MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wycieczka do Londynu autem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Darcook

Post #1 Ocena: 0

2013-10-21 17:33:28 (12 lat temu)

Darcook

Mężczyzna

Z nami od: 21-10-2013

Dzień dobry,
Niedługo przylatuje w odwiedziny do znajomych,do U.K a konkretnie w okolice Oxfordu. Spędzę tam jakiś czas i chciałem trochę pozwiedzać a że mam zapewniony samochód toteż postanowiłem się wybrać do Londynu.I tutaj moje pytanie czy wjeżdżając od strony Oxfordu do Londynu mogę gdzieś na obrzeżach miasta bezpiecznie zostawić auto kolo metra i dalej do centrum udać się komunikacja miejska.Czy są jakieś parkingi typu park and ride i czy coś to kosztuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-10-21 17:50:56 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-10-21 18:39:03 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Darcook

Post #4 Ocena: 0

2013-10-21 20:27:18 (12 lat temu)

Darcook

Mężczyzna

Z nami od: 21-10-2013

Cytat:

2013-10-21 17:50:56, nawrocony napisał(a):
Masz zapewniony samochód na blachach angielskich czy polskich? Bo na tych pierwszych nie tylko nie możesz parkować, Ty tez nie możesz nim jeździć.

A czemu na blachach angielskich nie moge jezdzic???!!!
Samochód jest na blachach u.k.
Poza tym nie będę mieszkał w samym oxfordzie wiec i do niego dojazd kosztuje pociagiem i to nie mało.Obliczyłem a także doświadczyłem już ile będą mnie kosztowały przejazdy.To nie jest mój pierwszy wyjazd do Anglii. Uważam że przejazdy komunikacją na tej trasie wcale mnie taniej nie wyniosą niż jazda "budżetowym" autem które spala 6l/100km.Nie będę podróżował sam ,tylko w 3 osoby.Korkami się nie przejmuje,ja nie chce wjeżdżać głęboko w Londyn tylko dojechać i gdzieś spokojnie zaparkować tak aby było to dobre rozwiązanie logistyczne.
Poza tym bardzo,bardzo proszę o udzielenie mi odpowiedzi na temat o którym pisałem

[ Ostatnio edytowany przez: Darcook 21-10-2013 20:30 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-10-21 20:37:17 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

abd_ul

Post #6 Ocena: 0

2013-10-21 20:59:46 (12 lat temu)

abd_ul

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2013

bilet z Oxordu do Londynu w dwie strony kosztuje 16 funtow, auto mozecie zostawic na jednym z wielu parkingow Park&Ride np. thornhill, zmienili niestety i max mozesz zaparkowac na 11 godzin, tam tez zlapiecie busa do Londynu, jedzie sie super i bezstresowo, za wjazd do Londynu musisz zaplacic 10£ (sprawdz ktora to strefa).
Aby znalesc miejsce do parkowania w Londynie trzeba miec szczesci + sporo drobnych ;)

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #7 Ocena: 0

2013-10-21 21:42:50 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Sprawdz tez ta stronke,moze znajdzie sie cos w dobrej cenie https://www.parkatmyhouse.com/ ;-).

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2013-10-21 21:56:23 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

"najzabawniejsze" jest to że w okolicach końcowych stacji metra, są kosmiczne obostrzenia parkingowe.

Wjazd do centrum też nie jest ciekawy, koszt parkowania to od 1.20 za godzinę do nawet 4.8, a bywają miejsca ze i 9 za godzinę.

Uważaj na strefę CC zone, opłata za 1 dzień gdy wjedziesz to 11 funtów za sam wjazd, za parkowanie płacisz dodatkowo.

Fakt sporo "drobnych" trzeba mieć, ale w centrum maszyn na "drobne" jest coraz mniej, bo trzeba by mieć puszkę na monety (no właściwie to ja taką mam) Płaci się przez telefon, czasami automaty na karty, można też pobrać aplikację na smartphona, ja tak teraz preferuję.

Niestety jazda po Londynie jest przekleństwem.

Tak mi przychodzi do głowy że od twojej strony to w zasadzie można by zostawić samochód gdzieś na ulicy w dzielnicy Greenford można zostawić pojazd bez opłat i masz stosunkowo niedaleko na pociąg Oldfield Ln N
Middlesex UB6 0EU i okolice.

Patrz na znaki żebyś nie zostawił w zatoczkach z ograniczonym czasem parkowania!

A jeszcze mi się przypomniało, mieszkałem tam kilka lat temu, są uliczki za free
SW11 3QT, to już prawie centrum.

No i oczywiście, znajomy musi zadzwonić do ubezpieczalni i dopisać cię do ubezpieczenia, koszt od kilkunastu do 100 funtów. Tak mniej więcej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2013-10-21 22:11:22 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2013-10-21 22:17:27 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Nie wiem jak to działa ale...travelcard na metro połączona z pociągiem do Windsoru w te i we wewte kosztowała 13.60 (offpeak). 3 i 4 takie same karty kupowane na stacji kolejowej w Windsorze kosztowały 27.60(promocja).
Nie wiem o ile więcej bedzie z Oxfordu ale na pewno mniej kłopotów i szybciej aniżeli samochodem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,