MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Londonistan

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 45 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 43 | 44 | 45 ] - Skocz do strony

Str 9 z 45

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Zibens17

Post #1 Ocena: 0

2013-04-01 01:00:34 (12 lat temu)

Zibens17

Mężczyzna

Z nami od: 26-02-2011

Bo Mahomet toleruje iście wybiórczo...Nadstawianie drugiego policzka nie jest alternatywnym rozwiązaniem..Krew jego wyznawców spływa podczas kolejnych emisji-kolejnych wiadomości z tego Świata.Krzywda znajduje swoje uzasadnienie tudzież gdy intelekt "ją" przerasta potrafi dokopać,spalić czy też wysadzić..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-01 01:15:07 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-01 01:21:37 (12 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2013-04-01 00:54:00, sssid1 napisał(a):
Ale wy macie teksty. Sory ale oczy bola od tych ocen..
Osobiscie uwazam ze kazda religia to lekkie pranie mozgu, ale to tylko moje zdanie ..
Natomiast Wasze teksty to juz podchodzi pod rasizm, kazdy ma prawo wyznawac taka religie jaka mu odpowida przynajmniej tu w Europie. Niektorzy potrafia nawet z tej religii wyciagnac cos pozytywnego, stosowac sie do regul, ale w pozytywnym sensie, a nie Wy tu o jakis bombach i praniu mozgu. Tak samo mozg ryje katolicka sieczka, co za roznica?! Kazdy wyznaje i wierzy sobie w co chce, nie wiem o co te wojny tu toczycie.. I nie obrazajcie nikogo, najpierw na siebie spojrzcie proponuje.

Ja tez uwazam ze Europie blizej do chrzescijanskiej religii, jej zasad i tolerancji i to powinni uszanowac przybysze czy wyznawcy innych religii, a u siebie niech wprowadzaja swoje religijne prawa. Ale nie przesadzajmy nie wszystkie zasady innych religii sa zle, sa ludzie ktorzy wyciagaja pozytywy i nimi kieruja sie idac przez zycie, skoro juz musza w cos wierzyc niech sobie wierza, byle nie odbierac praw reszcie spoleczenstwa, proste

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sssid1</i> 01-04-2013 01:01 ]

Wszystko ok tylko martwi mnie "Niektórzy potrafią nawet z tej religii wyciągnąć cos pozytywnego" z naciskiem na "niektórzy" :-]

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #4 Ocena: 0

2013-04-01 01:29:02 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Cytat:

2013-04-01 01:15:07, wiciazkruzewnik napisał(a):
Niektorzy dalej nie rozumieja podstawowych pojec - gdy ,,brzydko''(brodaci turbaniarze) wyrazam sie o muzulmanach to nie interesuje mnie ich kolor skory wiec prosze, nie placz Tu rasizmem Bo brzmi gimnazjalnie.

Wyobraz sobie, ze po tym padole tez chodza biali muzulmanie.

Moze zle to ujelam jesli juz chcesz sie czepiac, nie chodzi mi o rasizm z powodu koloru skory, ale z powodu religii. Moze lepiej byloby to nazwac ksenofobia- strachem przed obcymi, innymi lub szowinizmem. W kazdym razie widze w tym watku tresci nawolujace do nienawisci na tle religijnym. To tyle dla wyjasnienia. Ide spac. Bijcie sie dalej

Do góry stronyOffline

darmund

Post #5 Ocena: 0

2013-04-01 01:43:24 (12 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

W związku z tym, że niedobrze jest mówić o czymś czego się nie zna, chociaż trochę, zacząłem zagłębiać się ponownie w Nowy Testament który jest podstawą chrześcijaństwa oraz dla porównania w Koran.
Faktem niezaprzeczalnym (bynajmniej dla mnie) jest to, że niezależnie od tego czy jest NT czy Koran każdy może zinterpretować to co przeczytał po swojemu i może podpierać różnorakie teorie cytatami z tych Ksiąg.
Odebrałem jednak wrażenie, że Koran jest bardziej nietolerancyjny w swoim przekazie. W szczególności dotyczy to nie-muzułmanów, czyli niewiernych.

