Cytat:
2013-04-02 21:08:55, ewa28300 napisał(a):
Ewa masz racje, tylko ze nie bylo tak, ze ktos palnal bzure moze nie jestes w temacie, ale byl taki projekt ustawy, a to juz sa konkretne dzialania.
Ja tez mam w rodzinie wyznawcow prawoslawia i nikt nas z cerkwii nie wyganial, a ich z kosciola rzymskokatolickiego.
Wiadomo, ze wsrod ksiezy zdania sa podzielone, ale problemem jest co innego. Mnie szlag trafia jak widze, ze dzieje sie w kosciele zle, a niektorzy ludzie zaciekle tego bronia tak jakby mieli klapki na oczach. Tak zycza dobrze temu kosciolowi, ze tylko mu szkodza taka postawa i swoim radykalizmem, bo wiekszosc Polakow jest ochrzczona, ale nie zgadza sie z nauka kosciola gloszona wspolczesnie, stosuja antykoncepcje, usuwaja ciaze, zyja w wolnych zwiazkach, rozwodza sie, popieraja in vitro, generalnie ich zycie nie ma wiele wspolnego z niezyciowa nauka kosciola, ale to jest ich kosciol i chca do niego przynalezec i postepowac w okreslony sposob dlatego, ze takiego dokonali wyboru, a nie dlatego ze ktos im to ustawa narzucil czy zabronil. Ja nie kradne, nie zabijam nie z obawy przed wiezieniem, ale dlatego ze chce byc uczciwym czlowiekiem.
Jaki projekt ustawy? Ktoś coś palnął..wiadomo było,że to nie przejdzie.
Jeszcze raz mówię,jak komu nie pasuje religia,nie musi należeć do Kościoła.