MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kolejny oszukany w Londynie - koszmar !

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Samurajka

Post #1 Ocena: 0

2013-04-26 14:35:42 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Nie wiem dlaczego nie załatwiles sobie noclegu na wlasna reke jeszcze przed przylotem,tak w razie cos...Albo chociaz trzeba bylo sprawdzic ten polecony przez pracodawce hotel wczesniej.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cyp3k

Post #2 Ocena: 0

2013-04-26 14:39:26 (12 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2013-04-26 14:28:03, binus1 napisał(a):
Widzisz-cyp3k-zderzyles sie z rzeczwistoscia.Tu nie jest PL.. tu trzeba byc przygotowanym na wszystko....nawet jak myslisz ze masz juz wszystko podane na talerzu.*NO*

Ps
Jakos dupy zadnemu Britonowi nie lizalem...jak mi sie nie podobalo to sie zwalnialem z roboty.Ta opcja jest w dalszym ciagu jeszcze dostepna.:-)
Ciesze sie ze dochodzimy do porozumienia. ;-) Pozdrawiam !
Mowie o skrajnosciach, jesli ktos sugeruje mi ze skoro mam w perspektywie zarobic 15-25GPB na h to powinienem myslec ze Pana Boga za nogi zlapalem ;-) Owszem to sporo, ale pracy w moim zawodzie jest multum, nie tylko GB. A rzeczywistosc, no faktycznie - tutaj zwracam honor, zderzylem sie z nia bardzo mocno.

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #3 Ocena: 0

2013-04-26 14:42:14 (12 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Cytat:

2013-04-26 14:35:42, Samurajka napisał(a):
Nie wiem dlaczego nie załatwiles sobie noclegu na wlasna reke jeszcze przed przylotem,tak w razie cos...Albo chociaz trzeba bylo sprawdzic ten polecony przez pracodawce hotel wczesniej.

Nie sadzilem ze bede mial az taki problem ze znalezieniem noclegu. Pewnie gdybym byl swoim samochodem to wskoczylbym w auto i dojechal sobie chociaz do Londynu, ale na ostatni pociag z Carshalton do Victoria/London Bridge juz sie spoznilem. I pozostalo czekanie do 6-ej rano. A pracodawca namiary na hotel podal mi dopiero po przyjezdzie na umowione miejsce spotkania... pewnie ze bym sprawdzil wczesniej.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2013-04-26 14:47:39 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-26 14:39:26, cyp3k napisał(a):
A rzeczywistosc, no faktycznie - tutaj zwracam honor, zderzylem sie z nia bardzo mocno.

Jak to mówią człowiek się uczy i nabiera doświadczeń przez cale życie. Młody jesteś (23lata) to zapisz to sobie jako malutką lekcje życia.
Ja jeszcze na przyszłość podpowiem iż poważna firma z wielomilionowymi obrotami pracownikowi którego chce koniecznie zatrudnić opłaciłaby nie tylko podróż(w dwie strony) ale także zapewniła transport już z lotniska.
A swoja droga to cała ta historia musiała się wydarzyć już jakiś czas temu chyba...? Ryanair kasuje 60f za bagaż odprawiany przy bramce...

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #5 Ocena: 0

2013-04-26 14:56:31 (12 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Tak wlasnie musze to potraktowac, aczkolwiek UK znalem glownie z opowiesci (kiedys bylem turystycznie w Maidstone) i powiem szczerze, wiekszosc opowiesci jest mocna wyimaginowana. Pewnie zyje sie latwiej ale odrzucil mnie widok polakow "lansujacych" sie na sile na bialych "Gangsta" ;-) Czy dresiarzy podrozujacych z alkoholem w dloni pociagami na przedmiescia... i klnacych w nieboglosy podczas rozmowy telefonicznej. Ale moze to wlasnie tak wyglada brytyjski lifestyle ? Nie wiem ;-)

Ta historia wydarzyla sie w tym tygodniu, facet wyjal mi kwity na rowne 50F (takie paski do oznaczenia bagazu) moze tam jeszcze jakies oplaty manipulacyjne doliczaja ? Nie wiem bo tak jak mowie odwrocil sie plecami i mial mnie gdzies, czekal tylko na kase do reki...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2013-04-26 15:11:39 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:
wiarygodnej firmy, zajmujacej sie utylizacja odpadow organicznych na terenie Londynu.

co z tego, ze firma obraca milionami, jak ma tysiace chetnych do pracy juz mieszkajacych w Londynie?

ps. a to nie przypadkiem sortownia w Kent? jak tak, to zwykla robota przy tasmie za minimum... 8-)

Do góry stronyOffline

cyp3k

Post #7 Ocena: 0

2013-04-26 15:28:56 (12 lat temu)

cyp3k

Mężczyzna

Nie nie, jako "tasmowy" to nawet bym sie nie pchal do GB - za duza konkurencja ;-) Ale owszem sortownia - jestem spawaczem, mialem wykonywac siec rurociagow cisnieniowych z odbiorami dozorowymi.

Do góry stronyOffline

Cruzcampo

Post #8 Ocena: 0

2013-04-26 15:45:37 (12 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Ja bedac na Twoim miejscu zaczalbym chryje z bankiem w PL, ktory obsluguje Twoje konto :-) .. Powiedz mi w jaki sposob karta przypisana do Twojego konta, na ktorym byly srodki nie zadzialala w UK?? W konsekwencji musiales nocowac dwie doby na dworcach, przez co zmeczony i sfrustrowany, nie mogacy dokonac doplaty za nadgabaryt zostawiles wazne dokumenty nie wiadomo gdzie :-) . Niedoszlego pracodawce zostaw w spokoju, bo tu nic nie ugrasz.. Nawaliles Ty a nie on.. Z lotniska zazwyczaj odbiera sie prezesow firm kooperujacych, a nie spawaczy (bez urazy).
Jestes modelowym przykladem oszoloma :-).. "oto jestem" i wszyscy maja skakac ..
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2013-04-26 15:51:27 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Z lotniska zazwyczaj odbiera sie prezesow firm kooperujacych, a nie spawaczy (bez urazy).

Support Worker'ow (opiekun niepelnosprawnych, bez kwalifikacji wtedy jeszcze) i zreszta sprzataczy tez odbieraja. Z autopsji pisze.

Jakby na to nie patrzec, spawacz to przy mnie specjalista/ fachowiec.

: )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-04-2013 15:52 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2013-04-26 15:55:55 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Wyjeżdzając za granicę,należałoby powiadomić bank,w którym mamy kartę.
Oni wtedy uaktywnią karte poza granicami kraju.
Tak trzeba robić równiez w UK.
Za każdym razem gdy jedziemy na wakacje gdzieś tam,czy tez do Polski,mój mąz dzwoni do poszczególnych banków i mówi,że jedzie tam i tam na taki i taki okres. Dodatkowo prawdopodobnie będzie tankował w Niemczech i uzyje karty.
Bank o tym wie i odbokuje kartę za granicą.
Ty tego nie zrobiłes być może i dlatego miałeś taką hecę

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,