MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kolejny oszukany w Londynie - koszmar !

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Cruzcampo

Post #1 Ocena: 0

2013-04-26 16:42:45 (12 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Cytat:

2013-04-26 15:51:27, galadriel napisał(a):
Cytat:
Z lotniska zazwyczaj odbiera sie prezesow firm kooperujacych, a nie spawaczy (bez urazy).

Support Worker'ow (opiekun niepelnosprawnych, bez kwalifikacji wtedy jeszcze) i zreszta sprzataczy tez odbieraja. Z autopsji pisze.

Jakby na to nie patrzec, spawacz to przy mnie specjalista/ fachowiec.

: )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 26-04-2013 15:52 ]

Mieszkam 20 km od Gibraltaru(prawie UK) i znam spora grupe Polakow pracujacych w prywatnej stoczni remontowej(spawacze wlasnie) .. Maja do dyspozycji mieszkanie, samochod, pare innych gratisow, ale nigdy nie slyszalem , aby ktos firmy w ktorej pracuja pedzil na lotnisko odebrac nowych potencjalnych pracownikow.. Ale to Hiszpania.. inne zwyczaje
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

myfreedom

Post #2 Ocena: 0

2013-04-26 22:53:42 (12 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

Cytat:

2013-04-26 15:55:55, ewamik napisał(a):
Tak trzeba robić równiez w UK.
Za każdym razem gdy jedziemy na wakacje gdzieś tam,czy tez do Polski,mój mąz dzwoni do poszczególnych banków i mówi,że jedzie tam i tam na taki i taki okres. Dodatkowo prawdopodobnie będzie tankował w Niemczech i uzyje karty.
Bank o tym wie i odbokuje kartę za granicą.
Ty tego nie zrobiłes być może i dlatego miałeś taką hecę

no nie, to to chyba dziala w odwrotna strone, bank moze zablokowac twoja/je karty gdy masz takie zyczenie ale by dzwonic proszac o odblokowanie raz w miesiacu..

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-26 23:07:24 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2013-04-26 23:11:27 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Przecież przeżył i wrócił, może ubozszy w bagaż fizyczny, ale na pewno bogatszy w "bagaż" życiowy.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-26 23:16:28 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2013-04-27 00:10:38 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
od dluzszego czasu bralem pod uwage wyjazd do UK, zaczalem rozsylac swoje CV przez jobcenter gov.

Cytat:
Ktoregos pieknego dnia otrzymalem oferte od wiarygodnej firmy

Cytat:
Aha no i zaznacze ze nie przyjechalem do pracodawcy ktorego sam znalazlem - tylko ow pracodawca znalazl mnie.

Brzmi prawie jakby szpiegowska satelita wyszukala pracownika...ale troche miala ulatwione zadanie, w formie anonsu- "szukam pracy"...

Cytat:
po tygodniu bylem juz na miejscu w Londynie

Cytat:
godzina byla juz pozna (ok 19:30) opozniony lot... niestety nie dalo rady wczesniej

Stansted nie przyjmuje lotow przed 18???

Cytat:
znalazlem hotel...o zaporowej cenie nie wspomne, ale powiedzmy ze bylem na to przygotowany (chociaz na 1-2noclegi)

Cytat:
nie przyjechalem do Wielkiej Brytanii "na dorobek" za wszelka cene

Cytat:
Na karcie pusto (Polska), w gotowce ostatnie 43Funty

Ile teraz wynosi "wszelka cena"? 40 funtow w kieszeni, czy mniej?

Cytat:
o 8 rano bylem juz na lotnisku, a rodzinka rezerwowala mi bilet na kolejny dzien.

Cytat:
mialem dokladnie 40sek z zegarkiem w reku na posegregowanie bo pracownik lotniska ostentacyjnie zaczal wpisywac jakis tam kod do zamykania gate'u

Trzeba bylo inaczej rozplanowac ta dobe na lotnisku...

Cytat:
Ja nie przywyklem do takiego traktowania

Cytat:
Jak moge wykonac testy praktyczne nastepnego dnia skoro po nocy spedzonej w 8*C nie bylbym w stanie nic zrobic nastepnego dnia.

Lekka sugestia...przyleciec dzien wczesniej, odpoczac, isc na spotkanie jak normalny czlowiek.

PS Nie zdziwilabym sie jakby autor tematu oczekiwal referencjji od niedoszlego pracodawcy...w nastepny piatek...*DONT_KNOW*
Ada

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-04-27 00:50:04 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2013-04-26 22:53:42, myfreedom napisał(a):
Cytat:

Za każdym razem gdy jedziemy na wakacje gdzieś tam,czy tez do Polski,mój mąz dzwoni do poszczególnych banków i mówi,że jedzie tam i tam na taki i taki okres. Dodatkowo prawdopodobnie będzie tankował w Niemczech i uzyje karty.

no nie, to to chyba dziala w odwrotna strone, bank moze zablokowac twoja/je karty gdy masz takie zyczenie ale by dzwonic proszac o odblokowanie raz w miesiacu..

Nie. Karta Barclays czy HSBC nie działa w Polsce i w całej UE.
Zanim wyjedziesz z UK,musisz powiadomic o tym bank i wtedy oni odblokuja kartę na określony termin i kraje UE.
Tyle razy to już robilismy,wszyscy tak robią

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-04-27 01:00:27 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #9 Ocena: 0

2013-04-27 05:06:58 (12 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Ja mysle ze to moze byc wymyslony temat ale jesli to prawda to facet jest idiota kompletnym. Niby taki fach wszedzie praca a jadac do innego kraju kasy nie bral he he. Tak robia desperaci albo idioci. Moze jeszcze mial byc czerwony dywan na lotnisku bo spawacz z Polski przyjechal buhahaha.

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #10 Ocena: 0

2013-04-27 09:45:34 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Cytat:

2013-04-27 00:50:04, ewamik napisał(a):
Cytat:

2013-04-26 22:53:42, myfreedom napisał(a):
Cytat:

Nie. Karta Barclays czy HSBC nie działa w Polsce i w całej UE.
Zanim wyjedziesz z UK,musisz powiadomic o tym bank i wtedy oni odblokuja kartę na określony termin i kraje UE.
Tyle razy to już robilismy,wszyscy tak robią

Ja tylko sprostuje. Moje dwie karty HSBC (debetowa i kredytowa) dzialaly w Polsce, Niemczech, Francji i naawet we Wloszech przy wynajmie samochodu. Owszem moze sie zdarzyc ze bank zablokuje karte z powodu 'podejrzanych transakcji' czyli zagranicznych transakcji.
I rowniez sie zgodze ze przezornie mozna zawiadomic bank ze wybieramy sie z podroz zeby w razie czego nie bylo problemow.

Pragne rowniez dodac ze karta moze byc zablokowana nawet jak bank wie ze planujemy podroz. Blokada nastepuje automatycznie jest wykonywana przez system. Na naszym koncie bedzie widniec adnotacja ze wlasciciel karty jest za granica i to moze spowodowac ze blokada bedzie szybciej usunieta.

Taki maly off top.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,