MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tłumacz ustny a konsultacje lekarskie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 6 z 8

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

the_sinster

Post #1 Ocena: 0

2013-01-02 21:27:32 (12 lat temu)

the_sinster

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2012

Cytat:

2013-01-01 18:31:19, KaskaM napisał(a):
Powiem po chamsku-wypielo sie na Polske???zachcialo sie UK???to skoro tu sie mieszka to sie pwinno wziac dupe w troki i tubylczego nauczyc-nieuki zasmarkane.Z Anglii drugiej Pl nie zrobicie-za tp wstyd-owszem!

Odpowiem po chamsku.
Moge ci wrzucic kilka moich branzowych slow - zapewne nie bedziesz wiedziala jak to na jezyk polski przetlumaczyc.
Co prowadzi, do jakze "gornolotnego" stwierdzenia:
wypielo sie na Polske???zachcialo sie UK???to skoro tu sie mieszka to sie pwinno wziac dupe w troki i tubylczego nauczyc-nieuki zasmarkane.

Rowniez, zamierzenie i zlosliwie moge podsumowac: ojejku ratujcie, paliwa zabraklo, a da sie to zalatwic jednak chca koszmarne pieniadze. Tak jakby te uki niezasmarkane pieniedzy nie mialy.

Gdzies tutaj jest czesc wspolna.
Nazywa sie polska zasciankowosc, wszystkowiedza i ferowanie wyrokow.

A tak juz bez zlosliwosci, to chociaz potrafie sie dogadac po "tubylczemu", to gdybym wyladowal w szpitalu lub na A&E, to niestety nie znam slow, ktorymi moglbym opisac cos bardziej skomplikowanego.
Pal licho mnie. Gdyby tam trafila jedna z biskich osob, to tym bardziej prosilbym o tlumacza, zeby chocby wiedziec, czy zostalem dobrze zrozumiany.
Inne nacje wrecz tego zadaja, wiec dlaczego ja nie moglbym tego zrobic, skoro od osmiu lat podatki tutaj place.

W sytuacji kryzysowej na autostradzie, nawet bym sie nie zastanawial czy to kosztuje 100 czy 200 funtow. Szczesliwy bym nie byl, jednak zamiast wisiec na forum w radosnym oczekiwaniu, ze sie ktos znajdzie, to juz dawno by sprawa zostala zalatwiona.

No ale co tam. Podobno z Z Anglii drugiej Pl nie zrobicie

Rozbawiony dwulicowoscia i niekonsekwencja
Pozdrawiam.

tfuj oddany nieuk zasmarkany
; )
My name is Troll. Just Troll. ; )

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

dorotkazim

Post #2 Ocena: 0

2013-01-02 22:10:01 (12 lat temu)

dorotkazim

Kobieta

Z nami od: 06-10-2009

Cytat:

2013-01-02 21:27:32, the_sinster napisał(a):
Cytat:

Powiem po chamsku-wypielo sie na Polske???zachcialo sie UK???to skoro tu sie mieszka to sie pwinno wziac dupe w troki i tubylczego nauczyc-nieuki zasmarkane.Z Anglii drugiej Pl nie zrobicie-za tp wstyd-owszem!

Odpowiem po chamsku.
Moge ci wrzucic kilka moich branzowych slow - zapewne nie bedziesz wiedziala jak to na jezyk polski przetlumaczyc.
wypielo sie na Polske???zachcialo sie UK???to skoro tu sie mieszka to sie pwinno wziac dupe w troki i tubylczego nauczyc-nieuki zasmarkane.

Rowniez, zamierzenie i zlosliwie moge podsumowac: ojejku ratujcie, paliwa zabraklo, a da sie to zalatwic jednak chca koszmarne pieniadze. Tak jakby te uki niezasmarkane pieniedzy nie mialy.

A tak juz bez zlosliwosci, to chociaz potrafie sie dogadac po "tubylczemu", to gdybym wyladowal w szpitalu lub na A&E, to niestety nie znam slow, ktorymi moglbym opisac cos bardziej skomplikowanego.
Pal licho mnie. Gdyby tam trafila jedna z biskich osob, to tym bardziej prosilbym o tlumacza, zeby chocby wiedziec, czy zostalem dobrze zrozumiany.
Inne nacje wrecz tego zadaja, wiec dlaczego ja nie moglbym tego zrobic, skoro od osmiu lat podatki tutaj place.

W sytuacji kryzysowej na autostradzie, nawet bym sie nie zastanawial czy to kosztuje 100 czy 200 funtow. Szczesliwy bym nie byl, jednak zamiast wisiec na forum w radosnym oczekiwaniu, ze sie ktos znajdzie, to juz dawno by sprawa zostala zalatwiona.

