MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do wszystkich co tęsknią za Polską- zamienimy się ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

OKidoki444

Post #1 Ocena: 0

2013-02-14 13:00:52 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2013-02-14 12:49:24, David40 napisał(a):
Prosze to jest post dziewczyny z Londynu szukajacej pracy w zawodzie
"Jestem fizjoterapeutką z tytułem licencjata.Mieszkam w Londynie juz 3 lata. Od ponad 1,5 roku próbuję sie zarejestrować w HPC. Po dostarczniu ogromnej ilości dokumentów z polskiej uczelni odpowiedź wciąż jest negatywna, ponieważ wg HPC brakuje mi PERIOD OF ADAPTATION.
Niestety HPC nie potrafi odpowiedzieć mi na pytanie- co dokładnie powinnam zrobic aby ten period of adaptation zaliczyć. Ich odpowiedź brzmiała: musi pani sama dojść do tego, poszukać może jakiegoś kursu albo znaleźć praktykę w szpitalu, bo my niestety nie możemy pani pomóc (gdzie sami zadecydowali, że muszę zrobic period of adaptation). Niestety poszukiwania po szpitalach i uczelniach nie dały pozytywnego rezultatu(nikt nic nie wie i nie może mi pomóc). Ostatnio dowiedziałam się, że jako asystent fizjoterapii nie potrzebuje rejestracji w HPC i najprawdopodobniej na takim stanowisku zdobyłabym doswiadczenie w UK i pozytywna odpowiedź od HPC. Czy znajde kogos kto znalazł się w podobnej sytuacji lub ktos kto ma to już za soba i może udzielić mi cennych wskazówek:co dalej??? Może ktos ma informacjie na temat pracy jako asystent fizjoterapii, gdyż i z tym mam problemy. Zarejestrowałam sie w różnych agencjach pracy alo ogłoszeń jako asystent jest baaardzo mało....
Prosze bardzo o pomoc ponieważ kończą mi się pomysły co dalej robić a im dłużej nie pracuję w zawodzie tym więcej wiedzy umyka z głowy....Z góry dziękuję za pomoc..."

Tak latwo w Londynie znalesc swietna prace.
ja jestem fizjoterapeutka i powiem ze jest strasznie ciezko dostac prace w tym zawodzie,fizjoterapia jest bardzo popularnym kierunkiem w UK i jest przepelniony rynek.Tak ze nie tylko w londynie ale w calym UK jest tak samo.
Poza tym dziewczyna z tego cytatu nie jest zarejestrowana a bez rejestracji nie ma mowy o pracy.
poza tym przytoczyles cytat sprzed 2 lat

[ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 14-02-2013 13:03 ]

[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-02-14 13:01:21 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

David40

Post #3 Ocena: 0

2013-02-14 13:01:25 (12 lat temu)

David40

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2013

O cholera jak wszyscy uwierza ze moga zarabiac 3 tys to dopiero bedzie cyrk, zniknie 80% zawodow bo wszyscy beda pracowac na menadzerskich stanowiskach lub w IT. Beda musieli zamknac moj ulubiony sklep bo pracownicy przeniosa sie do innej branzy wysokoplatnej.:)))

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-02-14 13:02:00 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-02-14 13:05:09 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-02-14 13:01:25, David40 napisał(a):
O cholera jak wszyscy uwierza ze moga zarabiac 3 tys to dopiero bedzie cyrk, zniknie 80% zawodow bo wszyscy beda pracowac na menadzerskich stanowiskach lub w IT. Beda musieli zamknac moj ulubiony sklep bo pracownicy przeniosa sie do innej branzy wysokoplatnej.:)))

Ja nie pisalam, ze kazdy lub wszyscy moze tyle zarabiac. Ale jesli ktos jest niezadowolony ze swoich zarobkow czy swojej sytuacji zawodowej, to ma mozliwosc dazenia do zmiany tego. Dazenia do progu zarobkow, ktore go satysfakcjonuja. Zwykle wiele osob zapala sie do zmian, do rozwoju osobistego, a potem wraca do starych nawykow i nic nie robi. Takze nie ma obawy, ze zamkna Ci sklep ;-)

Zeby nie bylo, ze mam rozowe okulary i wszystko wydaje mi sie super w UK: jest wiele rzeczy, ktore mnie tu wkurzaja, nawet pisalam o nich na forum. Ale sa tez pozytywne elementy, ktore jeszcze mnie tu trzymaja. Owszem mam chwile kiedy mysle, ze przeprowadzilam sie do zlego kraju, ale wtedy mysle sobie, ze musze odswiezyc sobie inne jezyki i byc moze popracowac gdzies indziej.

