MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kobiety w Anglii vs w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Londoner2013

Post #1 Ocena: 0

2013-03-21 00:52:12 (12 lat temu)

Londoner2013

Mężczyzna

Z nami od: 21-03-2013

Cytat:

2013-03-21 00:47:05, ewamik napisał(a):
W Polsce? A i na to jest wytłumaczenie.
Pewnie przyjeżdżasz fajnym samochodem i mówisz,że jestes Polakiem ale urodziłeś się w UK.
Dziewczyna od razu rozpływa sie i ciepło jej się robi. Juz a wizje wyjazdu do UK...nawwt w celach turystycznych. Do tego czasem wtrącisz słówko angielskie.
A i pewnie mozna przyszpanować,zaprosic na kolacje . Dziewczyna oczywiście dostanie kartę bez cen.
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie-urodziłes się tu,mieszkssz tu ale dziewczyny wyrywasz w Polsce

Na początku nie wiedzą one że jestem z UK ani nie pokazuje się z żadnym autem na początku. To fakt że to robi na kobietach wrażenie lecz pomimo tego wydaje mi się że w PL łatwiej jest poznać Polkę niż w Londynie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sssid1

Post #2 Ocena: 0

2013-03-21 00:54:16 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Jesli chcesz poznac dziewczyne z ktora chcesz zostac na dluzej to nie szpanuj bo to nie ma sensu, wiadomo ze na kase poleca te cwane sztuki, a chyba nie z taka chcesz wchodzic w zwiazek. Jesli chodzi o przelotny romansik lub jedna noc szpan to chyba dobry patent i w Polsce pojdzie Ci na pewno duzo latwiej.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2013-03-21 00:59:43 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2013-03-21 00:46:07, sssid1 napisał(a):
jawor81 nie wiem czy tak Polki leca na arabow... Moze zdarza sie to ale chyba niezbyt czesto, chyba jakies naiwne, z niska samoocena, albo to jakas wielka niespotykana milosc. Reszta raczej uwaza na arabow. Polkom podoba sie i imponuje jesli facet jest zaradny, ma prace, nie jest wulgarny przede wszystkim i nie jest pijakiem, czy nie imprezuje zbyt czesto i nie zawala przez to spraw waznych. Najgorzej wypadaja niedorajdy zyciowe szukajace mamusi przynajmniej jak dla mnie. Narodowosc nie ma znaczenia, choc arab jak dla mnie odpada. Ale prawda ze konkurencje za granica macie wieksza wiec trzeba sie bardziej postarac ;) Pozdrawiam. Polka :)

Obudź się.No jasne,że młode siksy leca na wszystko,co jest śniade.
Bywasz czasem w clubach czy pubach?
To jest dla nich egzotyka. Polaków już spróbowały i wiedza jak to jest.Dziewnym zbiegiem okoliczności,panowie z Azji potrafią powiedziec kilka słów po polsku-kocham cie,jak się masz koteczku,dobrze,dzień dobry"
Parę ładnych lat temu,moja koleżanka wyciągnęła mnie do baru. W sumie pierwsze oje wyjście tutaj. Pełno Polek i śniadych. Jedno drugich spragnione.Rozbierali sie wzrokiem. Nigdy więcej tam nie poszłam. Ta sama kolezanka wyciąga mnie do innego baru-salsa.
Tam juz było tylko gorzej. Ścisk,głośno,tłoczno. Każdy jeden,który dowiedział sie,że jestem Polka,odpowiadał-dzien dobry,kocham cie.
Co 2-gi proponował kolacje.W tańcu ich łapy wędrowały tu i tam.
Po 3 godz wyszłam. Nigdy tam nie poszłam.
Na siłowni pytają mnie czy mam wolna kolezanke Polskę,bo szukają Polek.
Mam znajomą z która od czasu do czasu gdzies wyjdziemy cała paczką.Dawno z nia nie wychodziłam do clubu do centrum. Ona gdy tylko pozna faceta,to po 30min juz sie całuje,obściskuje,a za jakiś czas spotykaja się regularnie. Dziewcze często ma złamane serce,bo każdy ja rzuca. Sama niezbyt dobrze mówi po angielsku.
Szczerze? Czasem mi jest głupio,że jestem z Polski,bo zaraz kleja się i proponuja nr telefonu,drinka itd. Czasem mam wrażenie,że hasło-Poland,działa jak lep na muchy.
Żeby było jasne,Polki nie zawsze w śniadych widza przyszłego męża..po prostu fajna zabawa.
Pobawią sie i szukają zaradnego.
Tak samo robią Hindusi. Bawia sie Polką ,a i tak ożenią sie z dziewczyną od siebie.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 21-03-2013 01:01 ]

