MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 101 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 100 | 101 | 102 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 101 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2019-01-06 21:28:55 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Obroża się samoczynnie odpina, a dzwoneczek nie dzwoni, raczej wydaje głuchy dźwięk, nie przeszkadza domownikom, a kot nawet nie wie, że to ma - za to ptaki w ogrodzie dobrze wiedzą.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2019-01-07 12:14:21 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Nie jestem pewna czy to tutaj czytałam, że jeżeli się nie kąpie kota, to trzeba go przecierac wilgotnym ręcznikiem?? Jak często to robić i w jakim celu? Bo skoro kot domowy, wiadomo sam się umyje to jaki jest sens myć go ręcznikiem? I ewentualnie jak bardzo mokry ma być ten ręcznik? Sierść ma być mocno mokra czy tylko zwilzona?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2019-01-07 13:26:59 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Gosia, to chyba jakaś ściema ;-)

Moja nie cierpi wody, nie kąpię wcale, a ma już 6 lat i żyje :-p

aaaa, obroża mojej jest do tego odblaskowa i reaguje w ciemności, co jest super ;-)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2019-01-07 17:11:08 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Borysek piekny, szczegolnie jak drzemie na oparciu kanapy ;).

Sa dzwoneczki i dzwoneczki, obroze i obroze.
Obroza powinna byc samoczynnie rozpinana, badz z kawalkiem gumy, by kot mogl sobie ja zdjac.
Nasze zwierzaki z uporem maniaka zdejmowaly zaraz po wyjsciu na dwor. A jak przynioslam nowa, to jeden z kotow raptem zmienil sie w kombajn wyjaco-tnaca-siekajacy, z tysiacem lap i klow szablozebnych, nie dal sobie zalozyc.
Podobnie reagowal, gdy drugi z kotow zadzwonil dzwoneczkiem.
A normalnie spokojne, grzeczne i obslugiwalne oba :).

Z wilgotnym recznikiem chodzi o przetarcie w wypadku alergii kogos z domownikow, niemoznosci umycia sie kota samodzielnie, upaly i schlodzenie kota, zdjecie zabrudzen, ktore moga kotu zaszkodzic, jesli wpadna w uklad pokarmowy/do oka/nosa.
Siersc prawie sucha po takim zabiegu, recznik lekko wilgotny, cieply/letni/chlodny zaleznie od pory roku i celu.

Do góry stronyOffline

malinowka

Post #5 Ocena: 0

2019-01-07 19:57:01 (6 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Dziękuję Paniomoraz Panu za komplementy. Przekażę zainteresowanemu jak tylko przestanie chrapać na sofie:-8
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2019-01-07 20:05:37 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nasz kot kiedys podczas wedrowek po okolicy pewnie przysiadl sobie, zeby sie po glowie/szyji czy ogolnie w okolicach obrozy z dzwoneczkiem podrapac i zahaczyl mu sie pazur o ten dzwoneczek. Biedaczyszko przyskakalo do domu o trzech lapach umeczone, i szcezscie ze sobie tego pazura nie wyrwalo nasze cudo puszyste. Obroze mialy pozniej zakladane, ale dzwoneczki byly zaraz po zakupie zdejmowane i wedrowaly do kosza.

PS. Ptaszki i myszy przynosil i jak chodzil z dzowneczkiem, i jak juz dzwoneczka nie mial.
Ada

Do góry stronyOffline

Maria13

Post #7 Ocena: 0

2019-01-09 18:26:22 (6 lat temu)

Maria13

Kobieta

Z nami od: 30-05-2017

Cytat:

2019-01-07 12:14:21, gosian napisał(a):
Nie jestem pewna czy to tutaj czytałam, że jeżeli się nie kąpie kota, to trzeba go przecierac wilgotnym ręcznikiem?? Jak często to robić i w jakim celu? Bo skoro kot domowy, wiadomo sam się umyje to jaki jest sens myć go ręcznikiem? I ewentualnie jak bardzo mokry ma być ten ręcznik? Sierść ma być mocno mokra czy tylko zwilzona?

Musilam myc moje koty, mocno zwiloznym recznikiem lub szmatka mocno mokra. Poniewaz lamblie zostaja na futrze i mozna sie ponownie zainfekowac. Szczegolnie po toalecie i nr 2 mylam im pupke mokra szmatka itd zeby nie lizaly sobie pupy i same sie nie myly. Wiem ze dziewczyny w Kotlownii myja kotki bo to takie biedy z ulicy, czasami z kopalni i myja delikatnie nawet szarym mydlem i plucza woda. Czasami takie bidy musza byc myte po 3 razy az wygladaja jak Koty. To chyba szczegolne przypadki, kot wyciagniete z "piekla".

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 09-01-2019 18:27 ]

Do góry stronyOffline

Maria13

Post #8 Ocena: 0

2019-01-12 21:39:38 (6 lat temu)

Maria13

Kobieta

Z nami od: 30-05-2017

"Gdyby przyszło Ci do głowy, kupienie z pseudohodowli swojego nowego pupila, bo musi być w typie rasy.... pomyśl o tym ile kotów równie pięknych umiera na ulicach 3 świata (w Egipcie taki jest fenotyp dachowca) i jeżeli musisz koniecznie... to adoptuj. Te koty można adoptować i do Polski, i do Uk itd. Zapłacisz opłatę adopcyjną nie większą niż w pseudo... a jaka różnica? Nie będziesz miał krwi na rękach matki i pokoleń, które cierpią katusze w pseudo... a ocalisz życie.

P.S. Te koty to nie jest Egipska pseudo, to wolontariusze ratujące je z ulicy. W kraju, gdzie kobiety są niezbyt chronione prawnie, nie mówiąc o opiece państwa i szacunku ludzi do zwierząt. Za niesamowite pieniądze ratują je często z granicy śmierci, kastrują, szczepią, wyrabiają paszporty i posyłają w świat. Nie ma adopcji- nie ma miejsca dla innych. Jedyny wkład adoptującego to dołożenie się do biletu lotniczego, którego większość i tak pokrywa strona z Egiptu... no i odbiór kota z lotniska.

Kontakt ws adopcji bezpośrednio z Rescue."
Obrazek
Zapraszam do ich str na FB (rekomenduje z reka na sercu)
https://www.facebook.com/MansouraAnimalRescueShelter/?__tn__=%2CdkCH-R-R&eid=ARD_oc1dCEuhBPGnvg7D3U2xAgHdOjh7TGOJHG-99sNceHBOD956QH7F_u2QcCUqRViaGSDrLvNcR_od&hc_ref=ARTU0jUua8eomTIeuRC1xmFwmscigiMHwU9CzxuBz6CyKyySBXhW-N0m_jmEHgJpNXo&fref=nf&hc_location=group

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 12-01-2019 21:42 ]

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #9 Ocena: 0

2019-01-17 09:57:45 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Obrazek

Chcę wkleić fotkę kociaka mojej córki ale nie wiem czy mi się to uda.
Kociak ma na imię KoKo (CoCo) i ma 11 tygodni.

Ps. Jest gdzieś instrukcja jak wklejać fotki ?

Teraz widzę że link z galerii się nie otworzył.

[ Ostatnio edytowany przez: Emeryt56 17-01-2019 10:00 ]

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #10 Ocena: 0

2019-01-17 11:02:57 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

http://www.mojawyspa.co.uk/grafika/usergaleria/164663/dscn0405.jpg

Jeszcze raz wklejam fotkę

Do góry stronyOffline

Strona 101 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 100 | 101 | 102 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,