Cytat:

Abstrahujac od tego czy ktos rozgarniety wedlug innych czy nie, to prawda jest tez taka ze ogolnie zarobki nie sa wysokie i zeby dostac prace nie bedac w niczym specjalista - przynajmniej w moim rejonie za 20k to juz jest super.

To trzeba zrobic sie specjalista w czyms :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #6 Ocena: 0

2013-02-14 13:22:12 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-02-14 12:45:45, David40 napisał(a):
Takimamplan, oczywiscie mozna pojsc do szkoly i jezyka sie nauczyc ale czy ty wiesz co to znaczy praca w hotelu, 8 godzin, ciezkiej fizycznej pracy, po ktorej jedyne co mozesz zrobic to pojsc do domu i zasnac? Ni ekazdy mial mozliwosc nauki angielskiego w Polsce. Wlasnie w Londynei najlatwiej znalesc nisko platna i ciezka prace, na to zawsze jest zapotrzebowanie. Dobra prace jest znalesc coraz trudniej bo jest ogromny naplyw emigrantow i nie wspomne o dzieciach emigrantow urodzonych juz tutaj z ktorymi nowo przyjezdni musza konkurowac o prace.

No i tu wszystko się rozjaśnia .....
Powiem tak - wszystko zależy od ambicji i tzw motywacji danej jednostki....
Ja pracowałam po 12godz (6am -6pm) w domu opieki jako care assistant, nie jest to łatwa praca - zapewniam....Po pracy pędziłam do domu przemyłam się i przebrałam , i wio do szkoły uczyć sie angielskiego ... Tak przez dwa lata...I nie bylam wtedy młodą kozą... Teraz w wieku 45 lat pracuję (już gdzie indziej) i studiuje zaocznie... Nie jest łatwo, ale .... Nikt nie obiecał, że będzie...
Każdy ma to, na co sobie zapracuje... Jak się siedzi na dupsku i narzeka na zmęczenie, to się nie oczekuje kokosów...:-U:-o
Phi

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-02-14 13:23:10 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2013-02-14 13:34:33 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Zawsze bede wierzyc, ze Sky is the Limit :-) w kazdej branzy :-)

Przyklad pracy osoby z poza IT, ktora dostala prace administracyjna w dziale IT. Po kilku latach doszla do pensji 30K (w Londynie). A wykonuje prace typu: logistyka, zamowienia, sekretarka. Przyszla do tej pracy ze sklepu spozywczego. Pracowala w tym sklepie kilka lat, bo bala sie zmienic prace. A jak juz zmienila, to powiedziala, ze zaluje, ze tak dlugo z tym zwlekala.

Dyrektorzy bankow zarabiaja znaaaacznie wiecej ;-)

Nie wiemy nic o wyksztalceniu zalozycielki watku, bo chyba o tym nie wspominala. Ale skoro byla w stanie dostac prace w UK, bedac w Polsce (ktorej w koncu nie wziela), to chyba jednak ma jakies zdolnosci lub wiedze, ktora ktos chce kupic. Moze jest np urbanista, planista, specjalista od zarzadzania projektami itp. To wszystko moze byc zaliczone jako praca w administracji w urzedzie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-02-14 13:57:19 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2013-02-14 14:03:24 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

No to jest malo, ale chcialas przyklad z administracji, to jedyny jaki znam.

Ale chyba w tym watku nie chodzi o sam standard, tylko o przygode. Nie wiemy w jaka pensje celuje autorka watku.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,