MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kontrole Celne przy podróży autobusem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2014-08-04 21:53:49 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-08-04 21:40:31, krakn napisał(a):
hm, widzę że coraz więcej ludzi takich co nie pamięta jak to jest na granicy.

Mamy 2014r, Unie Europejska, strefe Schengen (nie w UK), itp. Nie widze powodu, zeby godzic sie na przesluchanie inwazyjnym tonem i traktowanie jak przestepce, ktory na pewno cos ukrywa i przewozi w bagazniku. Jak sie przekracza granice co tydzien, to jest to wyjatkowo upierdliwe.

Ich ton sprawia, ze jestem rownie niemila dla nich, jak oni dla mnie.

Po ostatnich informacjach o zwiekszonej kontroli na lotniskach ograniczylam latanie, bo cenie swoja godnosc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-08-05 05:58:13 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Dla mnie oni są nie tyle nie mili co po prostu są konkretni i sluzbowi.
Fakt może lepiej gdyby byli jak londynska policja, ale to nie ten sam rodzaj służby.
Celnicy są bliżej służby wojskowej niż policji.

No tak niestety jest, służby graniczne są ciągle jak na wojnie, wielokrotnie codziennie udaremniaja przemyt, nielegalne usiłowanie wjazdu itd.

Gdy robi się setki razy to po prostu jesteś jak automat.

Mimo że wszystkie pojazdy są prześwietlane, nie tylko ciężarówki, to
Wczoraj na M25 znaleziono kilkunastu imigrantów z Afryki. Więc ta szczelność granicy też jest średnia.

Ja tam do nich zawsze z uśmiechem, może bez sensu, ale przekonałem się że to znacznie skraca czas przesłuchania. Jakiekolwiek poirytowanie to dla nich sygnał że możliwe że masz powód do zdenerwowania.

A osoby które często tak jak Ty przektaczasz granicę są z automatu podejrzane, nie czarujmy się, po prostu sprawdzają czy nie robisz za muła.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2014-08-05 07:45:32 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Najlepiej nie wychodzic z domu, ale to tez podejrzane ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

michalko

Post #4 Ocena: +1

2014-08-05 14:04:55 (11 lat temu)

michalko

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2014

Nie mam nic przeciwko szybkiej kontroli... polak, niemiec, bulgar czy kolorowy to bez roznicy. Dobrze, ze sprawdzaja - czuje sie dzieki temu bezpieczniej.

Nawet idac do pubu czy na koncert stoja karki i oklepuja nas ale to dla naszego dobra...

Ludzie nie patrza takimi kategoriami dopoki "cos sie nie stanie" a pozniej milion pytan i wyrzutow, ze przeciez mozna bylo temu zapobiec.

Nie majac nic do ukrycia przejezdzajac przez granice nie mam powodow do zdenerwowania... pare pytan wcale nie boli tym bardziej, ze nie jest to policja polska, ktora przy zatrzymaniu na kontrole nie pusci cie bez mandaciku za "cos".

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2014-08-05 15:06:23 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

"Nie mam nic przeciwko szybkiej kontroli... polak, niemiec, bulgar czy kolorowy to bez roznicy."

Albo "Polak. Bułgar" - Niemiec nie. Z kolorowym też trzeba uważać, bo może mu odje... albo będzie się skarżył o rasizm. Także może poprzestańmy na wersji "Polak, Bułgar". Tak wygodniej.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2014-08-05 15:26:49 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Deportowany

Post #7 Ocena: 0

2014-08-18 01:04:53 (11 lat temu)

Deportowany

Mężczyzna

Z nami od: 02-03-2011

Dodam, ze najbardziej upierdliwi sa przy eurotunnelu....

Kiedys zdarzylo mi sie wybrac do Belgi na jeden dzien to po powrocie, zadawali pytania z postu wyzej. Oprocz tego sciagali tez probki na zawartosc narkotykow ze wszystkich powierzchni samochodu ktore mogly byc dotykane, klamki, kierownica. Co sie okazalo, ze logiczne i sprawne odpowiedzi nie wystarczyly. Narkotykow tez nie wykryto, bo nie mam wogole kontaktu z nimi a auto mialem juz od dawna.

Efekt tego byl, ze 3 facetow w garazu rozebralo mi samochod do golej blachy, nie przebierajac w srodkach miedzyinnymi rozcinajac scyzorkiem wykonczenie bagaznika. A celniczka zadawala mase niepotrzebnych, wrecz osobistych pytan.

Bilans strat: ok 45min trzepanki, nerwy, stres a w dodatku nastepnego dnia samochod pierwszy raz nie odpalil, okazalo sie ze silnik byl totalnie zalany paliwem. Od tamtej pory woze ze schowek wypchany roznymi rachunkami i smieciami.

Do dzisiaj zastanawiam sie, czy moglem zlozyc gdzies skarge, za uszkodzenie pojazdu i czy mialbym szanse cos wywalczyc.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2014-08-18 08:49:51 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

To faktycznie nie przypadles im do gustu. A jakie auto, moze jakies typowe, ktore sprawdzaja? Rocznik, model?

Nie wiem czy mozna zareklamowac uszkodzenia samochodu, ale chyba powinna byc taka mozliwosci. Trudno cos znalezc w google, bo wyszukuje zupelnie co innego. Jakby mi zaczeli ciac scyzorykiem nowe auto, to urywalabym glowy na miejscu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #9 Ocena: 0

2014-08-18 12:23:11 (11 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

W piatek tez przekraczalem euro tunel -2doroslych i 2dzieci . Przy kontroli paszportow pytania:
Do Polski jedziecie?
Na jak dlugo?
Czy to twoj samochod?
I na koniec Polski "do widzenia"
Zaraz potem nastepni skierowali nas i 4 inne auta pod wiate i aniquilar:
twoje auto?
gdzie jedziesz?
Po czym jakimś pędzelkiem pojezdzili po kierownicy i wszystkich klamkach zewnętrznych.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Deportowany

Post #10 Ocena: 0

2014-08-18 14:50:04 (11 lat temu)

Deportowany

Mężczyzna

Z nami od: 02-03-2011

Auto bylo przecietne. Bylem wtedy jeszcze na studiach jeszcze. Mialem leona seata 03 reg w podstawowej wersji.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,