Kiedy patrzę w oczy zwierzęcia, nie widzę w nich zwierzęcia. Widzę istotę żywą. Widzę przyjaciela. Czuję duszę.
~ A.D. Williams Czesc Kochanii jakbyscie chcieli dodac skrzydel kociakom to zapraszam:
Dodaj skrzydeł niepełnosprawnym kotom! Droga do domu dla Moon i Anubisa Nie odwracaj wzroku, nie mów że nie zmienisz świata - dla nich możesz go zmienić na lepsze już dziś. Moon i Anubis dwa bardzo chore kociaki znalezione na ulicy. Nie potrafią chodzić i prawdopodobnie mają uszkodzone móżdżki w wyniku choroby wirusowej gdy były malutkie. Takie koty czekałaby śmieć, jednak udało im się trafić pod opiekę rescue wolontariuszki z Egiptu i nawet mają szansę na kochający dom! Niestety Moon oraz Anubis mieszkają od niego wiele tysięcy kilometrów (Agata z Walii postanowila je zaadoptowac), Twoja pomoc to bilet po nowe życie dla tych niepełnosprawnych bezdomnych zwierząt. Pomożesz?
_cp+share-sheet&fbclid=IwAR3YR6KamHV1miyKOtbN6AGmAqATFve9y41FfjTMKJgdloqM6cBGCHg1hmU" target="_blank">https://www.gofundme.com/f/give-wings-to-disabled-cats?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign_cp+share-sheet&fbclid=IwAR3YR6KamHV1miyKOtbN6AGmAqATFve9y41FfjTMKJgdloqM6cBGCHg1hmU
Powszechnie wiadomo, koty uwielbiaja spac z ludzmi w lozku. Jest w tym logika. W razie niebezpieczenstwa- czlowiek je obroni. Ewentualnie bedziemy sie bronic razem, zawsze to lepiej niz samemu.
Cytat:
Moj "rodzony" brat zostal sam na 20 minut jak poszlam do lazienki i zrobil taka dziure swojej siostrze w karku ;(. Juz teraz tylko izlocja . Dzien wczesniej spaly slodko razem a teraz wczoraj taka akcja.
A co mu odbilo? Moje tez czasem walcza ,czy nie wiem czy sie nienawidza, czy bawia. Niby sie przytulaja i caluja, a potem cos stzreli do lba i warcza, gryza, drapia sie i uciekaja przed soba. Zamieniaja sie tez rolami kto jest agresorem.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
10-letni kot nie jest staruszkiem, jest zwierzeciem w sile wieku.
Wyjazd do Polski, czy jakiegokolwiek innego kraju nie oznacza braku mozliwosci zabrania domownikow ze soba.
Niestety, nie swiadczy to dobrze o opiekunie, gdy koty sa niesterylizowane, bez szczepien, bez dokumentow i bez wahania porzucane (bo danie paru dni na znalezienie dobrego domu graniczy z niewykonalnym).
Schron/fundacja wcale nie oznaczaja dozywotniego pobytu, daja szanse i czas na znalezienie bardziej odpowiedniego opiekuna niz dotychczasowy.
Moze warto podrzucic namiar:
Contact Us
Email: enquiries@corby.cats.org.uk Telephone: 0345 260 2390
(nie korzystam z facebooka).
Jak zglosi do charity, to im znajda tymczasowe domy az ktos je zaadoptuje. Oczywiscie koty beda wysterylizowane.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Rodzenstwo urodzone w Myslowicach, odebrane interwencyjnie. Esme byla ponownie odebrana z adopcji(w tym roku w lipcu, mega zastraszona itd) z powodu zlych warunkow. Dzisiaj oba grzeja pupke na mojej sofie w salonie. kocham
zdj jak dostaly sie do Kotlownii, dla ktorej prowadze zbiorki
otwieram szafke w kuchni i niespodzianka tutaj Esme
pozy Hermanka
te sloneczka bardzo doceniaja ze maja w koncu juz swoj dom taki na zawsze, w ktorym sa szanowane i kochane. Esme bedzie miala pierwsze swieta w tym roku spokojne.
Chodzi o to czy to faktycznie bardziej atrakcyjne dla kota pic z takiej fontanny? Bo znajac moje koty, to nie wiem czego sie spodziewac, kupie, a one znow beda wybrzydzac: /
Uzywalam fontanny w przeszlosci i teraz mam kolejna, bo przyszła z kotem. Z poprzedniej korzystal kot, a kotka wolala pic z kranu. Z nowej pija wszystkie koty, chociaz kotka chce wode z kranu od czasu do czasu.
Nowa ma dosc glosny silniczek, ale byla za darmo z kotem, wiec wzielam.