MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

ANGLIA ZAROBKI LONDYN

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Geronimo

Post #1 Ocena: 0

2013-12-19 15:26:48 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Po prawie dziewięciu latach spędzonych tu, nie wyobrażam sobie mieszkanie gdziekolwiek poza Londynem. Nie mówię tu o pięknych, wiejskich posiadłościach z pałacem, pięciohektarowym trawnikiem i starym Albertem czekającym na mnie z herbatą, ale o strasznych, przemysłowych miastach przypominających Jesień Średniowiecza :-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

doriska1234

Post #2 Ocena: 0

2013-12-19 21:20:09 (12 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

oj zapewniam cie, ze poza londynem i jesienia sredniowiecza jest jeszcze cos do wyboru :)

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #3 Ocena: 0

2013-12-19 22:03:39 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Cytat:

2013-12-19 21:20:09, doriska1234 napisał(a):
oj zapewniam cie, ze poza londynem i jesienia sredniowiecza jest jeszcze cos do wyboru :)

...opuszczone, nieczynne kopalnie Yorkshire... :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Dinth1906

Post #4 Ocena: 0

2013-12-19 22:43:48 (12 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Uwierzcie ze sa ludzie ktorzy zyja w Londynie za NMW, mieszkaja w ladnych pokojach wolnych od grzyba I szczura, dobrze jedza, zwiedzaja muzea (a co, w koncu wiekszosc jest darmowych:) I jeszcze zostaje na rozrywke.

Z perspektywy zarabiajacego powyzej LLW widze, ze dzieki temu ze nie zarabiam NMW moge roznice odlozyc na kupno domu na wlasnosc.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-12-19 22:53:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #6 Ocena: 0

2013-12-19 23:25:18 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Cytat:

2013-12-19 22:53:23, ewa28300 napisał(a):
(...) i za ile rzeczy przeplacam kilkakrotnie :-) Ciekawe jakich?

...pewnie chodziło o metro, za które nie płacą ci, którzy mieszkają w Birmingham czy Manchesterze... :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-12-20 07:26:29 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

Mnie tez to juz smieszy jak slysze jaki ten Londyn zly, jak tam drogo, straszno i uciekac gdzie pieprz rosnie :-)
Nie mam grzyba w domu, szczura na oczy nie pamietam kiedy widzialam, jem normalnie i zdrowo, na ulicach nie strzelaja, nie bija, za parking pod domem i w pracy nie place nic, parkuja tu drogie fury i nikt nam okien mlotkiem nie wybija, metro mam pare krokow stad, do pracy niewiele wiecej, jezdze na wakacje, mam oszczednosci i to wszystko jako szeregowy pracownik w zwyklej firmie, bez kokosow, wiec naprawde bawi mnie czytanie jaka ja w tym Londynie jestem nieszczesliwa i za ile rzeczy przeplacam kilkakrotnie :-) Ciekawe jakich?

Masz szczescie. Pracowalam w wielu firmach w Londynie i zadna nie oferowala parkingu szeregowym pracownikom. Nie wiem nawet czy niektore mialy swoj parking.

Londyn jest drogi i nie da sie tego przeskoczyc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-12-20 15:15:39 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2013-12-20 17:26:27 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-12-20 07:26:29, Richmond napisał(a):
Cytat:

Mnie tez to juz smieszy jak slysze jaki ten Londyn zly, jak tam drogo, straszno i uciekac gdzie pieprz rosnie :-)
Nie mam grzyba w domu, szczura na oczy nie pamietam kiedy widzialam, jem normalnie i zdrowo, na ulicach nie strzelaja, nie bija, za parking pod domem i w pracy nie place nic, parkuja tu drogie fury i nikt nam okien mlotkiem nie wybija, metro mam pare krokow stad, do pracy niewiele wiecej, jezdze na wakacje, mam oszczednosci i to wszystko jako szeregowy pracownik w zwyklej firmie, bez kokosow, wiec naprawde bawi mnie czytanie jaka ja w tym Londynie jestem nieszczesliwa i za ile rzeczy przeplacam kilkakrotnie :-) Ciekawe jakich?

