MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

College w Londynie pilna pomoc!

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

getraj

Post #1 Ocena: 0

2013-02-25 15:35:54 (12 lat temu)

getraj

Mężczyzna

Z nami od: 25-02-2013

W następnym roku planuje rozpocząć edukacje w Londynie, ponieważ przenoszę się tam z tatą.Problem w tym że nie wiem do jakiej szkoły powinienem się udać i co trzeba zrobić by się do niej dostać. Osobiście chciałbym się udać na prawo lub ekonomie bo przedmioty z których jestem dobry są powiązane z tymi kierunkami.Angielski raczej dobrze umiem mam jeszcze zamiar napisać Pet czy Ket któryś z tych bo to może mi pomóc.Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie szkoły są najlepsze i co trzeba zrobić aby się tam dostać bardzo o to proszę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2013-02-25 15:53:36 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

2 GCSE passes (Grades A* - C) or level 1 English or an equivalent level in the initial College assessment. You will be required to sit a keyboarding assessment. na ten przyklad...

Do góry stronyOffline

goniaj

Post #3 Ocena: 0

2013-02-25 16:12:22 (12 lat temu)

goniaj

Kobieta

Z nami od: 12-02-2013

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_universities_and_higher_education_colleges_in_London

tu znajdziesz liste roznych colledzy i szkol wyzszych w Londynie, musisz tylko poczytac, porownac, poszukac co cie ineresuje.. na stronie kazdej uczelni pisze jak aplikowac..

powodzenia

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

edyjus

Post #4 Ocena: 0

2013-02-25 17:23:20 (12 lat temu)

edyjus

Kobieta

Z nami od: 13-05-2009

a ile masz lat?
Angielski - raczej dobrze - to nie wystarczy, poza tym nauka Angilskiego w Polsce a realia Angielskie w mowie w szczegolnosci - to duza przepasc.Testy ILTS so tutaj akceptowane przez wszystkie uczelnie wyzsze od poziomu 5.5 lub 6 ale mimo to jeszcze sprawdzaja wewnetrznymi egzaminami.
Najpierw na pewno musisz zaliczyc English test and Literacy and Numeracy jesli chodzi o ekonomie. Radzilabym tez - jesli planujesz tu pozostac na stale i w przyszlosci tutaj studiowac to najlepiej zrobic GCSE ( z matematyki i angielskiego sa za darmo, dla tych ktorzy nie maja grade A-C).pozdrawiam
Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne.

Do góry stronyOffline

getraj

Post #5 Ocena: 0

2013-02-25 18:00:56 (12 lat temu)

getraj

Mężczyzna

W tym roku skończę 16 lat.Co do angielskiego to chodzę też do szkoły prywatnej bo wiem że sam program szkolny nie wystarczy, te testy co mi poleciłaś na pewno zrobię chciał bym jeszcze się dowiedzieć czy jeżeli wybiorę sobie szkołę będę zdawał tam jakiś egzamin wstępny? Oraz czy świadectwa,dyplomy,certyfikaty z Polski będą tam potrzebne?

Do góry stronyOffline

ik_1487

Post #6 Ocena: 0

2013-02-25 18:35:17 (12 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

Cytat:

2013-02-25 18:00:56, getraj napisał(a):
W tym roku skończę 16 lat.Co do angielskiego to chodzę też do szkoły prywatnej bo wiem że sam program szkolny nie wystarczy, te testy co mi poleciłaś na pewno zrobię chciał bym jeszcze się dowiedzieć czy jeżeli wybiorę sobie szkołę będę zdawał tam jakiś egzamin wstępny? Oraz czy świadectwa,dyplomy,certyfikaty z Polski będą tam potrzebne?

Jesli bedziesz mial 16 lat do konca sierpnia to od wrzesnia moga cie zakwalifikowac na pierwszy rok A-level. Jesli urodziles sie pozniej mozesz sie załapać na ostatni rok przygotowujący do GCSE. Wybierz college najblizej miejsca zamieszkania i tam aplikuj. Sprawdz jakie maja kursy. Mozesz wybrac od 3 do 5. Świadectwo ukończenia gimnazjum nie jest rownowazne z tutejszym egzaminem GCSE (jest ponizej). Prawdopodobnie bedziesz mieć egzamin z angielskiego lub matematyki lub innego przedmiotu (zależnie od wybranego kursu). Dodatkowo rozmowa kwalifikacyjna. Jeśli masz jakieś osiągnięcia/certyfikaty dobrze jest mieć je ze sobą Powodzenia.

Do góry stronyOffline

getraj

Post #7 Ocena: 0

2013-02-25 19:51:45 (12 lat temu)

getraj

Mężczyzna

Tak do sierpnia skończę 16 lat bo urodziny mam w kwietniu mam jeszcze pytanie,kiedy będę musiał składać podanie do szkoły i kiedy te testy muszę napisać?

Do góry stronyOffline

ik_1487

Post #8 Ocena: 0

2013-02-25 20:48:41 (12 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

My przyjechaliśmy w sierpniu. Mój syn pod koniec sierpnia był na spotkaniu w college ale oficjalna rekrutacja była jeszcze na początku września. Egzaminy były zaraz po spotkaniu. Tak było na Ealingu jak jest w innych częściach Londynu to nie wiem, ale myślę, że pewnie jest podobnie. Jak tylko przyjedziesz to zacznij załatwiać szkołę bo musisz być fizycznie pod adresem, który podasz przy rekrutacji. Tak naprawdę, jak będziesz chciał się uczyć z własnej nieprzymuszonej woli to szkoła będzie próbowała znaleźć dla Ciebie jakieś rozwiązanie nawet jak Twój angielski nie będzie super. Napewno będziesz musiał uzupełnić GCSE z matematyki (w tym samym college) i ewentualnie angielski (chyba że zdasz egazmin IELTS na min. 5.5). Chociaż mój syn nie zdawał jeszcze tego egzaminu ale musi to zrobić do końca roku szkolnego - koszt ok 120 F.

[ Ostatnio edytowany przez: ik_1487 25-02-2013 20:53 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,