Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-10-22 16:22:40 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Piotrek_303 | Post #2 Ocena: 0 2013-10-22 17:23:49 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-10-2013 Skąd: Bedford, Beds |
W Polsce konduktorzy mają inne problemy
![]() http://www.tvn24.pl/urodzila-w-pociagu-sama-sobie-odebrala-porod,365038,s.html Never was so much owed by so many to so few...
|
Eddmund | Post #3 Ocena: 0 2013-10-22 17:38:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-09-2010 Skąd: Manchester |
W pociągach Virgin też się ostatnio wzięli za ostrzejsze sprawdzanie pierwszej klasy. Pociągi z Manchesteru do Londynu są dosyć długie i często ludzie przed wyjściem w Londynie idą wzdłuż pociągu do pierwszej klasy na początku, żeby wysiąść blisko wyjścia z peronu. W ubiegłym tygodniu pierwszy raz zauważyłem, że zawracali wszystkich takich spacerowiczów.
|
NieCzarnyKot | Post #4 Ocena: 0 2013-10-22 19:03:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2013 Skąd: bucks |
@polock - ja tez niestety nie jechalam nigdy tym pociagiem .ale teraz juz wiesz, zeby dwa razy spojrzec, czy na pewno czasem nie siedzisz w pierwszej klasie
![]() ![]() @Edmund - jak zawracaja, to wszystko jest jak trzeba po angielsku, gorzej jak by od razu wlepiali kary, to by bylo jak w polskim PKP :D a i tak tu byc potrafi, czego niedawno doswiadczylam, hehe Ja w kazdym razie wyslalam odwołanie i dam znać, jak zostanie rozpatrzone, ku potomnym ![]() "Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|
littleflower | Post #5 Ocena: 0 2013-10-22 19:32:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Dla mnie tez to troche dziwnie wyglada - czesto jezdze pociagami - i jak np widze dluga kolejke ) czeste w Birmingham ) na stacji a pociag mam za kilka minut to po prostu wsiadam w pociag i czrkam az konduktor podczas kontroli sprzeda mi bilet. Wielokrotnie tak kupowalam bilet i jeszcze nigdy mi sie nie zdazylo zeby ktorys z konduktorow mnie chocby kara postraszyl - mowie o roznych trasach zarowno tych dlugich jak do Kent, Londynu czy krotkich polgodzinnych. Raz tylko na poczatku mialam bilet OFF - Pick a ze spotkanie skonczylo sie bardzo wczesnie to i ja postanowilam wrocic wczesniejszym pociagiem - ale i wtedy podczas kontroli to ja zwrocilam uwage ze mam niewlasciwy bilet i doplacilam roznice tylko.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2013-10-22 19:35:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2013-10-22 19:03:32, NieCzarnyKot napisał(a): @polock - ja tez niestety nie jechalam nigdy tym pociagiem .ale teraz juz wiesz, zeby dwa razy spojrzec, czy na pewno czasem nie siedzisz w pierwszej klasie ![]() ![]() @Edmund - jak zawracaja, to wszystko jest jak trzeba po angielsku, gorzej jak by od razu wlepiali kary, to by bylo jak w polskim PKP :D a i tak tu byc potrafi, czego niedawno doswiadczylam, hehe Ja w kazdym razie wyslalam odwołanie i dam znać, jak zostanie rozpatrzone, ku potomnym ![]() W Southern pierwsza klasa na na koncach skladow. W Southwest nie kojarze, ale trase z East Croydon do Londynu mam bardzo dobrze opanowana, 2 lata dojazdow do pracy w Croydon. W South West Trains pierwsza klasa jest w niebieskich albo bialych pociagach i jest w srodku skladu. Trudno nie zauwazyc, bo sa osobne drzwi i jest wiecej miejsca. Carpe diem.
|
NieCzarnyKot | Post #7 Ocena: 0 2013-10-22 20:36:11 (12 lat temu) |
@Richmond - co do Southern to moze to zalezy od trasy, w pociagu, ktorym jechalam, pierwsza klasa przypadala na 4 i 5 wagon (suma wagonow 8, przy czym 1-4 jechaly gdzie indziej niz 5-8). Takze trzeba miec sie na bacznosci
![]() "Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|
NieCzarnyKot | Post #8 Ocena: 0 2013-10-25 19:54:24 (12 lat temu) |
Jesli kogos interesuje rozwój sprawy, to w sumie go nie ma. Kare dostalam w zeszly piatek i nadal zadna kasa nei zaszla z konta 0o Odp z biura reklamacji tez nie ma, przedziwna sprawa. Az sie stresuje, ze to faktycznei jakis przekret byl :/
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|