MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 231 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 230 | 231 | 232 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 231 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maat17

Post #1 Ocena: 0

2021-10-04 08:40:38 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Advocate dla kotow do 4kg. U veta na recepte. Wszystko zdechnie w przeciagu 24 godzin na kocie. Gorzej z mieszkaniem.
Problem w tym, ze nie wiem czy nie jest za mlody...
Moze ktos jeszcze doradzi?

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 04-10-2021 09:05 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2021-10-04 13:34:04 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Vet i krople na receptę. Dobiorą do wieku. Ja 2 lata temu też się bujałam kilka miesięcy z kroplami, sprayami markeyowymi. Można je wyrzucić śmieci. Leciałam do Polski i przywiozłam krople od veta które działają przez 3 miesiące i na jaja też, więc nie zdążyło się wykluć nic. Od tamtej pory cisza i spokój.
Wyczesuj malucha 2 razy dziennie, żeby jaj częściowo się pozbyć. Niestety bez dobrego środka możecie mieć lokatorów bardzo długo a kociaka szkoda..
Do domu kupiłam spray, który się rozprowadza po mieszkaniu. Najlepiej wtedy zniknac z chaty na kilka godzin razem z kotem. Potem wszystko wyprac, odkurzyć.. Będzie dobrze
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2021-10-04 15:51:33 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Dzieki wszystkim . Wybiore sie z kotem do vets po te krople . Gosia mozesz mi podan nazwe tego sprayu do mieszkania i gdzie go kupic ? Dzieki

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2021-10-04 16:46:51 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Nie pamiętam nazwy. Kupiłam go w petsathome.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2021-10-04 16:53:33 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ja widze inny problem, bardzo mlody kociak, ktory dopiero teraz moglby byc odstawiany od matki i rodzenstwa, od kilku tygodni jest podtruwany roznymi preparatami.
Chyba na poczatek porozmawialabym z wetem o sytuacji, spisala i podala na kartce, co i w jakim terminie bylo dotychczas podane, by mozna bylo dobrac w miare bezpieczny srodek.
I odpchlanie raczej u weta, potem bym odczekala z godzine w aucie, na wszelki wypadek reakcji na preparat.
No i dopilnowanie, by kocie sie nie wylizywalo, odpchlenie domu (przy wyprowadzeniu wszystkiego zyjacego i porzadnego wietrzenia), upranie wszystkich legowisk, kocykow, poscieli itp.
Taki standart przy pchlach ;).

Po cichu podpowiem kocie forum 'Miau.pl', jak sie opiekowac maluchem i bardzo namawiam na drugiego do towarzystwa, bedzie wszystkim latwiej, a pojedyncze kocie, odebrane zbyt wczesnie, z malym dzieckiem w domu moga stanowic zaczatek problemow.

Powodzenia.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2021-10-04 17:13:29 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-10-04 08:09:45, Wielim napisał(a):
Witam
Może mi ktos pomoze bo nie wiem co robic juz , wzielem malego kotka 9 tygodniowego do domu pod koniec sierpnia . Wszystko fajnie pieknie , pani od ktorej go.wzielem powiedziała że jest odrobaczony. No ale ma pcheł jak stąd do Gruzji! Widze jak skacza po nim i jak chodza po mieszkaniu i jak kot sie drapie . Probowalem wszystkiego , obroży na pchly , kropel co daje sie na kark czy za uszy juz 3 rodzaje uzylem dostepne w marketach, nawet go wykąpałem w szamponie dla kotow i nic nie pomaga . Prosze moze wy wiecie co robic

Te krople z marketów są g... warte. Ja mam wolnochodzace i czasami coś przyniosaa ze sobą. Dodatkowo jeden jest uczulony na pchły. Też kupowaliśmy różne środki i nic nie pomagało. W końcu lekarz weterynarii polecił Effipro marki Vibrac. To pomogło i stosujemy cały czas. Jednak środek oddziałuje na pchły najlepiej kiedy ta ugryzie kota. W międzyczasie może przynieść coś do domu. I taki sam środek jest do zastosowania w domu. Spray do dywanów, tapicerek itd. wszystkiego gdzie się mogą zagnieździć. Pryskasz, po pół godziny odkurzacz i masz gwarantowane przez pół roku, że ci żadna pchła się nie zagnieździ. Ale moje są wychodzące.

