MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 131 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 130 | 131 | 132 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 131 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maria13

Post #1 Ocena: 0

2019-09-16 21:33:33 (6 lat temu)

Maria13

Kobieta

Z nami od: 30-05-2017

hey Kajro na skladzie 3, tylko ze 2 wydobyte z piekla... Lola kotka o ktorej wczesniej pisalam, nie wiem czy do mnie nie trafi. Nie szukam kolejnego kota, ale nie pozwole zeby wyladowala na ulicy. Dzwonilam, pisalam do kazdego schroniska w Irl. Pol. to tylko jedno sie zgodzilo ja wziasc na liste oczekujacych. Obecnie nadal przebywa u swoich opiekunow (maja ja 5 lat), ale nie wiedza co zrobia... Esme panicznie boi sie mezszczyzn, wiec wiadomo o co chodzi... Nie moglam jej jeszcze zaszczepic bo musi wyzdrowiec calkowicie z kk. Kazdego dnia coraz bardziej sie otwiera, to ogromna satysfakcja...
Obrazek
Musze tez dodac ze firma o ktorej prosilam was o glosy oszukala bezdomne zwierzaki. Kazda z fundacji dostala nie po tonie, ale po ok 700 kg karmy suchej przeterminowanej (data waznosci do tego wrzesnia). Potraktowali bezdomne zwierzaki jako reklame, plus wykorzystali do marketingu firmy. Brak mi slow. :-|
Tak napisali:"Ogłaszamy wyniki naszej akcji! 😻

3 tony karmy dla kotów 🐈 ADDVENA, ufundowanych przez VetiCover trafią do:

🥇Fundacja Przytul Kota: 3630 głosów
🥈Fundacja Koci Pazur: 2826 głosów
🥉Fundacja SosnoŚląskie koty do adopcji "KOTłownia": 2052 głosy

Każde z powyższych schronisk otrzyma od nas 1 tonę karmy! 🏆

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy głosowali w naszej ankiecie. 😸
Wasze zaangażowanie jest świadectwem tego, że koty znajdujące się w schroniskach i pod opieką fundacji są w naprawdę dobrych rękach! 💪

VetiCover z miłości do zwierząt!"
Natomiast to wszytko okazalo sie oszustwem.

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 16-09-2019 21:54 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2019-09-16 23:20:26 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

@Maria, nie wiem o co chodzi z ta firma, ale wierze, ze fundaja ktorej pomagasz, te cos tam Slaskie koty ma pod gorke w Pl.

Mam kumpele w Pl i ona prowadzi taka fundacje dla samotnych matek, czy cos w tym stylu. Jezu jakie tam jej numery odwalaja w tej Polsce to nieporozumienie. Politykierzy i inne pajace z pierwszysch stron gazet. Po prostu az trudno uwierzyc, ale jak tylko dostajesz jakies fundusze na zasadzie charytatywnej, to juz sie znajda tacy, ktorych to boli. Straszne i frustrujace. Holota w bialych rekawiczkach i tyle.

Tak wiec te twoje znajome, to takie Silaczki. Odwalajace syzyfowa robote. No, ale ktos musi...

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2019-09-16 23:25:17 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2019-09-16 20:43:48, karjo1 napisał(a):
(...)
Co do wiatrowek, w UK wcale nie lepiej, wiele wlascicielskich zwierzat laduje u wetow z postrzalami zarobionymi nawet we wlasnym ogrodzie.
Kolejny powod, ze koty wychodza tylko z nami i tylko w dzien (wiekszosc postrzalow jest w nocy, trudniej namierzyc 'wiatrowkowicza').

Bosche, gdzie ty mieszkasz? U mnie pod kazdym domem siedzi grzecznie kot i czeka az go wpuszcza, albo ma cat flap.

Jedynie jak sie jacys gipo zjezdzaja na nielegalne osiedlenie, to kotow z domu nie wypuszczam (dpoki ich gliny nie przepedza), bo z nimi to faktycznie bym sie nie zdziwila.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Maria13

Post #4 Ocena: 0

2019-09-17 07:11:18 (6 lat temu)

Maria13

Kobieta

te dwa kotki sa z Polski wyciagniete a mieszkaja ze mna w UK. Dziewczyny maja bardzo trudna prace i stresujaca w Pol*KISSED*sce. Spia czasami po 2 godziny, poswiecaja cale zycie dla zywych istot. Chyle im czola. Kazda puszka i worek karmy jest dla nich na wage zlota. Naprawde warto ich wspomoc nawet 1 puszka lub dobrym slowem otuchy.

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 17-09-2019 07:15 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2019-09-17 07:45:11 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Z ta przeterminowana karma, to faktycznie zrobili sobie reklamę, ale dobrze ze ja dali schroniskom, a nie wyrzucili.

Mój nowy przybysz adaptuje sie dobrze, ma juz swoje ulubione miejsce do spania i powoli dogaduje sie z kotka. Ma niewyczerpane poklady energii, trzeba sie z nim duzo bawic. Musialam zrobic wiecej miejsca w salonie, żeby mogl fruwac za piorkiem.

U mnie nikt nie strzela, najwyraźniej zyje w cywilizowanej części kraju.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2019-09-17 16:01:01 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Maria, a ja mam takie pytanie. Dlaczego nikt nie zgłosił tego? Na fb też nie ma ani słowa o oszustwie. Tylko są podziękowania dla firmy. Myślę że to powinno być gdzieś rozglosnione.
Pewnie, że lepiej ze nie wyrzucili tej karmy, ale fakt jest faktem że zrobili nie ładnie.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2019-09-17 16:09:38 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Na fb kolezanka wlasnie wlasnie wrzucila new'sa, ze Pis lagodzi ustawe o ochornie zwierzat i psy beda mogly byc na lancuchach.

Nie dziwi, wiesniaki, to im obojetne. Szkoda, ze nei mozna tak ludzi na te lancuchy, niech sobei tak ze 24 godziny poczuja na wlasnej skorze.

Normalnie, co wiadomosc dzis czytam, to jak jakas Al w krainie czarow sie czuje. Na jakim swiecie my zyjemy: /

Do góry stronyOnline

Maria13

Post #8 Ocena: 0

2019-09-17 16:59:28 (6 lat temu)

Maria13

Kobieta

Cytat:

2019-09-17 16:01:01, gosian napisał(a):
Maria, a ja mam takie pytanie. Dlaczego nikt nie zgłosił tego? Na fb też nie ma ani słowa o oszustwie. Tylko są podziękowania dla firmy. Myślę że to powinno być gdzieś rozglosnione.
Pewnie, że lepiej ze nie wyrzucili tej karmy, ale fakt jest faktem że zrobili nie ładnie.

hey Gosiu, jest zgloszone, czekamy na rozwiniecie akcji w najblizyszym tygodniu, jesli karmy nie wymienia na inny termin waznosci i dostarcza brakujace kg wtedy umiescimy opinie. Podziekowania byly napisane w dniu ogloszenia wynikow a nie w dniu dostarczenia karmy. kazda fundacja z 3 wygranych zostala tak potraktowana, bardzo nie elegancko. :( Na FB tej firmy zostalo tez usuniete komentarze; bedziemy musieli dac na stronie Fundacji wtedy ta opinie.
Rich
U mnie nikt nie strzela, najwyraźniej zyje w cywilizowanej części kraju.
- mialam na mysli Polske. Kociaka masz super.

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 17-09-2019 17:08 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2019-09-17 17:58:14 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Tak naprawde powinni zostawic te karme i doslac tone swiezej. Jak jest waznosc do konca września, to nie popsuje sie tak nagle. To nie jest swieze jedzenie, tylko hermetycznie zapakowane.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2019-09-17 18:19:39 (6 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 131 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 130 | 131 | 132 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,