http://www.poznajkoran.pl/koran/niewierni/

[ Ostatnio edytowany przez: darmund 01-04-2013 01:46 ]

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #6 Ocena: 0

2013-04-01 01:58:18 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

No chyba nie zasne..
Jeszcze tylko dodam ze tez bardzo nie podoba mi sie podejscie muzulmanow w stosunku do psow oraz ogolnie do zwierzat. Tego pojac nie moge zwierze musi sie wykreawic na zywca zanim zostanie zjedzone-prosze mnie poprawic jesli sie myle.
A pies nie moze przebywac w jednym pomieszczeniu z muzulmaninem bo to obraza jego uczucia religijne, pies jest dla nich zwierzeciem nieczystym...
To sa jak dla mnie idiotyczne przykazania, pojac nie moge i nie lubie ludzi ktorzy zle traktuja zwierzeta. Ale nie chce wszystkich do jednego wora wkladac.
A chrzescijanie, katolicy : zakaz uzywanie prezerwatyw i antykoncepcji, zakaz aborcji w przypadku gwaltu, zakaz in vitro..
Jedni i drudzy powinni troche pojsc z duchem czasu. Sa bardziej humanitarne metody zabijania, a o katolikach to juz nie wspomne. Sredniowiecze..

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-04-01 07:50:05 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-04-01 07:52:19 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2013-04-01 08:48:48 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Człowiek wyraził swoje poglądy w nadziei, że może to tutaj zrobić szczerze. Wyraził nieporadnie, zgadza się, z błędami.
Jednak inne ataki na niego trącą hipokryzją i próbą nałożenia knebal poprawności politycznej.
Ataki na Kościół w ramach dyskusji z kimś kto nie lubi islamistów to z kolei jakiś bezsens - co ma piernik do wiatraka? Grzechy Kościoła, to grzehcy Kościoła. Owszem pogadajamy o nich, ale to inny temat oraz ich zaistnienie nie usprawiedliwia działań innych fanatyków. Abstrahując od tego, że często opierają się one np. na zupełnej nieznajomości historii (przyczyny wypraw krzyżowych, chronologia wydarzeń, skala i umiejscowienie działalności inwkizycji itp.).
A ja też brodatych fanatyków mam dość i gdyby zaistniały w moim kraju, to sam bym użył i dozbroił np. bojówki Arki Gdynia, aby zrobiły z tym porządek. Bo normalnymi drogami się nie da...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2013-04-01 12:05:01 (12 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2013-04-01 01:15:07, wiciazkruzewnik napisał(a):
Niektorzy dalej nie rozumieja podstawowych pojec - gdy ,,brzydko''(brodaci turbaniarze) wyrazam sie o muzulmanach to nie interesuje mnie ich kolor skory wiec prosze, nie placz Tu rasizmem Bo brzmi gimnazjalnie.

Wyobraz sobie, ze po tym padole tez chodza biali muzulmanie.

Jak dorwałem złodzieja we własnym domu to też krzyczał że jestem rasistą.
Islam chce byśmy sie dostosowali do nich w europejskich krajach.
Jeśli chcemy żeby to oni się dostosowali do nas w naszych własnych krajach wtedy jesteśmy rasistami.
A poszczekuje im w tym cała wataha lewackich piesków lub ludzi mający miękki kręgosłup moralny.
Np. politycy którzy liczą na głosy w wyborach oraz kasę z tego.
Cienko to widzę jak ludzie będą się uginać pod pręgierzem poprawności politycznej.
Ale jakiś promyk nadziei jest np ostatnia demonstracja zdaje się w Belgii.
Jeszcze jak napisała poprzedniczka brak benefitów w Polsce pozwala na ograniczenie tego zalewu.
Ja nie jestem aż taki wierzący no raczej mało praktykujący i nie lubię jak inni nachalnie obnoszą się swoją religią ale napisze że jak diabeł ucieka przed święconą wodą tak inni przed krzyżykami i krzyżyk im na drogę.:-] Sam jednak noszę krzyżyk na szyi. Może też poto by mnie chronił przed takimi ludźmi?*ROFL*

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 45 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 43 | 44 | 45 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,