Str 27 z 45 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-04-02 17:15:25 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: -1 2013-04-02 17:32:20 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Sprytny007 | Post #3 Ocena: 0 2013-04-02 17:52:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-03-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-04-02 13:39:58, forgetit14 napisał(a): Political correctness bylo wprowadzone, zeby ludzie rozmawiali. tzw "Poprawność Polityczna" została wprowadzona żeby ludziom usta pozamykać, ułatwić gejom życie oraz pozbawić pańtwa tradycji kulturalnych http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/polityczna-poprawnosc-w-wersji-xxl,93841.html [ Ostatnio edytowany przez: Sprytny007 02-04-2013 18:10 ] |
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2013-04-02 17:52:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
co to jest Katoland?
Dziwne,tak pluja na katolików w Polsce,a niech by spróbowali obrazić katolików w Brazylii,Meksyku... Tylko w Polsce nikt nie pociąga za zawleczkę i nie krzyczy -Bóg jest wielki! Natomiast Islamiści krzycza Allah Akbar. W Polsce nikt zmusza do uczestniczenia we mszy Św. Katoland? Co to jest Katoland? |
Post #5 Ocena: -1 2013-04-02 17:53:36 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2013-04-02 18:01:02 (12 lat temu) |
Jesli komuś nie podoba się dana religia,to ok. Jego wybór ale nie krytykuj i nie zaczepiaj,bo to juz jest przesladowanie i obraza uczuć religijnych.
NIkt nie może na siłę zmieniac czyjąś wiarę. Katolicy czy Prawosławni nie chodzą po domach,nie namawiają do zmiany wiary,nie wysadzają innych w powietrze,nie palą Tory,Koranu itd. Oczywiście,że mnie równiez obraża to,co inni mówią na temat mojej wiary. Skoro im się nie podoba,to niech uszanują moje uczucia. |
Post #7 Ocena: 0 2013-04-02 19:58:56 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2013-04-02 20:30:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Trudno porownywac islam z katolicyzmem, pierwszy duzo brutalniejszy w swoim radykalizmie, katolicyzm poszedl odrobine w finezje.
Ot, po prostu wystarczy ogolnokrajowy zakaz aborcji, nakaz religii w szkolach (mozliwosc wyboru przedmiotu zastepczego czesto jest fikcja), publiczne wypomnienie braku wplaty na cele sluszne zdaniem proboszcza, sankcjonowanie i uzywanie kar w stosunku do osob pod opieka kadry scisle powiazanej z Kosciolem, przemoc fizyczna i psychologiczna. Wymieniac mozna dlugo, skutki spoleczne takiej polityki widac w wielu krajach i niepowaznym jest stwierdzac, ze to tylko kwestia nieprzychylnych innosci 'oszolomow', nielicznego odsetka wyznawcow danej religii. I nie tyle to problem wyznawanej religii, co interpretacji i postepowania ludzi uzurpujacych sobie jedyne sluszne przekonania. Do tego dochodzi kwestia roznych kultur, gdzie podstawa powinno byc 'moja wolnosc konczy sie tam, gdzie zaczyna twoja', dostosowanie do norm kulturowych kraju, w ktorym przyszlo nam (wszystkim: muzulmanom, katolikom, ateistom, agnostykom, ewangelikom etc.)zyc, narzucac swoje idee i sposob zycia zamiast zainteresowania poznaniem innego. Pryz okazji, dosc ciekawa sytuacja zdarzala sie kilkukrotnie w pobliskiej szkole podstawowej. W ramach zajec dla rodzicow z bezpieczenstwa internetu, z calej mieszanki kulturowej zjawily sie jedynie kobiety w hidzabach, zadajace dosc zaskakujace pytania ograniczajace sie do pozyskania wiedzy, jak zablokowac dzieciakom dostep do netu, a pozostawic na tyle mozliwosci, by mogly odrabiac lekcje online. |
Post #9 Ocena: 0 2013-04-02 20:44:24 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2013-04-02 20:57:28 (12 lat temu) |
Doskonale wiecie,że in vitro nie jest w Polsce karalne i nie trzeba gadac na wyrost. Ktoś klepnął od rzeczy i juz wielkie larum.
Do tego ma wejśc ustawa,żeby 1-wszy zabieg in vitro odbył się bezpłatnie. Tak samo jest w UK. Nikt w Polsce nie posyła za to za kratki. Od widzimisię księdza zależy czy dziecko rodziców,którzy mają cywilny,bedzie ochrzczone czy też dziecko poczęte z in vitro. Doskonale wiecie,że zdania wśród księzy sie podzielone. Jednakże obowiązkiem księdza jest ochrzcić każde dziecko niezależnie od statusu i metody poczęcia. Tak jak nigdzie nie ma cennika. Troszkę odbiegnę od tematu i powiem,że za mój slub ksiądz chciał 1000zł. Zgodzilismy sie ale chcielismy rachunek. Powiedzielismy księdzu,że drużyna mojego męża chce zapłacić za ślub. Cena spadła do 700zł. KK nie wymaga od współmałżonka zmiany wiary na katolicyzmw momencie zawarcia ślubu. Chrześcijaństwo to nie tylko Katolicyzm. Wiele lat chodziłam do cerkwi,uczestniczyłam we mszy św. Pop nie wygonił mnie. Nie kazał zmienić wiary. Nasz zmarły Papież (dzisiaj jego 8 rocznica śmierci) zawsze dązył do porozumienia miedzy wyznaniami. Nawoływał do przebaczania. Powtarzał,że miłością zwycięzmymy nienawiść. Nigdy nie nawoływał do zemsty,do nawracania. Mówił,że nigdy nikogo nie wolno zmuszać do zmiany wiary. Czy Islam i Chrześcijaństwo różni się? |