Str 32 z 45 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: -1 2013-04-03 08:46:13 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marklar666 | Post #2 Ocena: 0 2013-04-03 08:58:59 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Kolega united w typowy dla siebie sposob wytoczyl niezawodne dzialo "Argumentum ad personam"
![]() |
OKidoki444 | Post #3 Ocena: 0 2013-04-03 09:04:39 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat: 2013-04-03 08:38:22, ewa28300 napisał(a): Cytat: 2013-04-03 00:06:13, Judyta80 napisał(a): Cytat: 2013-04-02 23:48:58, ewa28300 napisał(a): Judyta, no wlasnie za moich czasow (99% klasy chodzilo na religie) nie byl to problem to teraz jest? Zwlaszcza, ze mniej mlodziezy niz wtedy chodzi na religie?Wiec pozbierac te kilka procent i zrobic im zajecia o osmej lub 15-tej, 16-tej to jest taki problem organizacyjny? Nie sadze. A co do kurii i szpitala to nie sa niestety bzdury, ale fakty. Alicja Tysiac oskarzana o zarobek na nieusmierceniu dziecka walczyla tylko o swoje prawo do zycia w zdrowiu. Wiecej chcesz przykladow? Oczywiscie, ze wiele par czeka na odopcje, ale jeszcze wiecej decyduje sie na skrobanke, mimo ze dziecko nie jest winne gwaltu, ale poczytaj o faktach czy tez mamy zdelegalizowac (pod grozba czego?) i tak nielegalne skrobanki? Aborcje sa, byly i beda, a udawanie, ze ich nie ma jest czysta hipokryzja i poboznym zyczeniem... Z tego co wiem, a mam kontakt, dzieci nie skarżą się na lekcje religii, ani na godziny zajęć, sztuczny problem. Alicja Tysiąc walczyła o odszkodowanie za brak możliwości ...zabicia własnego dziecka ! Jak ona temu dziecku patrzy w oczy codziennie... Fakt, że aborcja jest nielegalna nikogo nie przekona do zalegalizowania tego przestępstwa. Kradzieże samochodów też są nielegalne i też się zdarzają, i jakoś nikt nie marzy o tym, żeby stały się legalne. Śmieszny przykład i niefortunny z tym samochodem. Kobieta nie jest samochodem. Alicje Tysiąc ja akurat rozumiem bo tez mam duża wadę wzroku, co w mojej rodzinie jest genetyczne i prawdopodobnie nigdy nie bede mogła rodzic naturalnie bo w moim przypadku groziloby to pdklejeniem siatkówki. Nie chce być nigdy postawiona przed decyzja czy urodzić czy stracić wzrok, tak jak Pani Tysiąc, ale gdyby tak sie stało to chciałabym mieć prawo do wyboru czy chce podjąć takie ryzyko. Ta kobieta została tego prawa pozbawiona i za to otrzymała odszkodowanie. Słusznie. Co do lekcji religii to zapytaj dzieci, które na nią nie chodzą co sadzą o komforcie posiadania "okienek". Najłatwiej nazwać problem sztucznym albo udać, ze go wogole nie ma. [url=][img][/img][/url]
|
Post #4 Ocena: 0 2013-04-03 09:06:29 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marklar666 | Post #5 Ocena: 0 2013-04-03 09:25:43 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-04-03 09:06:29, ewa28300 napisał(a): Dlaczego mnie atakujesz i czepiasz sie mojej mamy? Bo to ostatni sposób nieuczciwej argumentacji, który stosuje się, gdy wszystkie inne sposoby zawodzą i nie ma szans na wygranie sporu. Pozwolilem sobie odpowiedziec za niego bo watpie zeby robil to swiadomie. Z united mozesz calkiem rzeczowo pogadac o pilce noznej albo screenach z gier komputerowych. Jakbys miala ochote ![]() |
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2013-04-03 09:49:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
W Grecji ,lekcja religii jest w szkole obowiazkowa.To dla nich normalny przedmiot i nikomu nie przyszlo do glowy,zeby protestowac.