Teraz sprawdziłem w ulotce. Tylko dla kotów starszych jak 2 miesiące czyli 9 tygodni już się łapie.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 04-10-2021 17:22 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2021-10-04 17:22:29 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie ma problemow z zachowywaniem sie kota. Lubi sie bawic z kazdym z donownikow , do syna chce chodzic spac do lozka ale nie zona nie pozwala i spi z nami . Jedynie w pierwszy dzien gdy go przyprowadziłem to byl przestraszony i uciekl do dziury miedzy szafkami ale po nocy juz wyszedl. Ja nie wiem czy mial 8 tygodni . Tyle powiedziała sprzedajaca. Kot jednak juz jadl samodzielnie karme mokrą felix hak powiedziała wlascicielka, ktora daje mu do dzisiaj. Poza tym juz wtedy zalatwial sie do kuwety. Narazie w domu siedzi bo boje sie ze inny kot go zagryzie albo gdzies zabladzi chociaż juz dwa razy uciekl przez otwarte okno ale po godzinie juz miauczal pod oknem ,mieszkamy na parterze ale od zewnatrz ma za wysoko by wskoczyc . Wszystko jest ok tylko te pchly. Zrobie tak jak piszecie . Zabiore do veta , i tak musze go zaszczepic bo pewnie nie byl szczepiony chociaż nie wiem , jak i rowniez wyczyszcze mieszkanie .

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2021-10-04 17:32:54 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Poczytaj o odstepach miedzy szczepieniami, odpchlaniem, odrobaczaniem, by byly bezpieczne dla malucha.
Namawiam do przygotowania sie do takiej wizyty u weta, rozejrzenie sie za dobrym lekarzem, zbyt wielu lubi stalych klientow, wymagajacych czestej pomocy ;).
Przydalaby sie dobra mokra karma, Grau, Feringa, Granata Pet, Catz finefood, wychodza cenowo podobnie do kiepskich marketowek, do tego kurier przywozi do domu.
Do uzupelnienia warto dawac surowe mieso, zoltko, twarog/smietanke/jogurt.
I woda.

Wypuszczanie kota z mieszkania, to bardzo duze ryzyko, za ktore zaplaci zwierze. Trafienie na zlego czy glupiego czlowieka, auto, psa, lisa czy innego kota. Do tego ryzyko zlapania pchel, robali, wirusowek.
Moze jednak do przemyslenia zabezpieczenie okien, by nie wychodzil i stworzenie miejscowek w domu, by sie wyszalal w zabawie z czlowiekiem?
Powodzenia.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2021-10-04 17:43:40 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Dobry wet to podstawa.
Ze swoim męczyliśmy się dwa lata jak trafił do weterynarza pogryziony przez pchły. Po dokładnym przebadaniu został uznany za sensitive jako uczulony na pchły i białko. Przepisali specjalna karmę, która jadł choć nie lubial. Pcheł już nie miał, a przynajmniej raz w roku na zastrzyk to weterynarza bo tak się potrafił drapać, że dziury do krwi sobie wydrapywal. W końcu przestaliśmy dawać mu tę karmę i problem zniknął.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-10-04 17:44:29 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-10-04 17:32:54, karjo1 napisał(a):
Poczytaj o odstepach miedzy szczepieniami, odpchlaniem, odrobaczaniem, by byly bezpieczne dla malucha.
Namawiam do przygotowania sie do takiej wizyty u weta, rozejrzenie sie za dobrym lekarzem, zbyt wielu lubi stalych klientow, wymagajacych czestej pomocy ;).
Przydalaby sie dobra mokra karma, Grau, Feringa, Granata Pet, Catz finefood, wychodza cenowo podobnie do kiepskich marketowek, do tego kurier przywozi do domu.
Do uzupelnienia warto dawac surowe mieso, zoltko, twarog/smietanke/jogurt.
I woda.

Wypuszczanie kota z mieszkania, to bardzo duze ryzyko, za ktore zaplaci zwierze. Trafienie na zlego czy glupiego czlowieka, auto, psa, lisa czy innego kota. Do tego ryzyko zlapania pchel, robali, wirusowek.
Moze jednak do przemyslenia zabezpieczenie okien, by nie wychodzil i stworzenie miejscowek w domu, by sie wyszalal w zabawie z czlowiekiem?
Powodzenia.

i najważniejsze ubezpiecz go, plan zdrowotny tez nie był by najgorszy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 231 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 230 | 231 | 232 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,