MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 157 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 156 | 157 | 158 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 157 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2020-05-02 19:21:03 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zalezy w czym sie umorusa. Jak to zwykle zakurzenie, to da sobie rade, jak w chemii - to z rozsadku zwierza sie myje, bo na biegunce moze sie nie skonczyc.
Jedzenie - to juz zupelnie inna bajka, zwlaszcza przemyslowe gotowce, reakcja osobnicza, sklad itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: +1

2020-05-02 20:38:44 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
biega za rzucona zabawka, (...)

przypomnialo mi sie, kot mojego brata aportuje- przynosi rzucona pileczke : D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2020-05-04 08:38:58 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Czy ktos karmi zwierzaki tym: https://www.naturalinstinct.com/advice-faq/introduction-to-raw-pet-food tzn gdzie mozna kupic to barf diet ( zeby jie trzeba bylo robic samemu)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2020-05-04 09:18:12 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Masz na mysli te konkretna firme? Widzialam w kilku stacjonarnych sklepach pare lat temu. No i dostepna online, tylko mam wrazenie, ze skladem takie dosc ubogie.
Czy chodzi ogolnie o barf?
Bawimy sie z pewna forme barfa od lat,robimy we wlasnym zakresie. Gotowcow mrozonych ani psy ani koty nie chcialy za bardzo jesc, niektore testowane wersje mialy dziwny, nieswiezy zapach.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2020-05-04 09:27:43 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2020-05-02 20:38:44, galadriel napisał(a):
Cytat:
biega za rzucona zabawka, (...)

przypomnialo mi sie, kot mojego brata aportuje- przynosi rzucona pileczke : D

Jeden z moich kotów też.
Ale nie przyniesie byle czego (np. patyka). Tylko właśnie taką piłeczkę, z dzwonkiem w środku.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-05-04 09:35:16 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Brat tez mu pileczke rzuca :). @ karjo obojetnie jaka forma ja sie nie xnam sle musi byc kupne bo ja nie bede miesa przygotowywac- brzydze sie.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2020-05-04 10:27:04 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Koty fajnie sie szkoli na pozytywach/klikerem.
Ktos ze znajomych szkolil psy, a kot z ciekawosci sie podlaczal, wiec szkolila sie cala ekipa.

Pogrzebie qwieczorem w tematach barfowych, bo z tych mieszanek, co byly niezle, zjadliwe (musialam stare psie watki odkopac) juz nic nie istnieje.
Ale z zasady 'manie' kota, to zabawa z miesem. Nawet zywiac gotowcami, karma przemyslowa powinno sie uzupelniac miesem, nabialem.
Kupuje mieso, porcjuje na dzienne dawki, mroze.Potem mieso kroje, sparzam, mieszam z felini complete/easy b.a.r.f Czasem dodaje oleje, tluszcze zwierzece, zoltko surowe, serca, mleko, smietanke, twarog, krewetki, z rzadka rybe.
Powinno byc mieso ze skora, mozna dawac mieso z koscia do obgryzienia, np. skrzydelka drobiowe (jesli koty dobrze sobie radza).
No i taka zmiana zywienia wprowadzana stopniowo.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2020-05-04 10:36:34 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Ja jestem vegie pd 13 roku zycia Karjo. Nie dotkne miesa ani ni bede przyrzadzac. Dlatego szukam czegos co moge im kupic i jest gotowe

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2020-05-04 11:14:44 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ja mam problem z żywieniem moich. Jedzą tylko Felixa As Good As it Looks.
Nie można zaoszczędzić i kupić im czegoś tańszego. Ale nie można im też kupić droższego. Nawet innego Felixa.
Muszą być flakes - nie cubes, musi być jelly - nie gravy.

Na dodatek, w ostatnich dniach zaczęły wybrzydzać nawet w ramach tegoż Felixa As Good As it Looks. Przestały jeść kurczaka, ograniczają się tylko do łososia. A w pudełku torebki różne...

Jest problem kiedy tego nie można kupić.

Mięso gotowane ani surowe - nie interesuje. Żebrają, kiedy jemy angielskie śniadanie, a jak im coś z tego dać na próbę - zostawią. Np. boczek czy jajko.

Interesuje je tylko pasztet oraz szynka Honey Cured, ale przecież nie będę ich karmił ludzkim żarciem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: +1

2020-05-04 11:28:22 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Moja tak samo, jak nie taka karma to i tydzień nie będzie nic jadła, ale suche wyżera, więc nie głoduje ;-) Teraz jesteśmy na etapie HI LIFE LUXURY tuńczyk wygląda bardzo naturalnie i krewekti też ;-) - zwykły tańszy Hi life nie jadalny.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 157 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 156 | 157 | 158 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,