateczkowy, w przeciwieństwie so dwu cząsteczkowego występującego w atmosferze. Taki 3 cząsteczkowy powstaje na skutek wyladowan atmosferycznych typu burza z piorunami lub na skutek przeskoku iskry pomiędzy przewodami czyli wtedy, gdy następuje zwarcie w instalacji. Można też skonstruować urządzenie elektryczne w którym iskra będzie się pojawiała cały czas pomiędzy biegunami. Nie jestem fizykiem, ale z elektrodami zamkniętymi w szklanej bance jest to niemożliwe do osiągnięcia. Choć mogę się mylić i radzę zasięgnąć opini fachowca. Nie wierzyć ślepo w teksty tych co chcą sprzedać.
Proponuję zwrócić uwagę, że uvc to nie ozon.

może być, uzyskanie ozonu nie jest takie trudne, dobrym źródłem jest np drukarka laserowa. Problem jest taki ze na pchły dział pewnie jak szara masc na szcury

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 25-01-2022 11:04 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 247 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 246 | 247 | 248 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,