Str 157 z 328 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2020-05-02 19:21:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zalezy w czym sie umorusa. Jak to zwykle zakurzenie, to da sobie rade, jak w chemii - to z rozsadku zwierza sie myje, bo na biegunce moze sie nie skonczyc.
Jedzenie - to juz zupelnie inna bajka, zwlaszcza przemyslowe gotowce, reakcja osobnicza, sklad itp. |
galadriel | Post #2 Ocena: +1 2020-05-02 20:38:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: biega za rzucona zabawka, (...)
przypomnialo mi sie, kot mojego brata aportuje- przynosi rzucona pileczke : D Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2020-05-04 08:38:58 (5 lat temu) |
Czy ktos karmi zwierzaki tym: https://www.naturalinstinct.com/advice-faq/introduction-to-raw-pet-food tzn gdzie mozna kupic to barf diet ( zeby jie trzeba bylo robic samemu)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2020-05-04 09:18:12 (5 lat temu) |
Masz na mysli te konkretna firme? Widzialam w kilku stacjonarnych sklepach pare lat temu. No i dostepna online, tylko mam wrazenie, ze skladem takie dosc ubogie.
Czy chodzi ogolnie o barf? Bawimy sie z pewna forme barfa od lat,robimy we wlasnym zakresie. Gotowcow mrozonych ani psy ani koty nie chcialy za bardzo jesc, niektore testowane wersje mialy dziwny, nieswiezy zapach. |
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2020-05-04 09:27:43 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2020-05-02 20:38:44, galadriel napisał(a): Cytat: biega za rzucona zabawka, (...)
przypomnialo mi sie, kot mojego brata aportuje- przynosi rzucona pileczke : D Jeden z moich kotów też. Ale nie przyniesie byle czego (np. patyka). Tylko właśnie taką piłeczkę, z dzwonkiem w środku. |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2020-05-04 09:35:16 (5 lat temu) |
Brat tez mu pileczke rzuca
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2020-05-04 10:27:04 (5 lat temu) |
Koty fajnie sie szkoli na pozytywach/klikerem.
Ktos ze znajomych szkolil psy, a kot z ciekawosci sie podlaczal, wiec szkolila sie cala ekipa. Pogrzebie qwieczorem w tematach barfowych, bo z tych mieszanek, co byly niezle, zjadliwe (musialam stare psie watki odkopac) juz nic nie istnieje. Ale z zasady 'manie' kota, to zabawa z miesem. Nawet zywiac gotowcami, karma przemyslowa powinno sie uzupelniac miesem, nabialem. Kupuje mieso, porcjuje na dzienne dawki, mroze.Potem mieso kroje, sparzam, mieszam z felini complete/easy b.a.r.f Czasem dodaje oleje, tluszcze zwierzece, zoltko surowe, serca, mleko, smietanke, twarog, krewetki, z rzadka rybe. Powinno byc mieso ze skora, mozna dawac mieso z koscia do obgryzienia, np. skrzydelka drobiowe (jesli koty dobrze sobie radza). No i taka zmiana zywienia wprowadzana stopniowo. |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2020-05-04 10:36:34 (5 lat temu) |
Ja jestem vegie pd 13 roku zycia Karjo. Nie dotkne miesa ani ni bede przyrzadzac. Dlatego szukam czegos co moge im kupic i jest gotowe
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
stanislawski | Post #9 Ocena: 0 2020-05-04 11:14:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ja mam problem z żywieniem moich. Jedzą tylko Felixa As Good As it Looks.
Nie można zaoszczędzić i kupić im czegoś tańszego. Ale nie można im też kupić droższego. Nawet innego Felixa. Muszą być flakes - nie cubes, musi być jelly - nie gravy. Na dodatek, w ostatnich dniach zaczęły wybrzydzać nawet w ramach tegoż Felixa As Good As it Looks. Przestały jeść kurczaka, ograniczają się tylko do łososia. A w pudełku torebki różne... Jest problem kiedy tego nie można kupić. Mięso gotowane ani surowe - nie interesuje. Żebrają, kiedy jemy angielskie śniadanie, a jak im coś z tego dać na próbę - zostawią. Np. boczek czy jajko. Interesuje je tylko pasztet oraz szynka Honey Cured, ale przecież nie będę ich karmił ludzkim żarciem. |
ZlotaPerla1 | Post #10 Ocena: +1 2020-05-04 11:28:22 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Moja tak samo, jak nie taka karma to i tydzień nie będzie nic jadła, ale suche wyżera, więc nie głoduje
![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|