Tam tez nie do pomyslenia byloby nie ochrzcic dziecka. O Polsce mowicie-Katoland ale nie wiecie jak jest w innych krajach. Tam Kosciol jest utrzymywany przez Panstwo. W dowodzie osobistym jest rubryczka-wyznanie wiary i kazdy jeden jest "oznaczony" To samo w akcie urodzenia dziecka ,odnosnie rodzicow. Moja corka ma wpisane-ojciec/matka chrzescijanin katolik. Gdy swego czasu Unia kazala zniesc z dowodu osobistego ten wpis,do Aten pod Parlament przyjechalo 1mln wiernych,zeby zaprotestowac. Postawili na swoim ![]() Oni sa dumni z tego-chrzescijanin ortodoks. Nigdy w zyciu nie slyszalam,zeby ktos z nich gadal na religie. Po mszy kazdy z nich caluje ksiedza w reke. Natomiast z ksiazek /programu Cejrowskiego mozna dowwiedziec sie,ze bycie katolikiem,niejednokrotnie uratowalo mu zycie wsrod "dzikich". |
Post #7 Ocena: 0 2013-04-03 09:56:18 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2013-04-03 10:10:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
W tamtych czasach-komunizm,wiele dzieci nie chodzilo do kosciola ze wzgl.na poglady rodzicow.
Zadne dziecko nie bylo przesladowane,poniewaz ojciec czy matka mialo legitymacje partyjna,lub sprawowalo posade panstwowa A kto chcial zadzierac z takimi? Moja siostra wyszla za maz za milicjanta. On nie mogl sie afiszowac z tym. Mial wybor-albo milicja sponsoruje cale weselicho i slub cywilny,albo koscielny i przez 2-3lata nie awansuje. Wybral druga opcje.Nie bylo zapowiedzi nawet. Druga sprawa-ginie milicjant na sluzbie.Zona i dzieci maja wybor-dostaja odszkodowanie oraz caly klopot z pochowkiem zajmie sie milicja ale nie moga wejsc z trumna do kosciola,lub kosciol ale wtedy nie dostaje ani grosza i wszystkim sama zajmuje sie.Zona wybrala pierwsza opcje ale msza byla lecz bez trumny. To bylo przesladowanie. Nimt nikogo nie szczul psami,bo nie chodzil do kosciola. Powiedzialabym,ze bylo odwrotnie. Kolezanki matka nalezala do Jehowych,rowniez nie chodzila do kosciola ani na religie. |
Post #9 Ocena: 0 2013-04-03 10:18:42 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marklar666 | Post #10 Ocena: 0 2013-04-03 10:24:11 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-04-03 09:49:08, ewamik napisał(a): O Polsce mowicie-Katoland ale nie wiecie jak jest w innych krajach. Po pierwsze nie rozumiem skad u was to oburzenie slowem Katoland. Wg statystyk kosciola w Polsce ponad 90% Polakow to katolicy (tak, ja tez jestem w tych 90% ![]() Po drugie wiemy jak jest w innych religijnych krajach, jest gorzej. Ale to nie znaczy, ze nie mozna narzekac na Polske. Cytat: Nigdy w zyciu nie slyszalam, zeby ktos z nich gadal na religie. Przyznam, ze ja tez nie slyszelem, zeby gleboko wierzacy "gadal" na swoja religie. Moze posluchaj co mowia greccy ateisci? Wg statystyk jest ich tam ok. 4%. W kosciele raczej ich nie spotkasz. Cytat: 2013-04-03 09:56:18, united4ever napisał(a): Ja sam nie chodziłem na religie bo m i sie nie chciało , wolałem wtedy wyjść do parku na fajke . I wiesz co ? Nikt nigdy mnie nie prześladował . Zdziwieni ? W szoku ? Ja nie, mnie tez nikt nie przesladowal. To niezbity dowod na to, ze w Polsce takie rzeczy nie maja miejsca. |