MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kontrole Celne przy podróży autobusem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-08-18 14:50:29 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2014-08-18 15:22:37 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-08-18 14:50:04, Deportowany napisał(a):
Auto bylo przecietne. Bylem wtedy jeszcze na studiach jeszcze. Mialem leona seata 03 reg w podstawowej wersji.

No tak zupelnie przecietne auto. Wiem, ze minivany i inne tego typu auta lubia rozbierac. To samo bylo zreszta kiedys na polskiej granicy, kontrolowano je bardziej szczegolowo.
Cytat:

2014-08-18 14:50:29, MankaBanka napisał(a):
Ja jechalam z rodzina 11.08 nikt mnie o nic nie pytal,paszportu nie chcieli nie zatrzymywali itp widocznie wyrywkowo to robia

Ja tez wiele razy przejechalam przez granice bez zadnej kontroli, glownie w nocy, ale czasami zdarzaja sie nadgorliwcy.

A jak sie mnie pytaja skad wracam, to zwykle mowie, ze z Niemiec. W koncu nie bede wymieniac wszystkich krajow, przez ktore przejechalam.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-08-18 17:42:39 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Mój pierwszy wjazd do UK w 2004 dzięki koledze (A właściwie chłopak koleżanki Beaty, współlokatorki z akademika) był właśnie autokarem. Przyjechałem na miesięczny urlop do UK, odwiedzić młodą :>

Odstawili autokar na granicy i trzepali. Później miałem chyba ze 2 razy przygody że samochód mi przeglądali, ale tylko na zasadzie otworzyc tylna klape ... dziękuje.

A na lotnisku... też na samym początku. Gdy zapadła decyzja że zostaję tu, pojechałem do Polski na kilka dni by dokonczyć sprawy z firmą, sprzedac klientów, załatwić urzędy itd, w efekcie kilka dni i nocy nie spałem.

Wracając do Uk wyglądałem i nawet czułem się pijany.
Typowy anglik w turbanie, zaczepił mnie w komorze celnej i zadali kilka pytań o zawartość bagażu, widziałem że łapiąc za zamek bacznie mi się przygląda.
Szczerze mówiąc tyle razy w życiu miałem do czynienia z kontrolami osobistymi i nielegalnym przewozem legalnych "dewiz" że teraz nawet jak bym miał koks w walizce to bym nawet okiem nie mrugnął. :))) Odpowiedziałem przeciągle i w stylu mam wy@ bo tak miałem NO

Otwarł do połowy i "przegrał" :> Zamknął i kazał iść dalej.

Przy lotach do i z różnych krajów, zwłaszcza Hiszpania często widziałem jak patrole z psami zatrzymywały ludzi na lotnisku.

Wiem od celniczki, że na granicy po prostu mają "wytypowane" kierunki skąd czego mają szukać.
W zasadzie to się trzyma kupy i jest logiczne.

A z historii
Nic nie przebije jaj na granicach między DDR i Polską, DDR i RFN, i niezłe cyrki były zawsze między węgrami i Austrią.

Moja nazwijmy to przyjaciółka, bo przecież coś nas łączyło... no dobra, te kilkanaście centymetrów hahahahaha
Ale na poważnie.
Węgierka zawsze przechodziła granicę biegiem, a ja kurde niemal jak u ginekologa :>
Nie wiem czy wiecie, ale w tamtych czasach każdy węgier będąc w Austrii miał za punkt honoru i "obowiązku", przywieść narzędzia i elektronarzędzia, wozili całymi walizkami, usiłując uniknąć cła :)))

A jajo było takie że nawet węgierscy Celnicy uznawali Austriaków za przyjaciół i olewali prawo, o ile jechał swój :))))

Ech, były draki, wspomnień wiele, jak by nie patrzeć, emigrantem jestem od 72 lub 73 roku ale wiem jedno, nie chciał bym by te czasy wróciły :/
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2014-08-27 11:27:22 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2014-08-27 11:31:07 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jak jechalam do Europy w zeszlym tygodniu to zatrzymywali wszystkich jak leci, w Dover. Widocznie nudzili sie o 2.00 w nocy.

W sumie sprawdzali tylko zawartosc bagaznika i zagladali do srodka auta, ale np nikt nie sprawdzal mi paszportu i nie zadawali pytan poza tymi w stylu: czy mam bron, czy mam noz. Szkoda, ze nie mialam jakis nozy kuchennych, byloby zabawnie.

Z powrotem robili lapanke przy wyjezdzie z promu, ale tym razem nie wylosowali mnie. Chwala im za to, bo nie po to place za priority boarding/disembarking, zeby potem tracic czas na kontrole.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: +1

2014-08-27 12:44:34 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2014-08-27 13:11:59 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

To sie nazywa oszczednosc czasu. Bardzo irytujace, gdy czas ktory mozna poswiecic na sen, marnuje sie na kontrole.

Skusilam sie ostatnio na prom dla 50 funtow roznicy i unikniecia ryzyka uszkodzenia felg, ale mysle, ze nie bylo warto. Brak elastycznosci co do godziny odplyniecia, przy najtanszych biletach i ryzyko kontroli po zjezdzie z promu. Do tego prom jest dalej niz tunel.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

malinowka

Post #8 Ocena: 0

2014-08-27 14:38:54 (11 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Cytat:

2014-08-27 13:11:59, Richmond napisał(a):
To sie nazywa oszczednosc czasu. Bardzo irytujace, gdy czas ktory mozna poswiecic na sen, marnuje sie na kontrole.

Skusilam sie ostatnio na prom dla 50 funtow roznicy i unikniecia ryzyka uszkodzenia felg, ale mysle, ze nie bylo warto. Brak elastycznosci co do godziny odplyniecia, przy najtanszych biletach i ryzyko kontroli po zjezdzie z promu. Do tego prom jest dalej niz tunel.

to może to Cię zadowoli...
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-08-27 14:43:21 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jak beda zabierac samochody na poklad ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #10 Ocena: 0

2014-08-27 14:48:58 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Richmond ciekawe jakby nie bylo tych kontroli, ktore zabieraja tyle Twojego cennego czasu...
Sadze, ze wowczas bys o te kontrole w duchu prosila...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,