MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Londonistan

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 39 z 45 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 43 | 44 | 45 ] - Skocz do strony

Str 39 z 45

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sssid1

Post #1 Ocena: 0

2013-04-03 22:42:53 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Oj wiciazkruzewnik smiac mi sie chce, ale sobie ideologie dorabiasz szczegolnie z tymi tramwajami to mnie powaliles normalnie. Nikt mnie z Polski nie wygnal, wygnalam sie sama juz wiele lat temu i wcale nie do UK, w innych katolickich krajach tez zdarzylo mi sie zyc i to debre kilka lat.
A jak vifon jadasz to smacznego i ciesz sie z tej "darmowej" sluzby zdrowia w tym kraju, bo moze Ci byc potrzebna.
Na prawde jesli nie podoba Ci sie na co ida twoje podatki, to czemu nie zmienisz kraju? Prosta sprawa i nie bedziesz musial narzekac. Poza tym nie wszystkie wypowiedzi sa na 100% powazne na tym forum, wez na to takze poprawke. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

darmund

Post #2 Ocena: +1

2013-04-03 23:07:27 (12 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Bardzo dobry reportaż o Anglikach którzy przyjęli islam. Zastanawia mnie tylko jedno, dwóch przyjaciół tego konwertyty postawiło tezę, że w naszym zachodnim stylu życia można wpaść w taki utarty tryb życia - w tygodniu praca, w weekend - do dna, to jest racja, ale dlaczego islam? Dlaczego urodzeni i wychowani w kręgu chrześcijaństwa porzucają tą religię dla islamu, często stając się ekstremistami. Dlaczego nie wyjazd do Afryki - pomóc organizacjom chrześcijańskim wspierających tych najbardziej potrzebujących- afrykańskim dzieciom? Dlaczego nie praca jako wolontariusz w hospicjum wspierać ludzi dla których nie ma już nadziei a pozostaje tylko towarzystwo drugiego człowieka w ostatnich chwilach? Dlaczego nie, chociażby, wolontariat w schronisku dla zwierząt?
Co przyciąga? Co jest tak atrakcyjne dla tych ludzi w islamie? Stanie na ulicy i nawoływanie do przejścia na islam bo jeśli nie to czeka śmierć w piekle? Podkreślanie w ten sposób inności? A może możliwość robienia "zadymy"? Odreagowanie? Podobnie jak w czasie ostatnich zamieszek?
Miałem chwilowe wrażanie jakbym widział początki pewnej partii politycznej której przywódca w swoim kraju zgotował 12 lat brunatnej dyktatury.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-04 12:08:50 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2013-04-04 12:27:43 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

layer_embedded&v=K5FuE5Wcv7o#!" target="_blank">islamizcja

Poprawcie mi ten link na filmik,bo cos mi sie zacięło

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 04-04-2013 12:30 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-04 12:30:12 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2013-04-04 12:37:21 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

ten link,co dałam powyżej,chce go umieścić tu,jak ten drugi. NIe wchodzi mi. Cjodzi o to,żeby nie wchodzic poprzez link na YT ale tu oglądac

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #7 Ocena: 0

2013-04-04 13:12:57 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Cytat:

2013-04-04 12:08:50, Tomalski napisał(a):
Cytat:

2013-04-03 22:12:46, wiciazkruzewnik napisał(a):
Dokladnie, nie chce mi sie tlumaczyc, ze wystarczyloby sie prywatnie ubezpieczyc, za szkole dziecka i tak place a tak naprawde utrzymuje bezrobotnych i urzednikow. Na straz pozarna, policje i wojsko nie mam problemow placic. Wiem, ze wydaje sie wam to niemozliwe ale juz dzis wiele z zabiegow nie jest darmowych i ludzie Sa zmuszeni organizowac zbiorki lub brac kredyty.

A wracajac do tematu - kiedy skonczycie dyakusje o wszechogarniajacym ten kraj agresywnym islamie w kontekscie aborcji i pigulek w Polsce? Pierdzielicie bez sensu starajac sie wmowic wierzacym katolikom, ze tez Sa zli a jedynie wy jestescie wyzwoleni Bo wierzycie w kostke sprasowanego makaronu marki Vifon, jestescie zauroczeni zboczencami a o islamie wiecie tyle, Ile nagadaliscie sie z pakistanskim taksowkarzem? Znalazlo sie kilki meczennikow, wygnanych z Polski Bo sie d w tramwaju ruszyc nie chcialo albo z powodu telewizji a w niej Kaczynskiego i narzucania jak macie zyc. Parodia, bawie sie z wami fantastycznie, dobrze ze znam podobnych wam osobiscie Bo pomyslalbym ze robicie sobie jaja specjalnie.

Wsrod polskich jelopow obowiazuje prosta regula. Wystarczy bezmyslnie wszystko jak leci akceptowac ( "tolerancja";), krytykowac Kosciol/katolikow ("zacofanie";)i juz w ten prosty oto sposob jest sie nowoczesnym jewropejczikiem z otwartym umyslem.

Niektorzy w odroznieniu od wiekszosci maja wlasne poglady, nie obchodzi ich ani poprawnosc ani niepoprawnosc polityczna. Wiem ze trudno Ci w to uwierzyc ale niektorzy do myslenia uzywaja wlasnego mozgu i czasem bedziesz sie z taka osoba zgadzac a czasem nie. Nie wszyscy sa tacy sami. Oczywiscie masz pewnie tez racje i sa takze bezmyslne jelopy dla ktorych liczy sie poza, ale to nie sa wszyscy. Zdarzaja sie jednostki myslace tez wyobraz sobie.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: +1

2013-04-04 13:25:37 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: -1

2013-04-04 13:38:06 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-04-04 13:46:47 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 39 z 45 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 43 | 44 | 45 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,