MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Council Tax

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Janusz777

Post #1 Ocena: 0

2012-12-12 11:50:16 (13 lat temu)

Janusz777

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2012

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie council tax.Właśnie jestem w trakcie kupowania nieruchomości i posiada Ona band A ale moja cena zakupu będzie wynosila ponad 90 000Ł i nieruchomości w tym przedziale cenowym kwalifikują się do wyższego council taxu.
Teraz sam nie wiem czy będe płacił wyższy council tax czy zostanie ten sam bo wyczytałem,że council tax jest przydzielany na podstawie wycen z lat dziewiędziesiątych.Chciałem dodać że nieruchomość jest nowa i band A został jej przyznany w tym roku tylko w tej chwili jej właścicielem jest developer a nie wiem jaki band dostane po zakupie.Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jotkadakotka

Post #2 Ocena: 0

2012-12-12 16:08:45 (13 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Z tego co się orientuję, to nic nie powinno się zmienić po zakupie.

Ja 3 lata temu kupiłam mieszkanie od developera i było tak samo - cenna mieszkania 2 krotnie większa niż council tax band. Jak sam powiedziałeś, brana jest wycenna z lat 90-tych. To że budynek stanął w 2012, to i tak bierze się jego wartość z przed 20 lat - tzn ile był by wtedy warty.

Chyba rok albo półtorej po zakupie dostaliśmy list z Council'u, że będą sprawczać mój Tax Band, a później drugi list, że nic się nie zmieniło.

Także nie martw się. Nie powinien ci tax polecieć w gorę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,