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #4 Ocena: 0

2013-03-21 01:08:37 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Ewamik moze masz racje ja nie chodze do takich miejsc to i na moje szczescie tego nie widze. Tutaj nie mam zbyt wiele znajomych, za krotko jestem. Ale mieszkalam w kilku innych krajach pare latek i w sumie wiecej slyszalam na takie tematy niz widzialam, nie wiem ile w tym prawdy. Nie obracam sie w towarzystwie naiwnych panienek ze tak to brzydko ujme, tylko wsrod ludzi na poziomie moze dlatego nie czesto widze takie atrakcje. Z drugiej str.w kazdym towarzystwie mozna spotkac taka naiwna panne od czasu do czasu, ale to jest chyba walka z kompleksami. Dziewczyna ktora wie ile jest warta szuka kogos wartosciowego a nie kogos kto jej powie kocham po 5 minutach znajomosci.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-03-21 01:18:50 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

do"takich miejsc" ? Zależy jaki to jest club.
Im bardziej na poziomie(droższy),tym mniej spotkasz tego typu zachowania.
Te dwa cluby,które wymieniłam,to były tanie-jak puby. Dlatego pełno tego było.
Obie strony ida tam po to tylko,żeby kogos spotkać,poznać.
czasem rozmawiamz dziewczynami,czy gdybym była wolnego stanu,to też tak zachowywałabym się? ;)
Na pewno wiele z tych dziewczyn po prostu chce "zaliczyć" Azjatę,porównac z Polakiem itd
Zwykła ciekawośc.
Każda ze stron po prostu bawi się.
W dzisiejszych czasach nie spotkasz juz dziewicy. One wygineły wraz z dinozaurami :)

Do góry stronyOffline

jawor81

Post #6 Ocena: 0

2013-03-21 01:19:31 (12 lat temu)

jawor81

Mężczyzna

Z nami od: 24-12-2011

Cytat:

2013-03-21 00:46:07, sssid1 napisał(a):
jawor81 nie wiem czy tak Polki leca na arabow... Moze zdarza sie to ale chyba niezbyt czesto, chyba jakies naiwne, z niska samoocena, albo to jakas wielka niespotykana milosc. Reszta raczej uwaza na arabow.

No właśnie ja już nie wiem czy to ja się w dziwnych kręgach obracam. Dla mnie to nie ma żadnej logiki ale poznałem dużo polek, które były z arabami. Miasta w których mieszkałem to Birmingham, Doncaster, Oldham i teraz mieszkam w Warrington. Aż mi się wieżyć nie chce że w ciągu 4 lat w tym kraju miałem okazję poznać aż tyle par polka-arab.

Mam generalnie to gdzieś. To wolny kraj. Niech sobie robią co chcą. Tylko niech później nie narzekają, zwłaszcza na tym forum. Moja kobieta jest Chinką, super dziewczyna i każdemu facetowi takiej życzę*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-03-21 01:21:07 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2013-03-21 00:52:12, Londoner2013 napisał(a):
Cytat:

2013-03-21 00:47:05, ewamik napisał(a):
W Polsce? A i na to jest wytłumaczenie.
Pewnie przyjeżdżasz fajnym samochodem i mówisz,że jestes Polakiem ale urodziłeś się w UK.
Dziewczyna od razu rozpływa sie i ciepło jej się robi. Juz a wizje wyjazdu do UK...nawwt w celach turystycznych. Do tego czasem wtrącisz słówko angielskie.
A i pewnie mozna przyszpanować,zaprosic na kolacje . Dziewczyna oczywiście dostanie kartę bez cen.
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie-urodziłes się tu,mieszkssz tu ale dziewczyny wyrywasz w Polsce