Masz szczescie. Pracowalam w wielu firmach w Londynie i zadna nie oferowala parkingu szeregowym pracownikom. Nie wiem nawet czy niektore mialy swoj parking.

Londyn jest drogi i nie da sie tego przeskoczyc.

O ile na obrzeżach londynu parkowanie bywa darmowe, o tyle im bliżej centrum tym mniejsze szanse. Czasami cuda się zdarzają że w centrum jest mała uliczka zwolniona z opłat ale jest ich coraz mniej. Np na tootingu, jeszcze 8-9 lat temu mało gdzie były obostrzenia, Teraz praktycznie wszędzie płatne i z tego co pamiętam 1:20 za godzinę, próba zaparkowania pod blokami bardzo szybko kończy się mandatem z councilu albo clampa.

Jeżdżę po całym London dzień w dzień po kilka punktów parkuje to wiem jak wcale nie takie drobne lecą z kieszeni.

Parkowanie po 1:20 jest zazdrością, coraz częściej jest to 2:40, 2:80 ogromny obszar londynu objęty jest opłatą 3:40 do 4:20.

Bywają też I ulice gdzie maszyna liczy ok 9 funtów za godzinę.

Ale to jeszcze nic, bo często można stać tylko godzinę albo dwie!

O cenach na parkingach nie wspomnę.

Mieszkańcy płacą różnie bywa darmowe ale coraz rzadziej, albo płacą w service charge, od kilkunastu do nawet 100 funtow na miesiąc.
Zdarzają się jeszcze perełki, my jak mieszkaliśmy przy wansworth br, to placilismy jednorazowa opłatę kilkanascie funtów, I przez 4 lata pakowalismy bez opłat. Ale pozwolenie tylko 1 pojazd, wiec drugi pakowalismy na uliczce w pobliżu.

Co bardzo dziwne że jest za free bo wszędzie w koło jest płatne albo pozwolenie na parkowanie, to samo było na Ernsfilt, sw14, wszędzie w koło płatne parkingi a u nas ślepy zaułek i żadnych permitow.

Ceny wynajmu domu, czy flat ów, jak widzę nieraz flat za który ludzie płacą 1500 funtow to mi ręce opadają, ciasne 2 pokoje w socjalnym bloku, egzotyczne klimatycznie.

To ja tuż pod londynem płacę połowę tego za ładny suchy dość obszerny dom z garażem i ogrodem 3 sypialnie, living, jadalnia 2 łazienki, a wcześniej mieliśmy w tej cenie sam living 45 metrów i jeszcze orangeria, pralnia. Ładna spokojna cicha okolica, lasek w koło.

A jak widziałem domy poza londynem u znajomych wielkie domy a płacą po 500 funtow na miesiąc.

Albo jeszcze lepszy numer to kiedyś był wielki pałac do wynajęcia, sama kuchnia to 100 metrów kwadratowych, sypialni wpieronu, orangeria z 50 metrów sypialnie po 30, łazienki też takie wielkie.
I teraz flat w Londynie 1500, a ta posiadłość 3500

Gdyby wynająć ze znajomymi to była by w sumie niezła cena, sypialni było chyba 6 albo 8 innych pokojów jeszcze kilka, jak gościnny, living z orangeria, jadalnia na kilkanaście osób itd itd itd

Ogrom taki że można mieszkać i rzadko się widywać.
My tam byliśmy przez tydzień i ciągle się szukaliśmy po domu z telefonem albo krotkofalowka *ROFL*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2013-12-20 22:59:05 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja tam jezdze skuterem i parkuje gdzie chce (oczywiscie zgodnie z przepisami i rozumem) za darmo ... co do samochodu to u mnie pod domem dla mieszkancow jest za darmo , a dla reszty jest tylko zakaz parkowania w dni kiedy mecze rozgrywa Tottenham , w pracy tez mam parking za darmo , jednak poki co to nie mam samochodu i poki dzieci nie mam to chyba nie kupie :)

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,