Str 93 z 98 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
konradzik |
Post #1 Ocena: 0 2014-05-16 17:32:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2014 Skąd: berlin |
Cytat:
2014-05-16 17:27:07, ewa28300 napisał(a):
Cytat:
2014-05-16 16:43:09, konradzik napisał(a):
Po to ludzie wymyslili suplementy diety.
Zeby firmy farmaceutyczne mogły zarabiać wiecej i wiecej. Przede wszystkim zdrowe odzywamie jak najwiecej warzyw, chudego mięsa, ryb, z owocami bym uważała bo maja cukier, a ten w nadmiarze odkłada sie w organizmie w postaci tłuszczów. No i oczywiscie dieta musi byc zróżnicowana, nie jemy w kółko jednych i tych samych produktow.
nie kupuje sie suplementow od firm famraceutycznych tylko wyspecjalizowanych w tym ktore produkuja tylko i wylacznie suplementy dla sportowcow...
Jesli na cos sie powolujesz w tym wypadku oskarzenia firm i to ze nic nie daja suplementy prosze o naukowe dowody... Niestety tak wlasnie ludzie mysla a pozniej wygladaja jak wygladaja. DO Twojej wiadomosci: warzywa tez zawieraja cukier np marchewka  i wiele wazyw ma wysoki IG. Z owocami nie jest tak do konca. Mozna wcinac arbuza czy truskawki z rana bez zadnego problemu maja znikoma ilosc cukru w stosunku do wagi oraz przystepny IG
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2014-05-16 17:37:16 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Czym sie rozni firma farmaceutyczna od firmy produkujacej suplementy dla sportowcow, mam na mysli podstawowe zadania firmy?
Korzysci ze zrocnicowanej diety, udzialu owocow i warzyw w niej, miodu sa dosc oczywiste i do znalezienia w necie w chwile.
Poprosze o te 'zdrowsze' zamienniki i dowody na szkodliwosc nieprzetworzonego pozywienia.
|

|
 |
|
ewamik |
Post #3 Ocena: 0 2014-05-16 17:50:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Konradzik,a Ty jakie masz kwalifikacje zeby udzielac takich rad tutaj na forum?
Krytykujesz Chodakowska-latwo krytykowac.
Pierwsze slysze,zeby siegac po suplementy diety ,zamiast owocow itd. Tego jeszcze nie slyszalam.
Zazwyczaj lekarze jak i dietetycy zalecaja zroznicowana diete bogata w warzywa i owoce,a Ty polecasz suplementy.
Powiedz jeszcze,ze możesz nam je sprzedawac
|

|
 |
|
wasabia |
Post #4 Ocena: 0 2014-05-16 17:55:22 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2012 Skąd: Londyn |
Cytat:
2014-05-16 17:32:29, konradzik napisał(a):
nie kupuje sie suplementow od firm famraceutycznych tylko wyspecjalizowanych w tym ktore produkuja tylko i wylacznie suplementy dla sportowcow...
Proszę podaj taką wyspecjalizowaną firmę. Chętnie więcej się o niej dowiem. Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|

|
 |
|
konradzik |
Post #5 Ocena: 0 2014-05-16 18:09:01 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-16 17:50:52, ewamik napisał(a):
Pierwsze slysze,zeby siegac po suplementy diety ,zamiast owocow itd. Tego jeszcze nie slyszalam.
Zazwyczaj lekarze jak i dietetycy zalecaja zroznicowana diete bogata w warzywa i owoce,a Ty polecasz suplementy.
Mam tytuly mistrzostw polski oraz czlonkostwo w reprezentacji kraju . oraz roznego rodzaju kursy min u dietetykow i trenerow kadry narodowej. Nie sprzedaje suplementow  pozatym nie ma mnie w uk obecnie... Zalezy na jakim jestesmy etapie... Jesli utrzymywania formy badz robienia masy ok mozna zjesc cos raz na jakis czas a nie jesc dzien dnia tony owocow. Przy redukcji wagi ten cukier z owocow powodouje wyrzut insuliny i odkaldanie sie tluszczu
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-05-16 18:10:19 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
konradzik |
Post #7 Ocena: 0 2014-05-16 18:12:44 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-16 17:37:16, karjo1 napisał(a):
Czym sie rozni firma farmaceutyczna od firmy produkujacej suplementy dla sportowcow, mam na mysli podstawowe zadania firmy?
Korzysci ze zrocnicowanej diety, udzialu owocow i warzyw w niej, miodu sa dosc oczywiste i do znalezienia w necie w chwile.
Poprosze o te 'zdrowsze' zamienniki i dowody na szkodliwosc nieprzetworzonego pozywienia.
Tym ze firma produkujaca suplementy robi badania stricte na grupie docelowej tj na sportowcach i pod tym katem dobiera skald oraz formy suplementow. Oraz sa duzo tansze od firm farmaceutycznych.
Oczywiste czyli jakie? bo od 3 postow nie potrafisz tego zdefiniowac. Zroznicowana jak najbardziej nie karze ci dodziennie jesc tego samego...
Nie pisze o szkodliwosci dla organizmu pozywienia a pod katem odkladania sie tkanki tluszczowej i dbania o wyglad...
|

