MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Flat w ogrodku

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2013-02-26 19:35:10 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-02-26 19:11:29, ziefff napisał(a):
Witam,

Moglby mnie ktos nakierowac na dobra dzielnice gdzie znalazlbym 1bdr w nowym budownictwie, tzw. british luxury, cos w granicach 1-1.5k. Jedyne na czym mi zalezy to w miare prosty dojazd do Citi czyli metro ewentualnie kolejka do moorgate / liverpool station.

Korzystalem z rightmove, zoopla itp. ale jak sie nie zna Londynu to ciezko cos znalezc, szczegolnie ze wiekszosc nowych budynkow znajduje sie wzdluz torow :(

Jakies propozycje ?
Z gory dziekuje..

Canary Wharf, duzo nowych budynkow, ale dojazd do Liverpool Street z przesiadka.

A tak to pojedyncze osiedla w roznych rejonach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-02-26 19:59:49 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-02-26 19:35:10, Richmond napisał(a):
Cytat:

2013-02-26 19:11:29, ziefff napisał(a):
Witam,

Moglby mnie ktos nakierowac na dobra dzielnice gdzie znalazlbym 1bdr w nowym budownictwie, tzw. british luxury, cos w granicach 1-1.5k. Jedyne na czym mi zalezy to w miare prosty dojazd do Citi czyli metro ewentualnie kolejka do moorgate / liverpool station.

Korzystalem z rightmove, zoopla itp. ale jak sie nie zna Londynu to ciezko cos znalezc, szczegolnie ze wiekszosc nowych budynkow znajduje sie wzdluz torow :(

Jakies propozycje ?
Z gory dziekuje..

Canary Wharf, duzo nowych budynkow, ale dojazd do Liverpool Street z przesiadka.

A tak to pojedyncze osiedla w roznych rejonach.

no przecież koło lotniska Citi masz ogromną ilość nowych bloków i wieżowców. Tzw luxusowe.

Szukaj też po drugiej stronie tamizy, wzdłuż nabrzeża dużo ludzi pracujących na Canary i w Citi tam własnie mieszka, tam też powstało dużo nowych budynków.

Właściwie, ostatnie kilka lat to takie "luxusowe gołębniki to rosną jak grzyby na deszczu.

Można jeszcze znaleźć coś ciekawego trochę wyżej, bardziej na północ, ale jak nie są to bloki ogrodzone wieloma płotami i zamkniętymi przejściami to robi się mniej ciekawie, mimo że sam budynek jest nowy.

Tak to jest ze blisko torów to ludzie wynajmują i płacą krocie jak za apartamenty, a mieszkają w klateczkach *DONT_KNOW*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-02-26 20:17:31 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-02-26 16:02:00, Ewelinus3 napisał(a):
ceny sa strasznie wysokie np w agencji 1 bed house/flat okolo 900 f + rachunki.
2 bed house okolo 1100-1300 f plus rachunki oczywiscie to przez agencje . A agencja od tego chce jeszcze za to ze znajdzie 450f . MASAKRA

bo trzeba samemu szukac,
To sami będą wydzwaniać i ci oferować.
indianskie cwaniaki, wyczuli że nie wiesz o co chodzi.

Tu padły już nazwy stron.
Codziennie rano sprawdzasz co się pojawiło w nocy nowego.
starszych nie ma sensu przeszukiwać, bo albo niezdjęta oferta, albo wypucha agencji.

no ceny tez podałas niezłe, 1300 za 2 bed House, w nowym budownictwie to ja płaciłem na sw18 4ut, ładne słoneczne mieszkanie, z ogrodem i darmowym parkingiem, ślepa uliczka.

Cytat:

2013-02-26 19:30:15, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2013-02-26 14:38:47, Ewelinus3 napisał(a):
Mam pytanko. Wynajmując flat np 2 pokojowy w ogródku i płacąc za niego około 1000 f miesięcznie , czy mogę starać sie o house benefit ? Czy na takie w ogródku nie wolno ? Proszę o odpowiedź ipomoc.

A umowę jak masz spisaną?
Jakis adres tam przecież jest??

tak jest, landrodki :-]
oni zazwyczaj mają zgłoszone że wynajmują pokoje, a ten "garaż" to często w ogóle nie jest zgłoszony.
Bo nawet jak przyjdzie ktoś na kontrole to i tak swój...
To tak samo jak z tymi instalacjami elektrycznymi, niby przepisy są, a to co tam się dzieje to szkoda gadać
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2013-02-26 22:52:46 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona