MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

BBC znowu o Polakach i znowu żle...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

predatorstopa

Post #1 Ocena: 0

2013-03-13 13:59:54 (12 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Nie rozumiem dlaczego zawsze MY POLACY dostajemy po tylku zawsze o nas mowa ( pobieramy benefity bo pracujemy i placimy podaki mamy zazwyczaj dwojke dzieci jedno z rodzicow pracuje niech zobacza na tych z indii z bagladeszu ile oni maja dzieci i tez pobieraja benefity) inni emigranci tez potrzebuja tlumaczy o nich cisz tylko o nas Polakach glosno POLAK POLAKA W LYZCE WODY BY UTOPIL PRZYKRE

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: +1

2013-03-13 14:47:49 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Jak się nauczycie wszyscy perfekt po angielsku, będzie jeszcze gorzej.
"Nie dośc, że się rozpychają rękami i nogami na rynku pracy, nie dość że sobie benefity potrafią załatwić; to jeszcze ich nawet odróżnić nie można" (a w domyśle ci Polacy są za sprawni, żeby z nimi konkurować).

Problem Brytyjczyków jest taki, że ich klasa tępa (bardzo liczna, stety czy niestety), bezradna i leniwa; przegrywa na rynku pracy. I cham jeden z drugim nie może dyktować warunków pracodawcom, bo ma konkurencję.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Vivienne

Post #3 Ocena: 0

2013-03-13 14:48:24 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Czy to ta Vanessa, co raz chudnie, raz tyje?
I znowu jada na Polakach, jak na starej kobyle.
Jesli ktos tutaj pracuje, placi podatki dlaczego nie?
Owszem, denerwujace jest to, ze ktos tutaj mieszka przez X lat i nie potrafi slowa wymowic. Szczegolnie denerwujace jest u mlodych osob. Sama kiedys na MW dostalam wiadomosc typu: "przetlumacz" bez zbednego "dziekuje".
jesli juz tak szukaja oszczednosci powinni przyjrzec sie dokladnie osobom, ktore z Indii czy Pakistanu, Brazylii (tutaj na falszywych danych) przyjezdzaja do UK zeby skorzystac z bezplatnej sluby zdrowia, turystyki aborcyjnej.

Do góry stronyOffline

takimamplan

Post #4 Ocena: 0

2013-03-13 15:12:13 (12 lat temu)

takimamplan

Kobieta

Z nami od: 12-02-2013

Gdy mieszkałam w UK, pewnej zimy w Polsce były ogromne mrozy i śnieżyce (coś 2004 lub 2005) no i na własne oczy widziałam relacje w BBC z Polski na w/w temat. W pierwszym przypadku pokazywali ludzi –bezdomnych mieszkających gdzieś w kanałach (takich pod ziemią -ciepłowniczych) i tam się ogrzewali uburtani w stare szmaty bo zimno było. Drugi przypadek to rodzinka w mieszkaniu co zrywała swoją własną podłogę drewnianą i paliła nią w piecu bo tak zimno było… I pewnie dlatego Anglicy mają takie wyobrażenie o nas.
Gdy pracowałam z pewną Angielką i pokazałam jej zdjęcia z mojego domu w PL a tam był gdzieś tłe większy telewizor to dziwiła się że my też mamy takie telewizory. Z kolei mój kolega powiedział jej, że my byliśmy jedynymi białymi w Polsce i musieliśmy uciekać z kraju bo nas gnębili to ona w to uwierzyła. No i na pytanie gdzie jest Polska mówiła, że coś obok USA.
Zważywszy na powyższe „łatwo” robi się karierę w UK bo miejscowi to dla nas żadna konkurencja.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2013-03-13 15:25:03 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Z takim nastawieniem i podejsciem do realiow w UK, to powinien byc glowny czynnik zniechecajacy do wyjazdu.
Skoro taka zadna konkurencja dla przyjezdnych (Polakow w domysle), to skad tyle postow z prosba o pomoc, ludzi rozzalonych brakiem pracy?
Swoja droga nie wiem, gdzie Wy tych niedoucznoych Anglikow (moze bardziej Brytyjczykow) znajdujecie, bo jak na razie poza te sama sfera spoleczna, co Polacy kwaterujacy w kanalach cieplowniczych, czy niewydolni spolecznie, to udaje mi sie trafic na dosc wyksztalconych ludzi i naprawde to niewielu przyjezdnych moze byc dla nich konkurencja ;).

A co racja, to racja, przyjezdzajac do obcego panstwa, by w nim zyc i pracowac, to wypada zanc choby 'komunikatywnie' lokalny jezyk, na miejscu co najwyzej poglebiac jego znajomosc.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 13-03-2013 15:25 ]

Do góry stronyOffline

Smerfetka82

Post #6 Ocena: 0

2013-03-13 15:36:57 (12 lat temu)

Smerfetka82

Kobieta

Z nami od: 11-03-2013

[LIST]
2013-03-13 13:59:54, predatorstopa napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego zawsze MY POLACY dostajemy po tylku zawsze o nas mowa ( pobieramy benefity bo pracujemy i placimy podaki mamy zazwyczaj dwojke dzieci jedno z rodzicow pracuje niech zobacza na tych z indii z bagladeszu ile oni maja dzieci i tez pobieraja benefity) inni emigranci tez potrzebuja tlumaczy o nich cisz tylko o nas Polakach glosno POLAK POLAKA W LYZCE WODY BY UTOPIL PRZYKRE
Racja zgadzam sie,a co do tlumacza.skoro placimy tutaj podatki ,i raz do roku dadza nam tlumacza to co do chilery zlego sie stalo.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-03-13 15:46:56 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #8 Ocena: 0

2013-03-13 15:56:39 (12 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:

2013-03-13 15:25:03, karjo1 napisał(a):
Swoja droga nie wiem, gdzie Wy tych niedoucznoych Anglikow (moze bardziej Brytyjczykow) znajdujecie,...

Zawsze nurtuje mnie to pytanie. Pracuje w branzy konstukcyjnej, gdzie wiekszosc kadry inzynierskiej i menadzerskiej to wlasnie brytyjczycy. Ludzie wyksztalceni, inteligentni... Moze ta angielska glupota jest charakterystyczna dla branzy tasmowo-zmywakowej? Jesli tak to zaloze sie, ze podobny poziom wyksztalcenia znajdziecie w polskich fabrykach.

Do góry stronyOffline

luko89

Post #9 Ocena: 0

2013-03-13 16:17:16 (12 lat temu)

luko89

Mężczyzna

Z nami od: 07-02-2013

Cytat:

2013-03-13 15:46:56, pati85 napisał(a):

jezeli chodzi o tlumacza to raz do roku pewnie nie bylby takim problemem,ale uwierz mi, sa tutaj tacy (znam osobiscie), ktorzy po latach w uk wciaz po angielsku ani be, ani me nie potrafia powiedziec i w kazdej sytuacji tego tlumacza potrzebuja- u lekarza, we wszystkich urzedach ( w tym job centre po jsa), a nawet w szkole u dzieci i u mechanika ,kiedy samochod sie zepsuje.... wszedzie....:-M]

To idąc tokiem rozumowania części osób taka osoba nie ma prawa znaleźć sobie pracy, jak takie osoby sobie tam radzą :D

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-03-13 17:18:28 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie