Str 129 z 328 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2019-09-08 13:21:48 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Lyse koty nie wchodza w gre. Kot musi byc mieciutki do przytulania
![]() Carpe diem.
|
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2019-09-08 13:31:02 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
No łyse są najmillllusiejsze w dotyku i przytulańsku, a jeszcze te oczy niebieskie
![]() U nas miał być właśnie łysy (niebieskooki ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 08-09-2019 13:38 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2019-09-08 14:05:23 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ten ze zdjęcia to na zadziorę wygląda
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Maria13 | Post #4 Ocena: 0 2019-09-08 14:11:26 (6 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2017 Skąd: Staines |
Cytat: 2019-09-07 22:53:10, Richmond napisał(a): W internecie decyduja oczy, dopiero potem mozna siegnac glebiej umawiajac sie na wizyte. ja nie widzialam nawet ostantego mojego "kotka" nawet na zdj,a wiedzialam ze potrzebuje pomocy i trzeba bylo pomoc... kolor futra, wyglad, kolor oczu, dlugosc nosa ![]() ![]() najwiekszy szacun dla ludzi ktorzy wchodza przez prog "schronisk" i zapytali ktory kociak ma najmniejsze szasne adopcyjne, to tego biore; wtedy serce rosnie ![]() jesli chodzi o wyglad to moze bym chciala wskrzesic Rufuska: https://www.tvp.info/44050592/w-pekinie-sklonowano-pierwszego-kota "Zdecydowałem się na jego sklonowanie, ponieważ był dla mnie wyjątkowy i niezapomniany" [ Ostatnio edytowany przez: Maria13 08-09-2019 14:22 ] |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2019-09-09 17:12:00 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Adopcja musi byc przemyslana, wszelkie za i przeciw wziete pod uwage, by skonczyla sie 'happy endem'.
Branie zwierzaka w zupelne ciemno, do innych zwierzat (pomijac nagle sytuacje), na cale zycie, niekoniecznie jest najlepszym wyborem. |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2019-09-09 18:13:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Czytalam ten artykul jakis czas temu. Wczoraj mowilam mezowi, ze trzeba bylo zamrozic naszego kota zamiast kremować, żebyśmy mieli DNA na sklonowanie w przyszlosci, a teraz juz za pozno.
Bylam dzisiaj w hodowli tych brazowych kotow. Po pierwsze nie przypadl mi do gustu fakt, ze to byla fabryka zwierzat, po drugie te koty sa za drobne. Za godzine bede rozmawiac w sprawie adopcji lokalnego kota znajdy. Jak przegladalam strony schronisk, to sortowalam po najstarszych, zeby wybrac kota, ktory dlugo szuka domu. Carpe diem.
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2019-09-09 18:17:49 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ooo, I ja nie lubie malych kotow, bo bardziej do szczura podobne niz do kota
![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Maria13 | Post #8 Ocena: 0 2019-09-09 21:29:30 (6 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2017 Skąd: Staines |
Cytat: 2019-09-09 18:13:37, Richmond napisał(a): Czytalam ten artykul jakis czas temu. Wczoraj mowilam mezowi, ze trzeba bylo zamrozic naszego kota zamiast kremować, żebyśmy mieli DNA na sklonowanie w przyszlosci, a teraz juz za pozno. Bylam dzisiaj w hodowli tych brazowych kotow. Po pierwsze nie przypadl mi do gustu fakt, ze to byla fabryka zwierzat, po drugie te koty sa za drobne. Za godzine bede rozmawiac w sprawie adopcji lokalnego kota znajdy. Jak przegladalam strony schronisk, to sortowalam po najstarszych, zeby wybrac kota, ktory dlugo szuka domu. ![]() Rufus na moim zdj profilowym, to byl prawdziwy Polski wojownik ![]() Kajro napewno trzeba przemyslec adopcje, ale jak napotkam na swojej drodze np do pracy, biede w krzakach to co musze wziasc... co mam zostawic ... Pewnie potem jej bym szukala docelowego domu, ale nie zostawie ![]() ![]() Historia krótka, ale bardzo smutna...😢 Lilka w marcu 2019 roku została postrzelona śrutem. Śrut trafił w kręgosłup, dokładnie w część piersiową. Kula przeszła przez kanał kręgowy i uszkodziła rdzeń. Jego ciągłość została przerwana. 😭 Co się z tym wiąże? Kotka ciągnie je za sobą.😭 W siusianiu trzeba jej pomagać. https://www.facebook.com/PaczkaDlaSuwaczka [ Ostatnio edytowany przez: Maria13 09-09-2019 21:51 ] |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2019-09-09 21:44:08 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Super @Rich, trzymam kciuki za nowego czlonka rodziny: )
Mnie zdziwilo, ze najtrudniej o adopcje czarnym kotom. Wedlug mnie sa najpiekniejsze, jak czarne pantery. No tak, zapomnialam, ze zwyke sie roznie...; ) A wracajac do dziewczyny, ktora wolala sie nie zblizac do chorego kota. Ja to rozumiem. To znaczy, kotu czy psu to bym oczywiscie pomogla, ale jak kiedys chcialam byc volentariuszem w org charytatynej pomagajacej narkomanon i alkoholikom, to sie okazalo, ze zwyczajnie nie moge. Brzydzilam sie. Po prostu nie do wszystkiego sie czlowiek nadaje, i kazdy ma inny prog tolerancji. Ja moge zmieniac pieluchy, albo rzygowiny obloznie lezacemu pacjentowi, albo zwierzakom, a uzaleznonych po prostu nie moglam zniesc. Dziwne, bo przeciez w czasach mlodosci mialam pelnoznajomych co nie stronilo od uzywek. Ale oni nie byli w stanie zombie. Anyway, rozumiem, ze ktos sie brzydzi i woli sie trzymac z daleka . No to tak a'propos. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2019-09-09 22:08:21 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Historia krótka, ale bardzo smutna..
Wogole widze ostatnio mnostwo na fejsbuku znajomi z Polski jakes akcje przeciwko mysliwym. Pelno zdjec, ze mysliwi strzelaja do kotow i lisow. Oczywiscie wiadomo czego im zycze, tym mysliwym,wole nie pisac, bo na tym forum po linii jest nadstawiac policzek, a nie oddawac ta sama moneta (albo mocniej) . Nie zmienia to faktu, ze na takie wiesci budza sie we mnie najbardziej krwiozercze instykty i wychodzi natura wojownika. Tudziez strzeleckie poczucie sprawiedliwosci, niekoniecznie zgodne z prawem. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|