2019-06-27 12:40:55, ZlotaPerla1 napisał(a): Czy ktoś z licznie tu zgromadzonych
instalował flap dla kota w szklanych drzwiach ogrodowych? podwójne szkło chyba, nie znam się, można w ogóle coś takiego samemu zainstalować, czy muszę zatrudnić szklarza?
Nie instalowałem.
Przy podwójnym szkle żaden szklarz nie pomoże.(w sensie nie da się wykroić otworu) Musiała byś zamówić nową podwójną szybę z otworem dia200mm i wtedy poprosić męża o wymianę. Przy patio door wielkości około 2000 x 800mm podwójna szyba z otworem może kosztować ze 2 stówki albo lepiej. Chyba, że drzwi są podzielone na mniejsze kwaterki.
To dlaczego w instrukcji widnieje easy montaz w double glass doors? wystarczy pare narzedzi I gotowe Dziwne, ja nie wiem czy to jest na pewno szyba - jest cos podwojnego - szklarnia.
Poszukaj po angielskich forach. U paru osob wygladalo to tak, ze wymienialy panel szklany na identyczny z wycietym otworem na drzwiczki.
Po mojemu mija sie to z sensem szklanych drzwi. Takie szklo jest czesto zepalane, badz w przestrzeni miedzy taflami jest gaz. W efekcie wyciecia otworu tafle traca wlasciwosci izolacyjne.
W kilku ogladanych domach widzialam zalozone drzwiczki w otworze wentylacyjnym w scianie.
I rzuc okiem na ubezpieczenie domu, czasem w warunkach sa obostrzenia co do takich ustrojstw.
Dzięki kajro, to chyba coś jest zapalane, jutro wrzucę fotkę i poszukam może faktycznie na forach angielskich. Ściana odpada, w ubezpieczeniu nic nigdy nie widziałam.
eeeee, faktycznie firmy poszuka, bo że nie do zrobienia to nie jest ...
Emeryt, oferta z Salisbury mnie nie interesuje - bo nie będę nikomu płacić dodatkowo F200 za dojazd z milarza a jak już dziura będzie to wiadomo instalacja jest EASY jak w instrukcji - cokolwiek producent miał na myśli To jest szklarnia bez ogrzewania, w zimie owszem zimno, ale nic nie zamarza w środku.
Fugazi, dziękuję, tak zrobię, dwie stówki poświęcę z bonusa zamówię nowy panel z dziurą - będzie coś takiego ... no właśnie, jak już mam wymieniać cały panel to chyba wolałabym w tym bez drzwi to zrobić.
Teraz tylko żałuję, że tak późno się na to zdecydowałam, bo kot już starawy, do flapa może się nie przekonać, może będę musiała nowocześniejszy koci model dokupić?