MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

BBC znowu o Polakach i znowu żle...

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bloby00

Post #1 Ocena: 0

2013-03-15 19:34:29 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Mogę jedynie dodać to co większość powiedziała, a więc: tłumacze TAK ale przy ważniejszych sprawach a NIE na każdym kroku.

Sam się uczyłem wiele lat angielskiego i tutaj też jestem nieco czasu, no i mimo wszystko nie zawsze mi się udaje wszystko zrozumieć, a tym bardziej jakby jakiś szkot prowadził sprawę sądową ze specjalistycznym słownictwem w której w dodatku miałbym być broniącym się.

Wracając zaś do samego BBC, czy skąd ten artykuł oryginalnie pochodził (zapewne z Daily Mail bo sam go wrzucałem do mojego tematu o nich) - cała sprawa to bicie piany. Brytyjczycy wydają dużo większe pieniądze na większe głupoty i jakoś nie robią z tego wielkiego halo. Ot chociażby wysyłanie dotacji humanitarnych do Indii, który to kraj ma swój program kosmiczny (akurat o tym to nawet gazety pisały).

Aha, problem "tłumaczy" można łatwo rozwiązać - firmy angielskie same zatrudniają Polaków, bo wtedy mają za darmo tłumacza jak i często rzetelnego pracownika który docenia pracę :-]

P.S. Ostatnio mailowałem z "Assistant surveyor" (imię, nazwisko i wygląd typowo angielskie). Napisał mi w mailu "Further to our conversion...." i pomyśleć, że ja imigrant się wstydzę jak napiszę "then" zamiast "than" lub odwrotnie (usilnie z tym walczę ale jak piszę automatycznie to często wrzucam nie tą pisownię co trzeba).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zbikowa

Post #2 Ocena: 0

2013-03-15 19:45:10 (12 lat temu)

zbikowa

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Dzis bylam u GP, jak dowiedzial sie ze mowie po polsku to powiedzial ze mi zazdrosci, bo jakby umial to by mial znacznie latwiejsza prace....
;)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MrMaverick1971

Post #3 Ocena: 0

2013-03-15 19:53:48 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-03-15 19:45:10, zbikowa napisał(a):
Dzis bylam u GP, jak dowiedzial sie ze mowie po polsku to powiedzial ze mi zazdrosci, bo jakby umial to by mial znacznie latwiejsza prace....
;)

*ROFL**ROFL**ROFL*

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,