miejscowe cat rescue
http://www.animalsearchuk.co.uk/find-lost-pets/lost-exit.php?p=234733
https://www.anibase.com/account/forgotten-complete/
Misty uciekla, a ona nie zna tych rejonow, bo odkad sie przeprowadzilismy to byla indoor cat.
Str 25 z 328 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2016-06-05 15:18:43 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Gdzie jeszcze zglosic zaginiecie kota:
miejscowe cat rescue http://www.animalsearchuk.co.uk/find-lost-pets/lost-exit.php?p=234733 https://www.anibase.com/account/forgotten-complete/ Misty uciekla, a ona nie zna tych rejonow, bo odkad sie przeprowadzilismy to byla indoor cat. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2016-06-05 15:23:12 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Gal, zarejestruj się na streetlife. I wtedy wrzuć razem ze zdjęciem temat. ... czasami sam ktoś kto znajdzie zwierzaka daje ogłoszenie. Trzymam kciuki. ..na pewno się zajdzie x
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2016-06-05 15:23:34 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Przede wszystkim lokalne grupy facebookowe(lost and found pets, cats itd), Harveys Army na fejsie to taka największa na UK.
Ma chip? Wysyp koło domu zawartość kuwety. |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2016-06-05 16:26:12 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Gal, kiedy kota nawiala?
Jesli nie ma od co najmniej 24h, to plakaty z domowej drukarki na okolicznych slupach, warto pogadac z sasiadami, wrzucic ogloszenie do lokalnych sklepow, wetow, przeglada gumtree czy portale z ogloszeniami ze zwierzetami. Jest cieplo, mogla sobie pojsc na dluzsza wycieczke, znudzi sie, to wroci. Jak z ruchem drogowym, ulicami w okolicy, bo to moze byc najwiekszym problemem. |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2016-06-05 16:41:42 (9 lat temu) |
Wysypie ta zawartosc kuwety. Moze zadziala jak wieczorem bedzie szukala domu.
Ona zwiala jakas godzine temu, ale problem w tym, ze ona nie zna tu w nowym miejscu terenu. Jesli gdzies sie zaszyje w buszach, z dala od cywilizacji, to pol biedy, ona kiedys byla dzikim kotem, i w dziczy sobei poradzi. Gorzej z samochodami, a na widok ludzi ucieknie. Kompletnie sploszona biegla przed siebie i nie reagowala jak ja wolalalam. Poinformowalam tam w tych linkach z poprzedniego postu, mnie nie ma na facebooku, czekam az cat rescue sie do mnie odezwa. Nie mam jej zdjec, a z telefonu nie wiem jak sciagnac na kompa zeby wydrukowac. Ma chip. Zglosilam do Animabase, ale nie wierze ze oni dzialaja, bo wyslalam udate z adresem, a jak sie zalogowalam to widnial stary wciaz. Ide kupic nowy piasek, a ten wysypie. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-06-2016 16:43 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2016-06-05 16:46:34 (9 lat temu) |
Nie zartuj, po godzinie od wybycia kota nikt nie bedzie reagowal.
Nie panikowalabym, odczekala do wieczora, jak sie troche uspokoi, bedzie mniej ludzi i aut, wtedy wyszlabym w okolice, ponawolywac. Nawet jak nie przyjdzie od razu, to w nocy, w ciszy warto pozagladac pod drzwi, do ogrodu (dom czy mieszkanie?). Za wczesniej, by ruszac z taka akcja poszukiwawcza, jak ludzie zaczna ja nekac, wyplaszac, zeby zlapac i odniesc, moze byc jeszcze gorzej, dopiero moze w poplochu uciekac na oslep. |
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2016-06-05 16:47:17 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Godzinę?
Wróci...jak się trochę poszlaja. Zwierzaki bardzo często mają podobne charaktery do właścicieli ![]() |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2016-06-05 16:53:52 (9 lat temu) |
Zamiast chodzic gdziekolwiek, posiedz w domu, poczekaj, moze sie okazac, ze wroci nim ten zwir przyniesiesz i trafi na zamkniete drzwi. Obrazi sie i dopiero zniknie na dluzej
![]() |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2016-06-05 17:10:01 (9 lat temu) |
Ona nie zna okolicy. Moze nie wiedziec jak wrocic. Wyjde wieczorem, piasek wysypalam dookola domu i na ogrodzie.
Jutro w pracy beda wiedzieli jak wydrukowac fotki z telefonu i jak zrobic plakaty. Kompletnie nie wiem, czy moja ubezpieczalnia ma taka opcje ze za darmo uruchomia akcje poszukiwawcza, jak nie to likwiduje ta durna polise. W Animabase wlasnie zaplacilam 36, nawet nie wiem teraz za co, tak przejeta jestem, jakis alert, natychmiastowe poszukiwanie zaginionego kota. To ci od mikroczipow. Dom. A raczej domek, bo to 1 bed. Moze Spirit ja zawola, moze sie jakos zwolaja? Swoja droga dobry pomysl z wysypaniem piasku na ogrodzie, bo nie wiedzialam gdzie sie tego pozbywac. Cytat: Zwierzaki bardzo często mają podobne charaktery do właścicieli
To ja mam rozdwojenie jazni, bo moje dwa koty maja kompletnie rozne charaktery. Mr Jekyll i Mr Hyde. "On spokojny, nie wadzi nikomu, ona- najdziksze wymysla swawole..." : / Ok, Cat Rescue sie odezwalo, wrzuca fotki i info na facebooka. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-06-2016 17:22 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2016-06-05 17:41:22 (9 lat temu) |
Tobie sie tak wydaje, zwierz nie musi znac okolicy.
Cetkowany wyszedl po pierwszej nocy u nas, powloczyl sie pare godzin (tez panikowalam, ze nie zna ani nas ani okolicy) i wrocil po paru godzinach, jak mu sie wies znudzila. Od tego czasu wychodzi kiedy chce, wraca kiedy chce, Szara niby tez nie wylazila na dluzej i dalej niz ogrod, zrobilo sie cieplo, znikla na cala noc i nad ranem pukala w okno sypialni ![]() Daj futru czas, wrcoi. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 05-06-2016 17:56 ] |