Str 2 z 2 |
|
---|---|
kaziu | Post #1 Ocena: 0 2013-10-13 16:04:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Hereford |
hmmm powiem krotko jesli masz dowud zaplaty- wystarczy wydruk z konta to niemusisz sie nic martwic,a jesli ci zabiora auto beda musieli dac ci nowe,a do tego mozesz ich zaskarzyc ze poniewaz zablokowali auto niemoglas dojechac do pracy itp i stracilas duzo pieniadzy i zadasz odszkodowania!!!
|
jedrek | Post #2 Ocena: 0 2013-10-13 16:23:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 Skąd: London |
Cytat: 2013-10-13 14:58:40, Richmond napisał(a): Potwierdzenie zaplaty na wyciagu jest wystarczajaco dobre. Zwlaszcza, ze na pewno jest tam jakis reference number. Jezeli numer z wyciagu zgadza sie z numerem mandatu to ok. Jezeli nie no to problem. Ja mielem taka sytuacje pare lat temu. Dostalem mandat za parkowanie, zaplacilem. Po jakims czasie zaczely przychodzic wezwania do zaplacenia mandatu. Zadzwonilem do councilu i mowie ze zaplacilem, a oni swoje ze nie maja wplaty. Dopiero potem doszlismy, ze mialem wystawione dwa mandaty, w odstepie kilkunastu minut, przez roznych parkingowych. Poprostu jeden wyrzucil mandat drugiego i zostawil swoj. Mimo to, ze to byl ich blad musialem sie formalnie odwolac od tego pierwszego mandatu, odwolanie uznali i umorzyli mandat. |
Post #3 Ocena: 0 2013-10-13 19:51:55 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
zbigi81 | Post #4 Ocena: 0 2013-10-13 20:27:31 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-10-2008 |
wlasnie ze niemam zadnego numeru na statmencie tylko pisze tak :Card Payment to Lbb Parking Atp 55.00 funtow
|
zbigi81 | Post #5 Ocena: 0 2013-10-13 20:28:32 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-10-2008 |
a i bede placil ta sume 580 funtow aby odzyskac auto a tymsamym wyslalem list do cuncilu z wyjasnieniem i statmentem wiec czekam na ich odpowiedz
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-10-13 21:11:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-10-13 19:51:55, ie2ox4 napisał(a): Cytat: 2013-10-13 16:04:25, kaziu napisał(a): hmmm powiem krotko jesli masz dowud zaplaty- wystarczy wydruk z konta to niemusisz sie nic martwic,a jesli ci zabiora auto beda musieli dac ci nowe,a do tego mozesz ich zaskarzyc ze poniewaz zablokowali auto niemoglas dojechac do pracy itp i stracilas duzo pieniadzy i zadasz odszkodowania!!! Powiem, że jak na kazia to nawet nawet... I za brak sexu tez ![]() zapomnij, z nimi to jak z tymi cyganami co złom zbierają, cud jak mu te 500 oddadzą Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
ctomek | Post #7 Ocena: 0 2013-10-13 21:47:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-10-13 14:09:04, piekar10 napisał(a): Mandat zapłacony wiec , nie stresuj się , nie wiem czy lubisz swoje auto ale może warto poczekać i dostaniesz nowe. ![]() Z tym dostaniem nowego to nie jest taka prosta sprawa... ale jak nie boisz się sądów to dajesz. Pytanie- czy nie było 2ch mandatów, z których zapłaciłeś jeden a o drugi Cię ścigają? krakn- kilkadziesiąt mandatów rocznie? Czym się zajmujesz? ja od 8 lat tylko 4 z czego 2 gdy pracowałem dla councilu który je wystawił (Ealing) ![]() |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-10-13 22:17:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
robie za szopa pracza ;D masz u mnie w profilu.
Wiesz jak jest, nawet załadunek czy wyładunek skutkuje mandatem z kamery, albo na miescu, a wiesz jak jest na westminster, fulham, i w kierunku wschodnim z parkowaniem? Wszędzie permity, i ogranoczenia czasowe, zółte i czerwone linie, a jak masz kilkaset kilo sprzętu to załadowania to trudno z tym latać ... A często klient nie jest wstanie załatwić permitu, pół biedy jak praca trwa do 2 godzin, gorzej jak trwa cały dzień, nie ma szans, więcej stracisz czasu na jazde w poszukiwaniu wolnego miejsca w kolejnych strefach niż byś pracował. wtedy jedyne wyjście to podstawic sie na mandat i tyle. Ale to slużbowe i ja to inaczej rozwiązuje. Prywatnie z mojej głupoty czy niewiedzy czy też gapiostwa to dostałem przez te 10 lat 3 mandaty za parkowanie. Biorąc pod uwagę że rocznie robie po Londnie około 25-30000 mil to chyba nie jest zły wynik :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
ctomek | Post #9 Ocena: 0 2013-10-14 12:27:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
Ja nie mam swojego samochodu to nie dostaję mandatów... Na samym ubezpieczeniu oszczędzam tyle że mam za to samochód z wypożyczalni na ok 20 tygodni rocznie
![]() z loading jest tak (i na to łapią samochody osobowe i odpuszczają vanom i ciężarówkom): żółta linia- nie ważne czy pojedyncza czy podwójna- ważne są paski na krawężnikach. podwójne paski nie wolno ładować w ogóle, pojedynczy- nie wolno w godzinach określonych na żółtej tabliczce na znaku/latarni. Tam możesz ładować do 15 minut- ale jest wyjątek jeżeli zauważysz wardena, i mu powiesz że zajmie ci to więcej niż 15 minut, to za jego zgodą możesz ten czas przedłużyć (ale ma być łądowanie- paperwork masz zrobić po zaparkowaniu legalnie ![]() Lower cerb- czyli obniżony krawężnik przy przejściach dla pieszych albo w podjazdach też nie wolno. Kumpel tak dostał ticket... kolejnym razem jak do pracy szedłem to za to samo innego gościa na lawetę załadowali. Najgorsze jest to że autobusy czasami przez godzinę nie jeżdzą... ten kraj chce żebyśmy na rowerze jeździli. Tylko nie wpadli na to że rowery kradną ![]() |