MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile można jeździć polskim samochodem po Londynie?

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-09-22 12:53:15 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-09-22 11:26:23, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2013-09-22 11:02:57, pablo_picasso napisał(a):
Mnie zaraz na drugi dzień po przyjeździe do dużego vana wsadzili, dali nawigację i na Manchester wypuścili. Nie ukrywam że było cholernie gorąco, a przez pierwsze dwa dni biegi korbą do otwierania szyb zmieniałem.

Ja tak mam gdy tescia autem w pl musze jechac :-D

smiejcie się, nam się na kontynence notorycznie zdarza wjechać nie tak, kiedyś beata wyjechała ze stacji paliw i jedzie pod prąd, po kilku minutach załapała że jedzie źle, ja na skrzyżowaniach czasami czekam, zamiast jechać, intuicyjnie chce wjechac pod prąd. Dziś jak wyjechaliśmy z Lasu już miałem krzyczeć na Beate że jedzie po złej stronie... wjechała na dobrą :)))

To jest straszne :-T[
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Severance_

Post #2 Ocena: 0

2013-09-22 13:15:25 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-09-22 12:33:16, krakn napisał(a):
A ja zapraszam wszytkich zapraszających kolege samochodem, do Londynu.

Nie trzeba od razu do Londynu. Mnie ostatnio firma wysłała europejskim samochodem do Leeds. Pisząc delikatnie- popieprzone te ich skrzyżowania niewąsko, a tu jeszcze skrzynia biegów po niewłaściwej stronie. ; )
Troszkę się zestresowałam, ale to dlatego, że już od wielu lat prowadzę kierownicę po prawej stronie.
Nie wiem co doradzić, wydaje się jednak, że jeśli już przyzwyczajać się do nowych warunków jazdy to lepiej pojazdem który dobrze znamy i czujemy się w nim komfortowo.
Z drugiej strony, ile czasu zabiera przyzwyczajenie się do kierownicy po innej stronie? Tyle co nic!
Przyjechać bez samochodu, kupić coś tutaj i zrobić sobie kilka jazd próbnych po "cichych" dzielnicach.
Dobrze będzie, blondynka to pisze! :-]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-09-22 15:47:56 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Pal licho jazde, można się przyzwyczaić.
Parkowanie i jego koszty, to jest ból.

codzienność, jedna z tranzytowych dróg przez londyn,

Kolega powinien zauważyć że tam gdzie nie są zaparkowane samochody to nie znaczy że jest luz, tylko nie wolno, bo jest zólta lub czerwona linia
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Mariusz1986

Post #4 Ocena: 0

2013-09-23 11:48:49 (12 lat temu)

Mariusz1986

Mężczyzna

Z nami od: 12-09-2013

Dzięki za przedstawienie tego na filmach, widzę że się postarałeś i pokazałeś więcej jak by można było napisać. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-09-23 19:01:18 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-09-22 12:53:15, krakn napisał(a):
Cytat:

2013-09-22 11:26:23, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2013-09-22 11:02:57, pablo_picasso napisał(a):
Mnie zaraz na drugi dzień po przyjeździe do dużego vana wsadzili, dali nawigację i na Manchester wypuścili. Nie ukrywam że było cholernie gorąco, a przez pierwsze dwa dni biegi korbą do otwierania szyb zmieniałem.

Ja tak mam gdy tescia autem w pl musze jechac :-D

smiejcie się, nam się na kontynence notorycznie zdarza wjechać nie tak, kiedyś beata wyjechała ze stacji paliw i jedzie pod prąd, po kilku minutach załapała że jedzie źle, ja na skrzyżowaniach czasami czekam, zamiast jechać, intuicyjnie chce wjechac pod prąd. Dziś jak wyjechaliśmy z Lasu już miałem krzyczeć na Beate że jedzie po złej stronie... wjechała na dobrą :)))

To jest straszne :-T[

Jak jade europejskim samochodem z manualna skrzynia to nie ma problemu, nie uderzam w drzwi i normalnie zmieniam biegi. Ale jak sie trafi angielski z manualem to wtedy zdarza mi sie uderzac w prawe drzwi z rozpedu.

Wszystko przez to, ze prawie co tydzien jestem gdzies w Europie i jezdze albo swoim autem albo wynajetym i doszlo do tego, ze jak wracam do UK, to musze sobie powtarzac: jedz po lewej. Albo zastanawiam sie w jakim ja wlasciwie kraju jestem i po ktorej stronie mam jechac.

Wszystko mi sie poprzestawialo przez te podroze. Biezacy tydzien jazda po prawej z manualem czyli wszystko jak powinno byc i odruchy mam prawidlowe.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,