MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 25 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2016-06-05 15:18:43 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Gdzie jeszcze zglosic zaginiecie kota:

miejscowe cat rescue

http://www.animalsearchuk.co.uk/find-lost-pets/lost-exit.php?p=234733

https://www.anibase.com/account/forgotten-complete/

Misty uciekla, a ona nie zna tych rejonow, bo odkad sie przeprowadzilismy to byla indoor cat.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2016-06-05 15:23:12 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Gal, zarejestruj się na streetlife. I wtedy wrzuć razem ze zdjęciem temat. ... czasami sam ktoś kto znajdzie zwierzaka daje ogłoszenie. Trzymam kciuki. ..na pewno się zajdzie x
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2016-06-05 15:23:34 (9 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Przede wszystkim lokalne grupy facebookowe(lost and found pets, cats itd), Harveys Army na fejsie to taka największa na UK.

Ma chip?

Wysyp koło domu zawartość kuwety.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2016-06-05 16:26:12 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Gal, kiedy kota nawiala?
Jesli nie ma od co najmniej 24h, to plakaty z domowej drukarki na okolicznych slupach, warto pogadac z sasiadami, wrzucic ogloszenie do lokalnych sklepow, wetow, przeglada gumtree czy portale z ogloszeniami ze zwierzetami.
Jest cieplo, mogla sobie pojsc na dluzsza wycieczke, znudzi sie, to wroci.
Jak z ruchem drogowym, ulicami w okolicy, bo to moze byc najwiekszym problemem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2016-06-05 16:41:42 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Wysypie ta zawartosc kuwety. Moze zadziala jak wieczorem bedzie szukala domu.

Ona zwiala jakas godzine temu, ale problem w tym, ze ona nie zna tu w nowym miejscu terenu. Jesli gdzies sie zaszyje w buszach, z dala od cywilizacji, to pol biedy, ona kiedys byla dzikim kotem, i w dziczy sobei poradzi. Gorzej z samochodami, a na widok ludzi ucieknie.

Kompletnie sploszona biegla przed siebie i nie reagowala jak ja wolalalam.

Poinformowalam tam w tych linkach z poprzedniego postu, mnie nie ma na facebooku, czekam az cat rescue sie do mnie odezwa. Nie mam jej zdjec, a z telefonu nie wiem jak sciagnac na kompa zeby wydrukowac.

Ma chip. Zglosilam do Animabase, ale nie wierze ze oni dzialaja, bo wyslalam udate z adresem, a jak sie zalogowalam to widnial stary wciaz.

Ide kupic nowy piasek, a ten wysypie.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-06-2016 16:43 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2016-06-05 16:46:34 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Nie zartuj, po godzinie od wybycia kota nikt nie bedzie reagowal.
Nie panikowalabym, odczekala do wieczora, jak sie troche uspokoi, bedzie mniej ludzi i aut, wtedy wyszlabym w okolice, ponawolywac.
Nawet jak nie przyjdzie od razu, to w nocy, w ciszy warto pozagladac pod drzwi, do ogrodu (dom czy mieszkanie?).
Za wczesniej, by ruszac z taka akcja poszukiwawcza, jak ludzie zaczna ja nekac, wyplaszac, zeby zlapac i odniesc, moze byc jeszcze gorzej, dopiero moze w poplochu uciekac na oslep.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2016-06-05 16:47:17 (9 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Godzinę?

Wróci...jak się trochę poszlaja.
Zwierzaki bardzo często mają podobne charaktery do właścicieli:)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2016-06-05 16:53:52 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Zamiast chodzic gdziekolwiek, posiedz w domu, poczekaj, moze sie okazac, ze wroci nim ten zwir przyniesiesz i trafi na zamkniete drzwi. Obrazi sie i dopiero zniknie na dluzej :).

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2016-06-05 17:10:01 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Ona nie zna okolicy. Moze nie wiedziec jak wrocic. Wyjde wieczorem, piasek wysypalam dookola domu i na ogrodzie.

Jutro w pracy beda wiedzieli jak wydrukowac fotki z telefonu i jak zrobic plakaty.

Kompletnie nie wiem, czy moja ubezpieczalnia ma taka opcje ze za darmo uruchomia akcje poszukiwawcza, jak nie to likwiduje ta durna polise.

W Animabase wlasnie zaplacilam 36, nawet nie wiem teraz za co, tak przejeta jestem, jakis alert, natychmiastowe poszukiwanie zaginionego kota. To ci od mikroczipow.

Dom. A raczej domek, bo to 1 bed.

Moze Spirit ja zawola, moze sie jakos zwolaja?

Swoja droga dobry pomysl z wysypaniem piasku na ogrodzie, bo nie wiedzialam gdzie sie tego pozbywac.

Cytat:
Zwierzaki bardzo często mają podobne charaktery do właścicieli

To ja mam rozdwojenie jazni, bo moje dwa koty maja kompletnie rozne charaktery. Mr Jekyll i Mr Hyde. "On spokojny, nie wadzi nikomu, ona- najdziksze wymysla swawole..."

: /

Ok, Cat Rescue sie odezwalo, wrzuca fotki i info na facebooka.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-06-2016 17:22 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2016-06-05 17:41:22 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Tobie sie tak wydaje, zwierz nie musi znac okolicy.
Cetkowany wyszedl po pierwszej nocy u nas, powloczyl sie pare godzin (tez panikowalam, ze nie zna ani nas ani okolicy) i wrocil po paru godzinach, jak mu sie wies znudzila.
Od tego czasu wychodzi kiedy chce, wraca kiedy chce, Szara niby tez nie wylazila na dluzej i dalej niz ogrod, zrobilo sie cieplo, znikla na cala noc i nad ranem pukala w okno sypialni ;).
Daj futru czas, wrcoi.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 05-06-2016 17:56 ]

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,