|
 |
|
PeterGriffin |
Post #8 Ocena: 0 2014-05-16 18:14:20 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2012 Skąd: Mcr |
Cytat:
2014-05-16 18:10:19, ewa28300 napisał(a):
Zadziwiające rzeczy piszesz... To dlaczego cukrzykom nie wolno jesc owoców co najwyżej gotowane?
Nie wiem skąd tę bzdurę wzięłaś, ale cukrzycy jak najbardziej mogą jeść część owoców. Semper Invicta, Semper Heroica!
|

|
 |
|
ewamik |
Post #9 Ocena: 0 2014-05-16 18:14:43 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat:
2014-05-16 18:09:01, konradzik napisał(a):
Cytat:
2014-05-16 17:50:52, ewamik napisał(a):
Mam tytuly mistrzostw polski oraz czlonkostwo w reprezentacji kraju . oraz roznego rodzaju kursy min u dietetykow i trenerow kadry narodowej. Nie sprzedaje suplementow  pozatym nie ma mnie w uk obecnie... Zalezy na jakim jestesmy etapie... Jesli utrzymywania formy badz robienia masy ok mozna zjesc cos raz na jakis czas a nie jesc dzien dnia tony owocow. Przy redukcji wagi ten cukier z owocow powodouje wyrzut insuliny i odkaldanie sie tluszczu
Tytuł? Jaki tytuł? Czego? Z jakiej dziedziny?
Gdzies tam komuś radziłeś,aby zachamowac apetyt,nalezy jeśc cebule i pic ocet spirytusowy. Rzeczywiście,bardzo zdrowe podejście z tym octem
A ha ,Ewa Chodakowska ukończyła szkołe pilatesu w Atenach. Z kolei jej mąz Levteris jest bardzo znanym i cenionym trenerem personalnym w Grecji- ukończył studia.
Nie wierzę,że facet pozwala na to,aby jego żona pokazywała złe ćwiczenia.
[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 16-05-2014 18:19 ]
|

|
 |
|
konradzik |
Post #10 Ocena: 0 2014-05-16 18:19:38 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-16 18:10:19, ewa28300 napisał(a):
Cytat:
2014-05-16 17:32:29, konradzik napisał(a):
Cytat:
2014-05-16 17:27:07, ewa28300 napisał(a):
Cytat:
2014-05-16 16:43:09, konradzik napisał(a):
Po to ludzie wymyslili suplementy diety.
Zeby firmy farmaceutyczne mogły zarabiać wiecej i wiecej. Przede wszystkim zdrowe odzywamie jak najwiecej warzyw, chudego mięsa, ryb, z owocami bym uważała bo maja cukier, a ten w nadmiarze odkłada sie w organizmie w postaci tłuszczów. No i oczywiscie dieta musi byc zróżnicowana, nie jemy w kółko jednych i tych samych produktow.
Z owocami nie jest tak do konca. Mozna wcinac arbuza czy truskawki z rana bez zadnego problemu maja znikoma ilosc cukru w stosun
Zadziwiające rzeczy piszesz... To dlaczego cukrzykom nie wolno jesc owoców co najwyżej gotowane?
Owoce generalnie sa ok, ale bez przesady, zreszta jak wszystko.
Cytat:
Niestety tak wlasnie ludzie mysla a pozniej wygladaja jak wygladaja
Ja wyglądam w porządku, nie jestes lekarzem to nie zmieniaj mi diety. Do duplementow diety mnie nie przekonasz, nie jestem sportowcem uprawiam ruch tylko dla zdrowia, a nie wyczynowo. Niestety ludzie myślą tak jak ty bo ktos na tym zarabia.
sama sobie odpowiedzialas czemu nie wolno... bo zjedza owoc maja duza ilosc cukru w organizmie i musza podawac insuline... bo nie produkuja wlasnej...
Do Twojej wiadomosci  mam pod swoja opieka 43letniego lekarza medycyny  Wlasnie przez ludzi takich jak ty inni nie chca sie przekonac i wygladaja jak wygladja... bo przez twoje komentarze sa rowniez anty nastawieni
|

|
 |
|