MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koszt utrzymania w Londynie.(Waterloo)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-09-02 23:59:45 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-09-03 00:02:50 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Na 3 miesiące to bez stresu. Nie jedziesz tam żyć tylko zdobyć doświadczenie. Przeżyjesz. Nawet jeśli większość zarobków pochłonie pokój we miarę dobrej dzielnicy.
edit:

tak spojrzałem na spareroom.co.uk i na Waterloo za 400f pomieszkasz.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2013-09-03 00:09:29 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Pisz jaka czesc Londynu Cie interesuje. Jesli bede mogla to pomoge bo to ogromne miasto

Pierwsza podpowiedz w tytule:
Cytat:
koszt utrzymania w Londynie.(Waterloo)

Druga w pierwszym poscie w temacie:

Cytat:
Praca bedzie na Waterloo wiec bede sie starala wynajc cos najblizej

Teraz pytanie za 100 punktow: gdzie chcialaby autorka wynajac?

Ada

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2013-09-03 09:15:22 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2013-09-02 23:57:29, designerka napisał(a):
£350 to wydaje mi sie naprawde tanio. Spodziewam sie placic okolo £500 ale czy wystarczy mi na zycie?? Imprezowac nie mam zamiaru ani nic. Jade tam dla czystego doswiadczenia w pracy, bede w biurze od 9am do 7-9pm wiec caly dzien plus na weekedny bede wracac chyba do manchesteru 2 razy w miesiacu.

Czy starczy mi na dojazdy do pracy, jedzenie, i srodki czystosci??

[ Ostatnio edytowany przez: <i>designerka</i> 03-09-2013 00:01 ]

Z dzielnicami w Londynie jest naprawde roznie, jednak blizej 1 czy 2 strefy jest bardziej multi culti, ceny wynajmu sa wyzsze itd.
Na stronie TFL znajdziesz ceny biletow, mozesz kupic oyster card i ja doladowywac.
Ceny w supermakretach chyba sa jednakowe w calym UK, a srodkow czystosci nie kupujesz przeciez codziennie.
Najwiecej oczywiscie wydzasz na wynajecie pokoju i dojazdy do pracy.

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #5 Ocena: 0

2013-09-03 11:46:43 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Masz lnika do strony z pokojami,tam raczej cyganow nie bedzie :-] http://www.spareroom.co.uk/

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2013-09-03 14:51:46 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

hej
nie słuchaj nikogo ze nie przeżyjesz za 19k rocznie, przecież to 1500 miesiecznie czyli ok 1250 po podatku . Teraz tak:
- znajdź pokój w poludniowym Londynie z bezpośrednim połączeniem ze stacją Waterloo (np Streatham , Totting Broadway albo Denmark Hill chociaz te dzielnice to czarnuchowo ale mam znajomych co tam mieszkają i nie narzekają, zresztą w Londynie prawie wszędzie już tak samo ;) , możesz tez przy samym Waterloo w dzielnicy Elephant&Castle tylko że sporo tam bloków councilowskich więc moze i patologia
- koszt pokoju dla Ciebie , nie za mały nie za duży w ładnym najlepiej polskim domu to MAX. 100 funtów
- bilet na strefy 1-3 to koszt około 35 funtów tygodniowo
- po odliczeniu za pokój i bilety zostaje Ci około 700 funtów miesiecznie za co spokojnie da się przeżyć i nawet mozna odłozyc lub też przebalować a nawet i to i to :)
bilety do Manchasteru bukuj na necie,są pociagi z London Euston do Manchesteru a podróz trwa około 2 h, bilet kosztuje około 70-80 funtow za powrotny ale bukując na dwa tygodnie przed zapłacisz mniej niż pół tej ceny
Nie słuchaj nikogo że 19k rocznie to za mało na Londyn dla osoby samotnej. Znam osoby które mają 15k i potrafią odłozyc albo dobrze się zabawić w weekend. A z tym pokojem za 350 od cyganki też nie wierz , ja wynajełem ostatnio pokój w swoim domu za 300 funtow miesiecznie :)

Do góry stronyOffline

Gafa111

Post #7 Ocena: 0

2013-09-03 17:29:14 (12 lat temu)

Gafa111

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2013

to ja podłączę się pod temat z małym pytaniem, aby nie robić nowego tematu.. Chciałbym dowiedzieć się coś o osiedlu/dzielnicy Stratford, w której mam niedługo zamieszkać. Jeśli jest ktoś kto tam mieszka/mieszkał prosiłbym o wyrażenie opinii czy przede wszystkim w miarę jest tam bezpiecznie, czy jest to np. osiedle patologiczne lub coś w tym rodzaju i lepiej unikać to miejsce szerokim łukiem

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: -1

2013-09-03 17:46:15 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Gafa111 stratford to dość przyjemne miejsce. Jako że w ubiegłym roku odbyła się tam olimpiada, jest tam stadion olimpijski jak rowniez i duży ładny park wokół stadionu. Oprocz tego jest tam też wielki shoping centre Westfield z mnostwem sklepów jak i mniejszy, starszy zaraz obok. Z dużych marketów znajduje się tam Morrison i mniejszy Sainsburys natomiast transport ze Stratford jest wysmienity. Dworzec autobusy z całodobowymi autobusami do centrum i nie tylko jak i stacja kolejowa naprawdę ze świetnym połaczeniem w kazdą strone miasta. Co do bezpieczenstwa jest tak jak wszędzie w Londynie ,okolica całkiem bezpieczna chociaz rok temu czarnuchy strzelały w shopingu i jeden zginął , ale takie rzeczy wszędzie mogą sie zdarzyć...

Do góry stronyOffline

effimd

Post #9 Ocena: 0

2013-09-03 18:05:52 (12 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Stratford to nic szczegolnego.Pracuje tam.Szaro,duzo budynkow socjalnych,w parkach nieszczegolnie,czesto mlodziez buja sie po hustawkach,duzo obcokrajowcow w tym na Stratford mieszka duzo Polakow.
Zreszta sama ocenisz,ale do tego trzeba miec porownanie innych dzielnic.
Plus jak wyzej opisane:dobre polaczenie z reszta miasta i centrum handlowe.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2013-09-03 18:41:30 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

To że na Stratford mieszka dużo Polakow to nic szczegolnego, w każdej dzielnicy w Londyni i w każdym miescie w UK mieszka duuużo Polaków, nie w każdej czesci Stratford są budynki socjalne, w niektorych częsciach są same domki, a co do obcokrajowców to czarni rządzą na poludniu i polnocy miasta, ciapki na wscohdzie a Polacy na zachodzie

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,