MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Umowa o wynajecie pokoju z ogloszenia

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mariuszr

Post #1 Ocena: 0

2013-10-28 11:52:07 (12 lat temu)

mariuszr

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2013

Czy po pojeciu decyzji o wynajmie pokoju z ogloszenia (np. gumtree.co.uk, londynek.net) podpisuje sie umowe z wlascicielem? (dlugosc wynajmu, wysokosc depozytu I czynszu, dlugosc trwania umowy itp). Wydaje mi sie, ze dobrze bylo by cos takiego miec za kazdym razem, ale nie mam pewnosci czy jest to ogolnie stosowane.

Dziekuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2013-10-28 12:01:27 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dobrze by bylo miec cokolwiek na papierze, szczegolnie potwierdzenie wplaty jakichkolwiek pieniedzy. Niestety niektorzy nie praktykuja podpisywania umow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #3 Ocena: 0

2013-10-28 13:03:04 (12 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Nie jest to stosowane, sszczegolnie, jesli rzecz tyczy się nizszej półki cenowej. Ja zawsze prosilam, zeby właściciel napisał mi odręczne poświadzczenie o wpłacie depozytu (zawsze robili wielkie oczy) Nie wiem niestety, czy to ma jakakolwiek wartość prawną, nigdy nie musiałam walczyć o zwrot(odpukać), ale słyszałam od znajomych, ze bywają z tym problemy.
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2013-10-28 13:04:46 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Moja kolezanka dostala potwierdzenie wplaty depozytu na kartce z kalendarza, ale wlasciciel wpisal tam kwote i pelne dane. Zawsze lepiej miec chociaz cos takiego niz nic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-10-28 13:40:48 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lamargo

Post #6 Ocena: 0

2013-10-28 14:32:27 (12 lat temu)

lamargo

Kobieta

Z nami od: 12-06-2013

Nie ma reguly, ja znalazlam mieszkanie na gumtree i podpisywalam umowe z wlascicielem. W umowie byla zawarta kwota depozytu i wszystkie inne wymagane rzeczy. Ale... to byla niedziela, pan nie przygotowal dwoch egzemplarzy, ksera nigdzie w okolicy nie bylo, obiecywal ze poczta wysle - nie wyslal, mial przywiezc za miesiac- nie przywiozl... w miedzyczasie naczytalam sie historii na MW i metoda niekonczacej sie upierdliwosci wymoglam przyslanie skanu umowy na maila. Uff..

A ze lepiej uczy sie na cudzych bledach... jak bedziesz cos przypadkiem podpisywac w jednym egzemplarzu to przynajmniej zrob zdjecie tego dokumetu, chocby telefonem! :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2013-10-28 14:32:44 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

ja jak wynajmowalem komus pokoj pisalem na kartce , ze przyjelem depozyt , w jakiej kwocie i kiedy i jak zostanie zwrocony, zazwyczaj do odmieszkania... , do tego jeszcze spisywalem dane z dowodu lub paszportu w razie W, nigdy nie wiadomo kto przyjdzie z Toba mieszkac :D
jak kiedys sam wynajmowalem pokoj od kogos roznie to z tymi potwierdzeniami bywalo , np w jednym z domow pobilem sie z wlascicielem przed domem bo nie oddal mi 2 tygodniowego depozytu, policja przyjechala, zgarnela nas i mieli mnie powiadomic o sprawie i zadzwonic do mnie, ale... zgubilem telefon :-D pieniedzy nie odzyskalem, policja tez mowila ,ze male szanse bo nie mam zadnego dowodu wplaty , wiec lepiej pytaj o potwierdzenie, jak ktos jest uczciwy to bez problemu Ci da :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,