Na początku nie wiedzą one że jestem z UK ani nie pokazuje się z żadnym autem na początku. To fakt że to robi na kobietach wrażenie lecz pomimo tego wydaje mi się że w PL łatwiej jest poznać Polkę niż w Londynie

Hmm...jakie to może robic wrażenie? Dotykają Cie paluszkiem i sprawdzją czy jestes żywy,prawdziwy?
Czy fakt,że urodziłes sie tutaj? Za 5lat to juz nie bedzie robiło żadnego wrażenia. :)

Do góry stronyOffline

zealot

Post #8 Ocena: 0

2013-03-21 01:21:56 (12 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2013-03-21 00:41:10, shadow01 napisał(a):
a co do znalezienia sobie tu dziewczyny to tez mozna tylko trzeba wiedziec gdzie szukac...

Widzę że kolega mieszka niedaleko. Gdzie w takim razie trzeba szukać? gidzie są te dobre miejsca?, ja mam kobietę, ale może kolegom doradzę:-]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

sssid1

Post #9 Ocena: 0

2013-03-21 01:42:23 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Cytat:

2013-03-21 01:18:50, ewamik napisał(a):
do"takich miejsc" ? Zależy jaki to jest club.
Im bardziej na poziomie(droższy),tym mniej spotkasz tego typu zachowania.
Te dwa cluby,które wymieniłam,to były tanie-jak puby. Dlatego pełno tego było.
Obie strony ida tam po to tylko,żeby kogos spotkać,poznać.
czasem rozmawiamz dziewczynami,czy gdybym była wolnego stanu,to też tak zachowywałabym się? ;)
Na pewno wiele z tych dziewczyn po prostu chce "zaliczyć" Azjatę,porównac z Polakiem itd
Zwykła ciekawośc.
Każda ze stron po prostu bawi się.
W dzisiejszych czasach nie spotkasz juz dziewicy. One wygineły wraz z dinozaurami :)

Nie trzeba byc dziewica, aby nie byc puszczalska. Nalezy sie cenic. Ja bym takiego araba hehhe, ze tak to juz bardzo brzydko humorystycznie ujme, patykiem przez szmate w kombinezonie nie dotknela, kto wie jaka koze posuwal wczesniej u siebie na wsi. :-]
Raczej na miejscu Polakow balabym sie konkurencji w postaci Hiszpanow, Wlochow, jesli chodzi o sniada skore.
Ale nie maja sie co martwic bo wiekszosc Polek i tak wybiera Polakow :)

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #10 Ocena: 0

2013-03-21 01:44:11 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-03-21 00:04:05, Londoner2013 napisał(a):
Z waszych doświadczeń gdzie uważacie że jest łatwiej poznać dziewczynę, w Anglii czy w Polsce?
widzisz -dobry temat.
zależy wiele od tego kogo szukasz...
jeśli chodzi Ci o ciepłe wyrko tej nocy -to tutaj jest raczej łatwiej.
jeśli zaś masz na myśli trwałość na lata -ja bym raczej szukał w pł-wsch. Europie. wcale nie upieram się przy PL. tu też bywają różne kobiety (tak jak i mężczyźni).
wracając do tematu...
tutejsze panie wydają się dość zdesperowane w celu poniedziałkowej rozmowy "jak radośnie bawiły się w weekend".w PL raczej panie bawiła rozmowa "komu miałam okazję odmówić". są to rozmowy słuchane lata temu i w części mogły się zmienić. zresztą żyłem w regionach PL gdzie też traktowano "TO" jak sport i tam podejście było jak w UK.
jeśli zaś chodzi o stały związek -raczej bym się wybrał do kraju gdzie kobiety liczą na wartości rodzinne. i tu wchodzą w grę kraje gdzie kobiety mają kompleksy (małe) i nie czują tego, że mogą sobie dać same radę (a niestety dla nas -mogą). jeśli trafisz na kogoś z wiochy (w sensie -ze starymi poglądami) -powinieneś na tym wyjść do przodu. jeśli nie -niech Ci ziemia...
ps
fajny temat na Weekend -dobry do trollowania.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,