MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pies z pl

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

big_spot

Post #1 Ocena: 0

2013-06-01 07:22:54 (12 lat temu)

big_spot

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2013

We wrześniu chcemy przyjechać do uk z dwoma psami. Jeden to mieszaniec mały i niepozorny a drugi to mix pitbull ale posiada angielski paszport w którym wpisane jest staffordshire bull terrier. Czy nadal jest nagonka na psy rasy Bull czy mogę jechać spokojnie bez obaw ze mi go zabiorą. Pies nie jest agresywny do ludzi ani do naszego drugiego psa ale obcych psów nie akceptuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PaulKim

Post #2 Ocena: 0

2013-06-07 19:01:12 (12 lat temu)

PaulKim

Mężczyzna

Z nami od: 10-05-2013

Psy chcesz przywieść z PL do UK,to tak ja bym poszedł do veta w PL zapłacił 50zł czy 100zl za nowy paszport i wpisze Ci tam mix szczura kota wiewiórki czy co tam Ci się żywnie podoba,
Ja przywoziłem mojego psa w zeszłym roku z PL DO UK i jedno co poradzę szczepienia rób max 24h przed przekroczeniem granicy UK bo to są debile masz ważne szczepienia na 2 lata a debil w okienku nie chciał mi psa wpuścić i tyle.
[URL=][IMG][/IMG][/URL]

Do góry stronyOffline

eMaSad

Post #3 Ocena: 0

2013-06-07 19:38:27 (12 lat temu)

eMaSad

Kobieta

Z nami od: 26-01-2013

Cytat:

2013-06-07 19:01:12, PaulKim napisał(a):
Psy chcesz przywieść z PL do UK,to tak ja bym poszedł do veta w PL zapłacił 50zł czy 100zl za nowy paszport i wpisze Ci tam mix szczura kota wiewiórki czy co tam Ci się żywnie podoba,
Ja przywoziłem mojego psa w zeszłym roku z PL DO UK i jedno co poradzę szczepienia rób max 24h przed przekroczeniem granicy UK bo to są debile masz ważne szczepienia na 2 lata a debil w okienku nie chciał mi psa wpuścić i tyle.

Pies nie musi być zaszczepiony, tylko odrobaczony do 24 h przed przekroczeniem granicy UK, a przy wjeździe zawsze sprawdzają. Oczywiście musi też mieć ważne szczepenia, ale to wiesz.

Do góry stronyOffline

PaulKim

Post #4 Ocena: 0

2013-06-07 20:37:51 (12 lat temu)

PaulKim

Mężczyzna

Z nami od: 10-05-2013

Przerabiałem temat w zeszłym roku chcesz się kłócić z debilami przy kontroli w dover,nie wiesz ze Anglik ma zawsze rację a jak nie ma racji to i tak ma rację,mojego psa nie chcieli wpuścić do UK mało brakowało a nie wiem co by z nią było.poszukam paszportu i powiem Ci o jakie szczepienie im chodziło dokładnie,ale to jutro bo dziś mi się nie chce już ok
[URL=][IMG][/IMG][/URL]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2013-06-07 21:39:18 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Do tej pory nie mialam problemow z przejazdem z psem szczepionym w UK, gdzie wet wyraznie wpisuje, ze powtorzenie szczepienia jest za 2 czy 3 lata (chodzi o wscieklizne).
Byc moze po prostu nie miales wpisanej daty kolejnego szczepienia, stad problem.
Przy szczepieniu poza granicami musi uplynac minimum 21 dni, by pies byl wpuszczony do UK (nowe zasady dla psow i kotow z obszaru EU).

Big_spot, mozesz miec problemy z racji wygladu psa, jesli bedzie niedopilnowany, komus (czlowiekowi lub zwierzeciu) zrobi kuku, czy ktos uprzejmie poinformuje, gdzie trzeba.
Skoro pies jest agresywny do innych, zaopatrz go w kaganiec fizjologiczny, dobra smycz i obroze, no i szkolenie, zobojetnianie, unikanie bezposrednich kontaktow na poczatek.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-06-27 15:24:00 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

latoya

Post #7 Ocena: 0

2013-06-27 17:30:02 (12 lat temu)

latoya

Kobieta

Z nami od: 16-07-2011

Hmmm Przekraczalismy z psem granice uk -pl i odwrotnie kilka krotnie w ostatnim czasie, fakt jest taki ze jak trafisz na frajera to sie do wszystkiego przyczepi:) 4 razy nawet o psa nie zapytali a 5ty mielismy taki magiel ze w nocy dzieci pobudzili by zczytac chipa:) a ze maszynka nie dzialała to poczekalismy sobie na nastepny prom:(

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2013-06-27 17:35:10 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bo jak jest sie takim frajerem z takim podejsciem i brakiem umiejetnosci poproszenia o drugie urzadzenie, to trudno... ;)
Co do pory odprawy, to nie celnicy narzucaja godzine, samemu chyba sie wybiera, a odczyt chipu jest standartem przy przewozie zwierzat, wiec skad zaskoczenie i pretensje?

Do góry stronyOffline

latoya

Post #9 Ocena: 0

2013-06-27 17:45:55 (12 lat temu)

latoya

Kobieta

Z nami od: 16-07-2011

No własnie drugie urzadzenie (zapadło sie pod ziemie):( i z tad mój foch:) kazali nam zjechac i czekac az ktos sie pokwapi odnalesc inny czytnik:(. nabakne raz jeszcze ze nigdy wczesniej nawet o niego nie spytali....przeswietlili paszporty i ....(jechac)!!! i tak sobie 2 godzinki przegnilismy:)

Do góry stronyOffline

darmund

Post #10 Ocena: 0

2013-06-27 23:05:41 (12 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Jeśli chodzi o przejazd do UK polecam Eurotunnel. Obsługa miła i profesjonalna.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,