Pozdrawiam.

; )

Zgodzę się. Płacimy tu podatki, powinnismy miec równe prawa.
Moze z tak miłym nastawienie, wypełnisz ankiete POMIMO, iz nastawiona jest na ludzi którzy po angielsku nie mówia plynnie... Dzieki

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2013-01-02 22:11:35 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Ale Lechu mówi płynnie po angielsku:PPP

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

the_sinster

Post #4 Ocena: 0

2013-01-02 23:09:39 (12 lat temu)

the_sinster

Mężczyzna

Cytat:

2013-01-02 22:11:35, Dwunasty napisał(a):
Ale Lechu mówi płynnie po angielsku:PPP

Jednak Lechu, sekcji zwlok poprawnie na dyktafon nie nagra, gdyz odpowiedniego slownictwa nie zna : P
; )

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2013-01-02 23:16:23 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-02 22:10:01, dorotkazim napisał(a):
Zgodzę się. Płacimy tu podatki, powinnismy miec równe prawa.
Moze z tak miłym nastawienie, wypełnisz ankiete POMIMO, iz nastawiona jest na ludzi którzy po angielsku nie mówia plynnie... Dzieki

Czy rozumiec mamy, ze autorka ankiety/pracy/etc etc mieszka w UK, i w UK pisze prace?

Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

KaskaM

Post #6 Ocena: 0

2013-01-02 23:16:34 (12 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2013-01-02 21:27:32, the_sinster napisał(a):
Cytat:

mylisz dwie rozne rzeczy!!pierwsza-to jest to co ja nazywam chamstwem w czystej postaci-czyli-jakie benefity mi sie naleza i /po ilus latach pobytu w uk/nieumiejetnosc radzenia sobie w sprawach komunikacji jezykowej-bo SIE nie oplaca uczyc.A druga-to jest odruch humanitarny-komus sie dzieje krzywda,jestem w stanie pomoc i mam ochote to pomagam.Nie bylo cie w tamtym temacie, to zamknij gębe laskawie.A takich co srają z wysaka to juz tu bylo multum!

Odpowiem po chamsku.

Pozdrawiam.

; )

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #7 Ocena: 0

2013-01-02 23:23:01 (12 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ty ..Troll-jesli ktos sie ukrywa i nawet swojego imienia nie podaje w profilu to sorry.srać madrosciami kazdy potrafi zwlaszcza jak nie ma nic madrego do powiedzenia.A od takich jak ty to ja uciekam daleko.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

the_sinster

Post #8 Ocena: 0

2013-01-02 23:29:21 (12 lat temu)

the_sinster

Mężczyzna

Cytat:

2013-01-02 23:16:34, KaskaM napisał(a):
mylisz dwie rozne rzeczy!!pierwsza-to jest to co ja nazywam chamstwem w czystej postaci-czyli-jakie benefity mi sie naleza i /po ilus latach pobytu w uk/nieumiejetnosc radzenia sobie w sprawach komunikacji jezykowej-bo SIE nie oplaca uczyc.A druga-to jest odruch humanitarny-komus sie dzieje krzywda,jestem w stanie pomoc i mam ochote to pomagam.Nie bylo cie w tamtym temacie, to zamknij gębe laskawie.A takich co srają z wysaka to juz tu bylo multum!

Dziekuje. Udowodnilas wlasnie ...
Niewazne.
Na koniec tej naszej konwersacji, tak ad hoc ...
Uzytkownik, ktory napisal kilka postow, potrafi ogarnac cytowanie. Owszem, zdarzaja sie pomylki, ktore sie edytuje ...
Witamy w klubie "zasmarkancow"

: P

Tak przy okazji srania, jakze to piekne okreslenie, madrosciami ...
Sa tacy na tym forum, ktorzy doskonale wiedza kim jestem.
Maja jednak to cos, czego ty nie masz ...
; )

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: the_sinster 02-01-2013 23:32 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2013-01-02 23:35:59 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

A wy to chcecie koniecznie z tłumacza korzystać u lekarza jak pójdziecie z podniesionym ciśnieniem?

Wyluzujcie. Nowy rok się zaczął:))

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

the_sinster

Post #10 Ocena: 0

2013-01-02 23:41:06 (12 lat temu)

the_sinster

Mężczyzna

Cytat:

2013-01-02 23:35:59, Dwunasty napisał(a):
A wy to chcecie koniecznie z tłumacza korzystać u lekarza jak pójdziecie z podniesionym ciśnieniem?

Wyluzujcie. Nowy rok się zaczął:))

Eeee tam, po Ciebie zadzwonie : D

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,